Emery ja VAR voidaan laittaa saman tien lihoiksi

Arsenal – Crystal Palace 2-2 (2-1)

Ainakin tunteita herätti eilinen ottelu ja se on jo jotain, kun Wengerin aikana useasti ei jaksanut juuri edes välittää tapahtui periaatteessa mitä tahansa. Valitettavasti vai ne tunteet ovat lähes pelkästään negatiivisia oli sitten kyse meidän kapteenista, valmentajan taktiikoista sekä pelaajavalinnoista tai ylipäätään puhuttaessa tuomaritoiminnasta ja VAR:in oikeudenmukaisuudesta.

Aloitetaan omasta pesästä. Jälleen lähes sama avaus, ainoastaan Tierney nousi avaukseen, vaikka siellä olisi pitänyt olla myös vähintään Holdingin ja Torreiran. Tällä kertaa hyvä alku otteluun ja kaksi nopeaa kulmamaalia 10 minuuttiin pitäisi tarkoittaa kotiottelussa Crystal Palacen tasoista vastustajaa vastaan kolmea pistettä, mutta valitettavasti meidän kohdalla homma ei vain toimi niin.

Kun joukkue ei osaa puolustaa edes auttavasti, niin kaksikaan tehtyä maalia per peli ei riitä voittamaan otteluita. Säälittävää, mutta totisinta totta. Sen siitä saa, kun peluuttaa vääriä pelaajia avauksessa, pelaajia väärissä rooleissa ja/tai paikoilla on tekeminen taas kerran eilisen kaltaista.

Lopputulos ei sinänsä ollut mikään yllätys, vaan pikemminkin jatkumoa jo viime keväästä nähdyille esityksille ja tuloksille. En kerta kaikkiaan muista edes milloin liigassa olisimme viimeksi pelanneet hyvän 90 minuuttisen ja/tai voittaneet vastustajan selkeästi ja ansaitusti esityksen perusteella.

Eilisessä pelissä jäi monikin asia puhuttamaan ja sai itseni raivostumaan, eikä vähiten VAR. Silti eniten ihmetytti ja hämmästytti kapteenimme käytös vaihtokomennuksen saatuaan. Osa kotiyleisöstä osoitti mieltään buuaamalla sveitsiläiselle ja osa juhlimalla vaihtoa.

Ei tietysti kivaa pelaajan kannalta, mutta Xhakalla meni kuppi täysin nurin ja mies alkoi vittuilemaan takaisin oikein kunnolla kannattajille ja lopulta otti jopa pelipaidan pois päältään ja viskasi sen maahan tai ainakin oli hyvin lähellä tehdä sen. En ole koskaan nähnyt minkään joukkueen kapteenilta vastaavaa käytöstä. Ja mitä teki Emery? Paiskasi kättä Xhakan kävellessä kohti tunnelia.

Täysin munatonta toimintaa taas kerran valmentajaltamme. Xhakan käytöstä ei voi millään puolustella ja ainut oikea vaihtoehto olisi, että kapteeninnauhan viedään mieheltä välittömästi ja lisäksi vielä parempi olisi, että mies ei saisi enää koskaan kantaa Arsenal paitaa yllään. Toki näihin ratkaisuihin ei Emery tule päätymään, mutta voi vain toivoa Sanllehin asiaan puuttuvan. Epäilen toki, mutta saahan sitä toivoa.

Sitten tähän tuomaritoimintaan ja mikä farssi siitä on tullut VAR:in myötä. Toki ennen videoidenkin kelausta tuomaritoiminta on ollut kauan surkeissa kantimissa Valioliigassa. Sielläkin homma lähtee johdosta eli kun tuomarien pomoksi on valittu kaikkien aikojen huonoin tuomari (Mike Riley) ei voi odottaa mitään kehitystä ja parempaa tulevaisuutta vaan pikemminkin heikennystä jopa nykytilaan.

VAR piti olla systeemi, jolla pahimmat räikeydet ja vääryydet saadaan pois pelistä. Hieno ajatus, mutta valitettavasti mitään totuutta siinä ei ole takana. Päinvastoin VAR nostaa lähes joka pelissä entistä enemmän asioita ja tuomioita esille, kun ne silti menevät väärin, eikä mitään johdonmukaisuutta ole tai korjaan tasapuolisuutta ei ole.

