Tasuri kotona NLD:ssä ei todellakaan riitä ja Emery pilaamassa uransa seurassa Xhakan takia

Arsenal – Tottenham 2-2 (1-2)

Liverpool pelin jälkeen, vaikka se päättyikin parin maalin tappioon, puolustin Emeryn taktiikkaa ja tapaa, jolla pelasimme. Tällä kertaa on kuitenkin eri ääni kellossa, vaikka saimme pisteen ja nousimme kahden maalin takaa tasoihin.

Tietysti sunnuntain ottelu oli sellainen, jota ei missään nimessä saa hävitä, mutta rehellisyyden nimissä yksi piste kotiottelussa ei vain ole tarpeeksi. Varsinkaan kun vierailijat eivät esittäneet mitään erikoista ja ylipäätään heiltä puuttui muutama pelaaja ja muutenkin loskanvalkoisten pakka on ollut enemmän tai vähemmän sekaisin koko ajan hävityn Mestareiden liigan finaalin jälkeen.

Meidän olisi pitänyt voittaa ja väitän, että olisimme voittaneetkin jos kentällä olisi Xhakan ja vaihdosta sisään tulleen Mkhitaryanin, (onneksi meni lainalle Italiaan) tilalle olleet Ceballos ja Nelson.

Guendouzi oli meidän ykkönen ja pelasi loistavan pelin, etenkin miehen panos toisella jaksolla oli timanttinen, jonka kruunu oli loistava syöttö Auban tasoitusosumaan. Kelvollisesti esiintyi myös aina vaarallinen kärkiparimme tehden maalin mieheen ja muutenkin tehden töitä mallikkaasti molempiin suuntiin. Tähän sitten loppuvatkin suurimmalta osin positiiviset asiat.

En kerta kaikkiaan voi ymmärtää tai antaa enää anteeksi Emerylle tämän täysin sokeaa pistettä Xhakaa. Mies oli jo kaksi kautta Wengerin aikana kävelevä katastrofi, joka aiheuttaa maaleja omiin enemmän kuin kukaan muu toinen pelaaja koko liigassa.

Muistaakseni pelkästään viime kaudella Xhaka aiheutti neljä rankkaria vastustajalle ja vähintään saman verran, todennäköisesti enemmänkin, maaleja omiin harhasyötöillä ja pallonmenetyksillä vaarallisella alueella. Tähän kun lisää sen, että Xhakan pitäisi olla keskikentän pohjapelaajana suojaamassa puolustuslinjaa, mutta todellisuudessa näin ei juuri koskaan ole. Vai mitä mieltä olette siitä, että esim. loskanvalkoiset etenkin avausjaksolla ja toisen jakson lopussa saivat aivan vapaasti hyökätä vastaiskuilla kun puolustuslinjamme edessä oli kymmenien metrien mittainen vapaa kaista ja kapteeniamme ei näkynyt missään.

Ja totuushan on se, että vaikka Xhaka harvoin ollessaan oikein sijoittunut ei kuitenkaan pysty auttamaan puolustusta muuta kuin rikkomalla vaarallisessa paikassa. Sveitsiläinen on niin hidas ja kömpelö sekä huono ajoittamaan taklaukset, että tuskin koskaan saa riitettyä palloa ilman rikettä.

Xhaka on kammottava pelaaja, jonka ei kuuluisi olla meidän avauksessa tai seurassa ylipäätään. Vielä hirveämmäksi asian tekee, että Emery valitsee miehen kapteeniksi. En voi uskoa todeksi saatikka hyväksyä millään tapaa.

Lähes kaikki omat kannattajat näkevät sveitsiläisen heikkoudet ja vastustajat taas käyttävät niitä pelistä toiseen armotta hyväkseen. Kuinka parhaassa iässä oleva kokenut pelimies voi ”taklata” tavalla, josta pallo sunnuntaina vietiin jälleen kerran pilkulle. Ja kyseessä ei ollut ensimmäinen, toinen tai kolmas kerta, mutta ei valitettavasti viimeinenkään, sillä niin kauan kuin joudumme katsomaan Xhakan pelaamista, niin sunnuntain kaltaiset temput ovat pelistä toiseen toistuvia.

