Enää ei mietitä pitäisikö manageri vaihtaa vaan pikemminkin milloin tuo tapahtuu

Nykyään tämä päivittäminen on hyvin epäsäännöllistä ja jopa harvinaista, joten yhteen päivitykseen ei todellakaan saa kaikkea mitä on ollut mielessä edellisen päivityksen jälkeen. Yritän kuitenkin jotain naputella tekstin muotoon parin viime pelin tapahtumien osalta.

Aloitetaan Liverpool ottelusta, joka oli taas eräänlainen ennätys. Edes viiden maalin tekeminen ja pelin johtaminen kaksi kertaa kahdella maalilla ei riitä nykyään voittoon. Puhumattakaan siitä, että on ilmeisesti täysin mahdotonta voittaa Liverpoolin b-junnut ja muutama vaihtomies, kun johtaa vielä 94 minuutin kohdalla.

Tosin tämä ei yllättänyt millään tavalla, vaan pikemminkin lisäajan alussa sanoin tasoituksen olevan se todennäköisin lopputulema ja sitä kautta satavarma tappio rangaistuspotkukilpailussa. Tämän saman on nähnyt niin usein viimeisen reilun 10 vuoden aikana, että se ei ole enää mikään yllätys, vaan pikemminkin oletusarvo.

Joukkue ei osaa puolustaa edes kohtalaisesti oli kentällä ketä tahansa ja pääkopan kestävyys on sellaisella tasolla, että pienikin vastoinkäyminen romuttaa tekemisen täysin. No onko tuo ihme jos Xhaka valitaan kapteeniksi jopa pelaajien toimesta. Ja kauanhan se kestikin ennen kuin tuokin valinta sai aikaan täydellisen myrskyn..

Meidän kokoonpano ja avaus eivät olleet parhaat mahdolliset Liverpoolia vastaan, mutta olivat ne silti huomattavasti suhteessa paremmat kuin Kloppin valitsemat. Silti emme pystyneet voittamaan ja siihen löytyy monta syytä. Miksi Mustafi pelaa minuuttiakaan tällä kaudella, kun Emery teki selväksi kesällä haluavansa pelaajasta eroon. Sama Özilin kohdalla.

Eikö olisi loogista istuttaa kaksikkoa täysin katsomossa ja junnujen kanssa treenaamassa jos tarkoitus oli todella päästä eroon. Ehkä puolen vuoden täydellinen pelaamattomuus voisi innostaa siirtopyyntöön tammikuussa? Ei ilmeisesti kannata edes kokeilla, vaan mieluummin peliaikaa pelaajille, joita ei valmentaja edes joukkueeseen halua ja sitä kautta sama show Özilin kohdalla jatkuu ties monettako vuotta.

Sitten Torreiran roolituksesta ja tämä koskee molempia sekä Liverpool että Wolves otteluita. Kerrankin Xhaka saadaan pois kentältä, niin sitten Emery peluuttaa Torreiraa kymppipaikalla tai ainakin hyvin hyökkäävässä roolissa. Aivan naurettavaa ja uruguaylaispelaajamme menee tuossa täysin hukkaan. Samaan aikaan ehkä keskikenttämme paras maalintekijä Willock pelasi keskikentän pohjalla Anfieldillä. Miten Emery voi olla näin kuutamolla ihan perusasioiden kanssa?

No ehkä keskiviikko oli vain yksittäinen virhe. Mitä vielä ja lauantaina Wolvesia vastaan Torreira taas kymppipaikalla, vaikka kentällä oli sekä Özil että Ceballos. Ja paras box to box -keskikenttäpelaajamme Guendouzi sitten keskikentän alimmaisena. Vetää täysin sanattomaksi, mutta ei kai sitä muuta voi odottaa valmentajalta, joka peluuttaa, valitsee kapteeniksi ja ei edes tajua/uskalla ottaa Xhakalta kapteeninnauhaa kaiken tapahtuneen jälkeen pois.

Wolverhampton pelin jälkeen Emery sanoi olleensa täysin tyytyväinen taktiikkaansa ja olisimme kuulemma ansainneet enemmän kuin tasapelin. Missähän ”wengermaailmassa” espanjalainen oikein elää? Vierasjoukkue vei laukaukset 24-10 ja maalia kohti menneet 8-4. Samoin kulmapotkuja vierailla oli enemmän ja kaikkein hirvein tilasto oli, että emme saaneet vetoakaan vieraiden maalia kohti viimeiseen 60 minuuttiin. Ja edelleen olisimme kuulemma ansainneet voittaa..