Eilinen Zahan saama pilkku on loistava esimerkki. Tuon tilanteen voin jopa ymmärtää, että siitä annetaan rankkari, koska rike löytyi. Silti miksi kun nyt on pelattu yli neljäsosa kaudesta, niin juuri meidän ottelu ja pilkkutilanne oli ensimmäinen, joka muutettiin VAR:in avulla? Tähän asti on aina vedottu, että ei ollut ”clear and obvious” virhe tuomarilta.

Nyt tuomari antoi sukelluksesta Zahalle kortin ja meille vaparin. Tämän näkemyksen korjaamiseen kynnys pilkkutilanteissa on ollut järkyttävän korkea, mutta yllättäen meidän kohdalla ja näin päin ei ollut mitään ongelmaa muuttaa tuomiota.

Vastaavissa tilanteissa Manchester City on jäänyt ilman pilkkua ainakin kaksi vai kolme kertaa, kun tuomarin tuomiota ei ole korjattu, vaikka rike on ollut aivan selkeä. Samoin kuinka viime viikolla Deanin ollessa tuomarina vastustajan Sokratisin paidassa roikkumista boksissa ei korjattu pilkuksi? Entäpä samassa ottelussa, kun Saka sai kortin filmaamisesta boksissa, miksi tuota ei korjattu pilkuksi kun kontakti kuitenkin löytyi videoita katselemalla.

Puhumattakaan näistä Liverpoolin lukuisista pilkuista, joissa Mane, Salah ja kumppanit menevät nurin pienimmistäkin hipaisusta tai jopa ilman sitä. Yhtäkään ei ole korjattu eli otettu Liverpoolilta pois, vaikka ovat olleet aivan päivänselviä filmauksia ja keltaisen kortin arvoisia.

Ja sitten tullaan siihen suurimpaan oikeusmurhaan eilisessä ottelussa. Sokratisin 3-2 voittamaalin hylkääminen videosulkeisten jälkeen. Ei helvetti jos tuo oli nyt sitten se ”clear and obvious error” tuomarilta. Tilanteessa jos jotain rikottiin niin se oli Chambersia, mutta niin vain tuokin saatiin meitä vastaan käännettyä.

VAR on täysi vitsi, enkä tarkoita todellakaan pelkästään eilisen tapahtumien takia. Olen ollut tätä mieltä jo siitä asti, kun MM-kisoissa ei saatu täysin selviä tilanteita korjattua ja sama on vain jatkunut siitä lähtien ja aina vain menee räikeämmäksi. En olisi uskonut, että edelleen tietyt joukkueet (esim. Liverpool, ManU, Tottenham) hyötyvät tuomaritoiminnasta näin räikeästi, vaikka videotarkastukset otettiin käyttöön.

Niin ja mikä on tämä ainoastaan Valioliigatuomareiden ottama linja, että mitään tilanteita ei mennä katsomaan päätuomarin toimesta kentän laidalla olevasta monitorista. Muissa liigoissa ja Mestareiden liigassa tuomarit käyvät ratkaisutilanteet toteamassa, mutta tähän mennessä koko kaudella yksikään tuomari ei ole käynyt katsomassa mitään tilannetta uusiksi Valioliigan otteluissa. Uskomatonta ja jos esim. eilen siihen ei ollut syytä niin voi sanoa, että VAR ja koko sen toteutus on täysin epäonnistunut. Mitä pikemminkin siitä päästään eroon niin sen parempi.

32 thoughts on “Emery ja VAR voidaan laittaa saman tien lihoiksi

 1. Nämä ovat kaikinpuolin ikäviä asioita ja tapahtumia, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin saamme tottua näkemään Emeryn irvistelyjä kentän laidalla Arsenalissa vielä seuraavat noin 20 vuotta?

 2. Olen samaa mieltä Xhakasta. Kapteenin nauha pois ja ukko myyntiin. Käytös oli niin ala-arvoista, ettei keskusteluilla enää ole syytä hoitaa asiaa. Näyttää siltä, ettei Emery saa joukkuetta pelaamaan sen potentiaalin edellyttämällä tasolla. Kannattaa ruveta kyselemään Allegrin kiinnostusta asiaan. VAR:ssa ei sinänsä ole mitään vikaa vaan sen käyttäjissä. Jos tuomarin tahtotila on joukkuetta vastaan niin tulkinnat ovat sen mukaisia vaikka kristallipalloa katsoisi. Asiat eivät muutu jos eivät tekijät vaihdu.