Viime kausi oli Emerylle ensimmäinen seurassa ja samalla ns. vapaalippu tehdä mitä haluaa, koska joutui operoimaan Wengerin pelaajilla sekä muutenkin totuttelemaan uuteen seuraan ja maahan. Puhumattakaan siitä mihin tilaan joukkue ja koko seura oli Wengerin aikana ajettu.

Nyt kuitenkin aikaa on ollut kolme siirtoikkunaa, mutta siitä huolimatta espanjalaisvalmentajamme tekee joukkueen virheherkimmästä pelaajasta (Mustafin ohella) kapteenin sementoiden paikan avauksessa. Anteeksiantamatonta ja ellei tämä hyvin nopeasti muutu, niin ainakin oma luottoni loppuu Emeryyn.

Niin kauan kuin Xhaka pelaa keskikentän pohjalla emme tule voittamaan mitään merkittävää. Se on aivan sama kuinka paljon käytämme muihin pelaajiin, jos periaatteessa tärkeimmällä tai ainakin yhdellä tärkeimmistä paikoista pelaa näin heikko pelaaja.

Xhaka ei kuitenkaan valitse itseään avaukseen, joten loppujen lopuksi syyllinen on vain ja ainoastaan Emery. Torreira istuu penkillä, erittäin hyvin esiintynyt Willock olisi myös parempi ratkaisu. Omaan makuuni olisin paljon mieluummin pitänyt Elnenyn ja myynyt Xhakan. Elneny on hyvin keskinkertainen pelaaja, mutta juoksuvoimaisempi ja fiksumpi, joka ei lahjoita vastustajalle maalia joka toisessa ottelussa hölmöilyillään. Xhakan yksi tai maksimissaan kaksi kaukolaukausmaalia kaudessa ei muuta tätä tosiasiaa miksikään.

Keskikenttämme kolmikon pitäisi tällä hetkellä olla Torreira pohjalla, Guendouzi ns. box to box -roolissa ja Ceballos ylimpänä. Sitten jää Willock, Chambers, Smith Rowe ja Maitland-Niles muiksi vaihtoehdoiksi jos nyt ylipäätään viimeksi mainittu joskus vapautuu pelaamaan oikealle paikalleen laitapakin tontilta.

Loppuun vielä kertauksena oma mielipiteeni, että mikäli Xhaka jatkaa pelaamista avauksessa, niin Emery voidaan vaihtaa vaikka saman tien. On täysin turhaa edes yrittää rakentaa muuta joukkuetta ja kunnollista puolustuslinjaa jos joukkueen kapteeni keskikentän pohjalla on Xhakan tasoinen pelaaja.

Managerimarkkinoilla on esim. Allegri vielä tällä hetkellä vapaana, mutta ei kauaa kun katsoo esim. Manun ja Chelsean tekemistä. Toivottavasti tällä kertaa seurajohdossa ollaan hereillä jos Emery jatkaa valitsemallaan tiellä. Muuten käy, kuten nelisen vuotta sitten jolloin Wengerin kanssa tehtiin jatko vaikka vapaana olisi ollut Guardiolan ja Kloppin kaltaiset managerit.

21 thoughts on “Tasuri kotona NLD:ssä ei todellakaan riitä ja Emery pilaamassa uransa seurassa Xhakan takia

 1. Xhakan toilailu on herättänyt huomiota laajemminkin. Jonkun tilaston mukaan joka 14. pelissä aiheuttaa maalin vastustajalle. Äijä ei kuitenkaan omalla pelaamisellaan tuota maaleja joukkueellemme samalla frekvenssillä. Ei syöttämällä, tekemällä tai maalipaikkoja luomalla. Emeryn luulisi yksityiskohtiin paneutuvana analyyttisenä miehenä kiinnittävän tähän huomiota ja penkittäisi tuon puusilmän.

 2. Ei xhaka todellakaan ole aloituspaikan arvoinen millään mittarilla,saati sitten kapteeni.
  Ja kuten Ari edellä jo kommentoi,luulisi Emeryn analyyttisenä koutsina tähän tarttuvan🤔

  Nuoremman takkutukan suhteen olin itse väärässä ku tuli ihmeteltyä hänen alkukauden avauspaikkaansa mutta Nld esitys oli viimeistään niin huikea että mielellään myönnän olleeni väärässä .