Ylipäätään tilastoista puhuttaessa tekemisemme on koko ajan Emeryn alaisuudessa mennyt vain heikompaan suuntaan. Olemme voittaneet kuusi edellisestä 18 liigapelistä. Yhden kerran pitäneet nollan omissa kahdeksaan kotipeliin. Vierasotteluissa nolla liigassa on tainnut pysyä kaksi kertaa noin 30 otteluun. Vastustajat saavat keskimäärin yli 16 laukausta kohti meidän maalia Valioliigassa, puhumattakaan että mukaan mahtuu sarjajumbo Watfordin kohtaamista, jossa laukauksia tuli yli 30.

Tämä lainaus Sky Sportsin sivuilta kiteyttää tilanteen melko osuvasti:

Arsenal’s net expected goals total is negative.
Put simply, the chances they offer up are better than the ones they have.

Ehkä koko tämän päivityksen idea kiteytettynä on, että homma ei käänny enää pitkässäkään juoksussa paremmaksi tai ainakaan riittävän hyväksi, vaikka Emerylle annettaisiin kuinka paljon aikaa. Virheet ovat aivan liian perustavanlaatuisia ja helpotkaan valinnat ja ratkaisut eivät onnistu valmentajaltamme.

Toivottavasti tällä kertaa ei tehdä samaa virhettä kuin Wengerin kanssa ja anneta tilanteen päästä aina vain huonommaksi ja huonommaksi ennen kuin seurajohto reagoi. Pahoin pelkään juuri näin käyvän. Oikea ratkaisu olisi antaa Emerylle potkut välittömästi ja jos haluttu manageri ei olisi heti vapaana, niin esim. Ljungbergillä hetken aikaa tai jopa loppukausi. Ei homma enää viime kauden lopusta asti nähdystä voi mennä heikompaan suuntaan.

Niin ja saapa nähdä onko lauantain lähes varmalta näyttävä Leicester tappio viimeinen naula Emeryn arkkuun. Yhdeksän pisteen ero Leicesteriin alkaisi olla jo melkoinen kurottavaksi umpeen loppukauden aikana ja mikään ei viittaa sen ainakaan tapahtuvan nykyisellä valmennuksella.

Niin ja onhan tässä itselläkin vähän normaalia enemmän panosta ensi lauantain Leicester ottelusta puhuttaessa. Jos suunnitelmat toteutuvat niin tarkoitus olisi olla King Power stadionilla vieraskannattajien seassa katsomassa ottelua. Ehkä sitä ehtii nähdä seurassa toisen managerin noin 23 vuottaa kestäneenä kannattaja aikana. Voi olla, että lauantain jälkeen jos parannusta ei nähdä niin peliesityksessä kuin tuloksessa tai ainakin toisessa niin Emeryn aikakausi voi olla ohi.

28 thoughts on “Enää ei mietitä pitäisikö manageri vaihtaa vaan pikemminkin milloin tuo tapahtuu

 1. Olipa taas paskaa peliä victoriaa vastaan ja taas munattu johto. Ei sillä, ei arsenal voittoa olisi ansainnutkaa. Tuskin taas kauhean montaa vetoa edes saatii koko pelin aikana maalia kohti. Aivan hirveetä paskaa

 2. Huomenna sitten on oikeasti todellinen vedenjakajapeli. Graniitti saatiin pois kapteenin paikalta mutta miten tuollainen kauden pelastaa, se jääköön kysymysmerkiksi.

  Yhdeksän pinnaa on suoraan sanottuna ihan vitusti, eli Emeryn työpaikasta pelataan suoraan. Tappiolla ei mennä neljän joukkoon enää millään, joten pakko seurajohdon on jotain tehdä.

  Kapteeniosasto ei paljon auta, jos meillä on taistelun ruumiillistumia tuo määrä, silti uskon, että huomenna Emery käyttää viimeisen mahdollisuutensa omissa silmissä. 2-3, ja todellakin come on you Reeedddsss!

 3. Ja vielä vähän lisää tosta kapteenihommasta, niin vaikka Graniitti teki mitä teki, niin mun on todella vaikeaa löytää tuosta sinänsä laadukkaasta rosterista hirveästi kapteeniainesta.

  Kukahan se voisi olla? Mun lempipelaajani tosta porukasta on Guendouzi mutta todella vaikeaa häntäkään olisi valita. Tuntuu vähän, että Arsenal on joukko hyviä ja jopa loistavia pelaajia ilman johtajuutta.

  Olisko se kapteeni sitten Leno?

 4. Jostain syystä näen Holdingissa sellaista, että jos tähdet on kohdallaan, niin kaverista tulee vielä pitkäaikainen kapteeni Arsenalille.