 3. Jotenkin jäi sellainen kuva eilisestä, että pilkun kääntämisen jälkeen meni kaikki vihellykset palacelle. 3-2 maalin hylkääminen oli vain kirsikka kakun päälle. Eikä yhtään yllätä et meitä vastaan käännetään eka päätös pilkuksi. Tämä tuli mieleen siitä, että taidetaan olla vieläkin harvojen seurojen joukossa minkä pelaaja on jälkikäteen bannattu sukeltamisesta á la case Eduardo…

 4. Kyllä nuo videotuomiot mennee pitkässä juoksussa tasan. Tuskin niissä ketään tieten tahtoen suositaan tai sorsitaan. Oma peli on kyllä aika sekaisin. Kahden suuren jälkeen liiga on todella tasainen ja jopa kolmossija on meille mahdollinen. Pelkäänpä vaan että huonojen vieraspelin ansiosta kamppaillaan sijoista 6-8. Lisäksi meidän joukkueessa on merkittävä johtajuusongelma. Mielestäni on vähintäänkin naurettavaa että kapteenisto on valittu äänestämällä ja varakapteeneja on nimettynä puolijoukkueellista. Vaikeaa kuvitella samaa esim Pepin tai Kloppon alaisuudessa.

 5. Punakaartissa valittiin komppanianpäälliköt äänestämällä. Reisille meni sekin homma. Päävalmentajan pitää pystyä valistemaan kapteeni joita riittää yksi.

 6. Olen tähän asti puolustellut Xhakaa, koska uskon että kaveri tosissaan yrittää parhaansa. Tuo käyttäytyminen kapteenina oli kuitenkin anteeksi antamatonta ja miehen ei pitäisi enää pelata otteluakaan Arsenalissa. Ei ainakaan kapteenina.

 7. Villeltä hyvä pointti tuo, ettei tuomari ole mennyt katsomaan videotuomioita. Lähtökohtaisesti tuomarilla pitäisi olla pelissä selkeä linja, jonka mukaan mennään koko peli ja tuomari on osa peliä. Kun sitten peliä seuraava videoryhmä katselee peliä, niin se lähtökohtaisesti keskittyy vain maali- tai pilkkutilanteisiin.

  Tasan nuo varmaan pitkässä juoksussa menevät tai niin ainakin toivoisi, mutta tuntuu kyllä siltä, että Liverpoolille halutaan se mestaruus pelata vaikka väkisin ja vaikken salaliittoihin haluaisi uskoa, niin sen makuista tuo päätöksenteko on kyllä ollut. Omaan joukkueeseen suhtautuu aina kuitenkin puolueellisesti mutta kyllä väkisinkin tulee fiilis, että noista muista Cityllä ja Poolilla on vähän eri säännöt.

 8. Tänään olisi sitten hieno mahdollisuus näyttää, mitä meidän ns. kakkosketju osaa. Liverpool ei jätä ketään kylmäksi, olkoonkin kilpailu, jota mun mielestä ei tarvitsisi edes pelata mutta silti tässä on testi, jossa on paikka näyttää. Tulosveto täällä 1-2, enkä edes pidä sitä kaukaa haettuna.

 9. Ihan iloisen näköistä peliä. Mun maalit ei tulosvedossa riitä mutta taas pitää Villen pointti nostaa esiin, kyllä tää aika kivan näköistä pelaamista on, kun ns. kakkoset on kentällä, mä en ole ihan varma enää, mikä se meidän ykkösmiehistö on.

  Huomioitava toki vastustajan kokoonpano mutta ei näitä pelejä edes kaljacupissa kukaan halua hävitä.

 10. NykyArsenal näköjään häviää aivan kaiken. 1-3, 2-4, 4-5, eipä se vittu mihinkään riitä.

  Harmi, että Cheballos oli se missaaja pilkuissa. Ainoita kokonaisuudessa, jotka tällä kaudella on Arsenalpaitaa ylpeydellä kantanut.