  Miki oli itselleni kova pettymys, oli kovat odotukset hänen suhteensa kun tuli.
  Oli muistissa mitä tuhoja tekivät yhdessä auban kanssa dortmundissa.
  Miki ei ole kuitenkaan päässy enää sille tasolle jossa bundesliigassa oli joten jouti mennä.
  Tosin vuokralle ,lieneekö ostopykälä?

  • Tai jos ei ole ostopykälää, niin kauanko ”saadaan” mikkin otteista ja kalliista viikkopalkasta nauttia vielä? Voiko tämä mikkin lainaus kieliä vielä tammikuun hankinnasta? Nythän jos joku kolmikosta pepe, auba tai laca loukkaantuu niin siellä ei liikaa vastuunkantajia penkillä ole.

 3. Nykyään kun on vähemmän maju pelaajia ni loukkejakin tulee harvemmin niissä matseissa 😎
  Miki oli loistanut armenian matsissa, harmi että ei päässyt tykkipaidassa missään vaiheessa dortmundin tasolle, itse ainakin odotin todella paljon ku muistaa mitä dortmundissa yhdessä Auban kanssa esittivät 🤔

 4. Emery kertoi pressissä päättävänsä kapteenista piakkoin. Mahtaako Xhakan pesti lopahtaa lyhyeen?

  • Oho, pieni toivonkipinä, oletin xhakan olevan automaattisesti kapteeni. Voisiko esim holding saada vastuuta sillä saralla? Tai bellerin?

 5. Holding voisi tosiaan olla tulevaisuuden capitan tyylin Adams 👍
  Xhaka ei todellakaan ole tällä hetkellä nauhan arvoinen, mut mut….. Saa nähdä 🤔

 6. Pystyn sanomaan sen, että oli viimeinen peli mitä katson vähään aikaan. Vatsahaavaa pukkaa. Ihan sama kuinka paljon poltetaan puntia uusiin pelaajiin, heistä tulee pian munattomia tuhertajia Arsenalissa. Mahtaako Tony Adamskaan kestää katsoa moista kuraa?

 7. Vitutukseen tuli nukahdettua kuin myös herättyä 😈
  -Emery perustelee Ceballoksen vaihtoa kuumuudella
  -Sarjajumbo vei maalitilanteet 31-8
  ……………….. Ei vittu ku vois mennä takaisin nukkumaan 😣

 8. ityn tappio aiheutti tyrmistystä seuran kannattajissa. Kuitenkin on melko todennäköistä, että City murjoo seuraavan vastustajansa. Arsenal onnistuu menettämään pisteitä tekemällä itsestään samalla naurettavan. Kuka tahansa voi odottaa saavansa meiltä pisteitä.

 9. Tavallaan kokoonpano näytti ihan hyvältä ja uskoin sen jopa toimivan. Oma peli ei lähtenyt oikein missään vaiheessa kunnolla uomiinsa ja varsinkin toinen puoliaika oli täydellinen katastrofi. Arsenal ei ole koskaan näyttänyt yhtä huonolta.

 10. Jotenkin vastenmielistä katsella Arsenalin pelailua tällä hetkellä. Kuin hakkaisi päätään seinään.

  • Ja vain vastenmielisemmäksi menee… Itse olin valmis antamaan Emerylle pari vuotta aikaa rakentaa joukkueestaan hyvä, mutta nyt tällä kaudella ei vain toimi mikään.

   • ei taida olla tuulettamista vaikka peli on kääntynyt 3-2 johdoks vajaalla?

 11. Hieno nousu tosiaan vajaalla mut…
  Toivottavasti kun alakertaan palaa B ja H ja uutena Tiernay ni homma rupeis toimimasn.
  Ja xhakan paikka tosiaan on helvetti penkillä.
  Aubalta hieno ele antaa Pepen ampua pilkku,lähtikö apina selästä?
  Kohta ois muuttunut jo gorillaksi.

  Pakkohan se on uskoa että vielä lähtee,kaksikko kärjessä on ihan omassa luokassaan mut kolmossijaa tavoittelevat muut teamit otti pataan ja ovat enemmän tai vähemmän sekaisin juuri nyt…..

  .

 12. Spursia ja Villaa vastaan löytyi taisteluhenkeä tappioasemassa jonka ansiosta tappiot vältettiin. Watford pelissä ei ollut moisesta jälkeäkään. Tasaisempaa suoritustasoa odotellessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s