  • Mulla ihan sama fiilis ja pitkällä tähtäimellä olen samoilla linjoilla.

   Tämän hetken tilanne sitten on aika ongelmallinen, riittäisikö Holding tuolle paikalle vielä, vaikea sanoa.

   Tosin ei tuo kauhea huti voisi olla, kun asenteen puolesta on joukkueen parhaimmistoa ja samoin siinä listauksessa, kun mietitään, kuka haluaa pelata nimen omaan the Arsenalissa.

 5. Holding tarvitsee vielä lisää historiaa/kokemusta pelaajana kapteenilta vaadittavaa auktoriteettia varten. Asennepuolella esimerkkiä taisteluasenteesta näyttävinä tulee ensimmäiseksi mieleen Auba ja Laca.

  • Auba olisi aika luonnollinen valinta tällä hetkellä. Vähän vaan tyhjältä tuntuu, jos ensi kesänä lähtee ja taas ollaan samassa tilanteessa.

   No tänään kun voitetaan, niin saa sentään pitkään aikaa kokonaista kaksi viikkoa näyttää muutakin kuin hapannaamaa.

 6. LaCa vähän märällä ruudilla liikkeellä. Kokonaisuutena kuitenkin mun mielestä pois lukien noi ihan käsittämättömästi tarjotut paikat ihan kiva puoliaika.

  Hyökkäyssuuntaan todella terävää maalintekoon asti, puolustaminenkin menettelee mutta jos näitä mitä Guendouzi tarjoili kolme ihan selkeää maalipaikkaa vastustajalle tulee lisää, niin turpaan tulee varmasti.

  Käy miten käy, tästä en lähde Emeryä syyttämään. Toki sieltä tulee joku vaihto osastoa Özil ulos ja Tierney (olis ehkä voinut olla avauksessa) tilalle, kun näin sanon.

 7. Hyvää yötä Emery. Sääli, että tuo pitäisi tulla sitten oikeasti hyvän pelin jälkeen mutta jos seurajohto sanoo, että neljän joukkoon tai Emery ulos, niin nyt se on sitten se paikka.

  Tosin nyt ollaan jo sitten ihan pihalla, ihan tällasta luovuttamista ei Wengerkään huonoimpina aikoina tarjoillut.

 8. Valitettavasti ei ole näköpiirissä, että Emery saisi kurssin käännettyä. Vaihtoehdot ovat vähissä.

  • Tiedän, ettet tykkää mutta Mourinho loppukauden diilillä ja optiovuodella olisi mun valinta. On miehestä sitten mitä mieltä tahansa, niin Allegri tähän väliin tuskin tulee ja vaikka tulisikin, niin käytännössä pakko olisi tehdä täysin tyhjästä taas jotain mitä toivotaan.

   Jose sisään.

   • Itse en aikaisemmin ikinä edes kuvitellut voivani sanoa tätä mutta nyt se sopisi :Jose tosiaan sisään. Voisi tosiaan olla juuri se mitä nyt tarvittaisiin kääntämään tää kelkka 🤔
    Tuskinpa kuitenkaan tulee, allegri ei kesken kauden tule kuten Arsenal49 jo edellä mainitsi.
    Ketä siellä yleensä olisi saatavilla?
    Annetaanko Freddielle mahdollisuus?

    Sinänsä eilinen peli oli parasta pitkään aikaan ja näytti että kyllä Ö kuuluu avaukseen. Lestö oli vaan yksinkertaisesti parempi.

    Bellerin ja Holding mukavaa nähdä avauksessa vaikka hapuilevaa heillä vielä onkin.
    Nuorempi tukkajumala sen sijaan saa pelata ihan liikaa peli esityksiin nähden, torreira ollu myös pettymys mutta kun ja jos saa pelata ns. omassa roolissaan niin varmaan parantaa.
    Laca vähän ruosteessa, Auba lle jos olisi se eka jakson paikka tullut ni olisi taatusti osunut.
    Joko myönnetään Pepe flopiksi hurjaan hintaansa nähden?

    Katotaan mitä seurajohto päättää managerin suhteen ja odotellaan uutisia.
    Onneksi on mj tauko, ugh olen puhunut

  • Niin hänhän vapautui kun se frankfurt karkelo oli bayernin johdolle liikaa.
   Voisi toimiakin meidän peräsimessä🤔👍

 9. Jollakin tavalla tuntuu vähän siltä, että me ollaan pikkusen sellainen lellipentujen joukkue ja kyllä tossa asiassa oma sormi osottaa sinne Wengerin suuntaan, niin paljon kun professoria arvostankin.