  Liverpool kuitenkin nykyisellään alkaa olla vastenmielisyydeltään lähellä spudeja, olis tän nyt edes voinut voittaa. No kun vetää lärvit, niin ehkä huomennakin vituttaa.

  • Ei tartte odottaa kannuja tälläkään kaudella! Näillä esityksillä myös Mestarien liigan paikka karkaa. Muna nousee kyllä (hehehe) ja Spuds. Radikaaleja muutoksia tarvitaan!

 11. Eipä tuo tulos lopulta yllättänyt. Vastassa oli joukkue jonka avauskokoonpanon keski-ikä oli 23v vaikka mukana oli mm Milnerin kaltaisia dinosauruksia. Lisäksi pilkkukisan ratkaisi teinipoika kun juuri vähän aikaisemmin meidän kesän superlöytö oli tyrinyt. Jatkettiin siitä mihin sunnuntaina jäätiin. Eilen päästettiin vastustaja kaksi kertaa kahden maalin takaa peliin mukaan ja tasoitus lisäajalla oikeastaan kruunasi kaiken.

 12. Ei tartte odottaa kannuja tälläkään kaudella! Näillä esityksillä myös Mestarien liigan paikka karkaa. Muna nousee kyllä (hehehe) ja Spuds. Radikaaleja muutoksia tarvitaan!

  • Itse en oikein jaksa uskoa munan nousuun ja kyllä spuditkin aika sekasin on. Tosin meistä tulevat kyllä ohi, jos jatketaan tällaista taaperrusta.

   Eilisen kaltaisia pelejä joskus tulee mutta tossa on jo tuoreessa muistissa Palace ja Watfordpelit, joista kärkitaistoon haluava yksinkertaisesti ottaa täydet pisteet.

   Jos nyt eilisestä positiivista etsitään, niin Özil näyttää kuitenkin ottavan pelaamisen kaikesta huolimatta melko tosissaan ja voisi ehkä olla sellainen tasoa nostava tekijä. Vaikea sanoa kaikkinensa tuosta kokonaisuudesta mitään mutta kyllähän Mesutissa on vähintäänkin yksi kääntämätön kortti olemassa.

 13. Tarvitaan kyllä uus kakkosveska. Martinez pyöriny seurassa jo vaikka kuinka pitkään, eikä oikeestaan oo saanu edes silmiään kiinni niissä matseissa mitä vuosien varrella päässyt kokeilemaan. Ikää kuitenkin jo kaverilla 27, niin alkaa oleen aika nähty homma omasta mielestä. Uus junnu vaan systeemistä ulos.

 14. Özil näköjään avauksessa. Aika linjatonta toimintaa, kun välillä ei kelpaa edes penkille.

  Itse toki mielelläni katon ton kortin ja tähän peliin ehkä hyvä valinta mutta melkosta linjattomuutta, kun esim. Palacea vastaan ei kelpaa edes penkille.

 15. Emery tiimeineen saa kyllä pakata kamansa ja lähteä. Mutta todellisuudessa siitä ei ole minkäänlaista pelkoa. Jos ja kun arsenal EI pääse ucl ensi kaudella(kaan) niin siinä lähtee sitten myös kenties auba/laca hakemaan uusia haasteita. On kyllä niin sekaisin tämä seura eikä valoa tunnelin päässä todellakaan näy

 16. Ensi viikolla sitten vierailu leicesteriin eli eroa niihin jo sitten 9 p KUN sekin peli hävitään luultavasti

 17. Viimeisen kolmen ottelun aikana mennyt jotenki täysin usko tähän Emeryn projektiin. Uutta peliin, kiitos.

 18. Kyse ei ole pelkästään viimeisestä kolmesta ottelusta. Kun manageri vaihtuu on kohtuullista odottaa hänen tarvitsevan aikaa joukkueen rakentamiseen. Kloppilla kului neljä kautta saada joukkue rakennettua menestyväksi. Emeryllä on ollut aikaa vajaa puolitoista kautta. Ero on kuitenkin siinä, että Klopp sai heti piristystä aikaan, eikä joukkue hänen aikanaan enää ollut aneeminen alisuorittaja. Epätasaisuutta suorituksissa toki oli mutta taistelutahtoa riitti. Arsenalin henkinen velttous alkoi viimekauden lopulla kun Spurs ja Manu tarjosivat kilpaa nelossijaa. Se tietenkin ryssittiin ja sama hengetön meno jatkuu edelleen. On ilmeistä, ettei Emery tiimeineen saa tähän muutosta. Olen blogistin kanssa samaa mieltä, että heille osoitetaan ovea.

  • Vaikeaa tosiaan nähdä, että Emeryn johdolla tuo vire pysyvästi kääntyisi. Viikon päästä jos hävitään, niin se neljän joukkoon sijoittuminen on kyllä hyvin kaukana, eikä se nyt pelkästään piste-erosta ole kiinni.

   Eilen laukaukset esimerkiksi meni Wolvesille 10-25, ja aika punavalkoisesti on ajateltava, jos tuossa tuloksessa noin muutenkaan näkee jotain vääryyttä.

 19. Usko meinaa mennä, ei mahda mitään 🤔
  Aikaa pitää antaa Emery lle mut silti, CL paikka on vaan tällä kaudella otettava6, ei kahta sanaa ja kotipelit on ehd. silloin vain hoideltava.
  Jos champparipaikkaa ei tule niin Auba ja varmaan kaverinsa kasetti myös.
  Auba on kolmekymppinen ja haluaa voittaa viela pokaaleja urallaan.
  Saa nähdä miten johto reagoi jos loppuvuodesta ollaan jo champparipaikasta kymmenen pisteen päässä.
  Silloin se managerin vaihto olisi tehtävä jos meinaa, olisi vielä hyvällä keväällä mahdollista 🤔

  Toivottavasti se on kuitenkin Emery joka saa vielä joukkueen lentoon.
  Mut jos ei niin……… Mou?
  Siinä sitä olisikin sulattamista, kuten jo ny esim. facen puolella.
  Mitä mieltä täällä jos tällainen (uhka) kuva toteutuisi? 🤔

  • Tuskinpa mitään totuuspohjaa näissä mourinho huhuissa. Mieluiten suoraan vastuu freddielle vaan.

  • Meidän materiaali ei oikein tue Mourinhon pelillisiä näkemyksiä. Toisaalta vähän yllättäenkin olen varovaisesti tuosta mahdollisuudesta jopa hiukan innostunut.

   Mourinho tuo kuitenkin aina jotain lisää jo pelkällä persoonallaan ja voisi olla tässä tilanteessa jopa kurssin kääntäjä.

   Ensi kesänä on sitten jo liian myöhäistä, tämän kauden voisi jopa pelastaa.

 20. Mourinhon viimeiset työnäytteet Ckelskissä ja Manussa viittaavat selkeästi siihen, että hänen kykynsä valmentaa nykyjalkapalloa huipulla on ohi. Herra on nykyään samaa osastoa Wengerin, Moyesin, Van Gaalin ja monien muiden kanssa jo luku jalkapallon historiassa. Nykyjalkapallossa ei ole sijaa kaavoihinsa kangistuneille. Yksikään tosissaan menestymään pyrkivä vähänkään suurempi seura ei palkkaa Mourinhoa. Lopputulos on romahdus sarjataulukossa ja riidat pelaajien ja henkilökunnan kanssa ja lisäksi jatkuva kitinä resurssien puutteista ja laadusta.

 21. Muotoillaan sitten alkuperäinen ja hyvä kysymys uudestaan.

  Kuka olisi teidän suosikki Emeryn seuraajaksi? Vaikka itsekin sinänsä lapsellista Emery out-virttä täällä olen huudellut, niin kyllä mä hänen takana olen. Nyt noi pelit ei vaan näytä yhtään siltä, että oltaisiin edes sielä päin, mihin tolla joukkueella on resursseja.

  Ei Mourinho todellakaan oma suosikki ole mutta mitäs muuta olisi tähän tilanteeseen tarjolla.

  Freddie kuulostaa vähän tuollaiselta Solskjär-tyyppiseltä valinnalta.

 22. Onneksi on muistot, viasatilta premier league world Issa on pyörinyt nyt jakso Bergkampista, Wright haastattelee ja uran huippukohtia.
  Kylmat vareet tulee vieläkin, voi niitä aikoja ja pelaajia 🙏

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s