  Yksi niitä isoimpia virheitä ja omasta mielestä isoin oli luoda kulttuuri, jossa parin hyvän pelin jälkeen saa sata tonnia viikossa. Nyt sitten Emery on alkanut oikeasti vaatia toisesta lähestymiskulmasta ja se toimiikin osalla kuten Özil mutta yhtenäistä joukkuetta tuosta ei saa.

  Tähän jos tulisi vaikka Freddie, niin todella vaikea paikka. Voisi hyvinkin kelvata mulle tulevaisuuden managerina mutta tähän tilanteeseen tarvitaan mun mielestä mies, joka on nähnyt kaiken.

  En todellakaan ole mikään Mourinhofani, en sinne päinkään mutta hänelle tossa tilanteessa olisi oikeastaan vain voitettavaa ja pitää muistaa, että muutama pytty sillä on kaapissa.

  Tuollainen loppukauden sopimus optiovuodella olisi aika helppo, koska vaikka itse olen Arin kanssa samaa mieltä siitä, että Mourinho pitkäaikaisena ratkaisuna olisi hyvin todennäköisesti täysi katastrofi, niin lyhyen ajan valintana tästä voisi jotain saada ja lopulta se on aivan sama fanille, onko sijoitus kauden lopussa viides tai kuudestoista.

  • Ymmärrän logiikan mutta näkisin itse paremmaksi etsiä valmentajaa joka pystyisi kehittämään joukkuetta pidemmällä ajalla nousujohteisesti. Mourinhon tuoma piristys hetkellinen jäisi todennäköisesti lyhyeksi, jos sitä edes tapahtuisi, ja lopuksi ukko keräisi muhkean korvauksen sopimuksen purkamisesta jättäen taakseen enemmän ongelmia kuin niitä oli hänen tullessaan.

   • Tossa on hyvää asiaa nimen omaan siitä näkökulmasta, että jos Mourinho tulisi, niin aika haastavaa on löytää tilanne, jossa seura olisi paremmassa tilanteessa kuin nyt siinä vaiheessa kun poistuu.

    Vaikka tulisi mestareiden liigasta paikka, joka nyt omasta mielestä ei ole kauhean merkittävä, kun me ei olla pitkään aikaan oltu edes uskottava voittajakandidaatti ja vaikka liigamestaruus ensi kaudella, niin Mourinho on kyllä tyyppi, joka ottaisi kaiken oman hyvyytensä piikkiin.

    Jos menee huonosti, niin vika on aina kaikissa muissa.

    Silti mä ottaisin tuon lievästi sanottuna valtavan riskin, jos kausi olisi jo pelattu, niin Allegri olisi mahdollisesti saatavilla.

    Nyt ei tule mieleen valitettavasti ketään muuta kuin Mourinho, jos pyritään nopeaan suunnan muuttamiseen, jotain se aina kuitenkin tuo ja Arsenal on tämän hetken statukseltaan sellainen, että ehkä saisi tehtyä meistä seuran, joka ei mene aina jo valmiiksi hävinneenä jonnekin Manchesteriin tai Liverpoolin vieraaksi.

  • On tässä muutakin positiivista.

   Henten aloittama ja Villen jatkama blogi saa vaihteeksi kannattajia yhteen.

   Tästä isot kiitokset menee Timolle (oikeastihan koko blogi idealtaan olisi kuollut ilman häntä, kun vastakkainasettelua Wengerin kanssa oli kaikilla)mutta vaikka nyt menee huonosti, niin kaikkinensa tässäkin blogissa raflaavasta otsikosta huolimatta vedetään yhtä köyttä.

   Se on mulle syksyn paras uutinen.

 10. Totta kuten Arsenal49 edellä jo kommentoi että blogin jatkuminen on upeeta.
  Jos ei olisi paikkaa missä jakaa ilot ja surut joukkueen esityksistä, olisi aika onttoa.
  Kun varsinkin tuota surua on tässä ollut roppakaupalla joukkueen esityksissä🤔

 11. En itse haluaisi nähdä Mourinhoa Arsenalin peräsimessä. Odotin kyllä, että Spurs olis tavoitellut Allegria tai Beniteziä. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  • Tuo on vähän kuin märkä rätti sitten taas spudien kannattajien kasvoille omasta mielestä.

   Poccettino teki jopa tuosta roskasakista melko yhtenäisen ja pelillisestikin vahvan joukkueen ja nyt sinne tungetaan tällasessa paikassa Jose, ikään kuin pikavoiton toivossa.

   Meille tää avaa aika hyviä saumoja, jos Emeryn Arsenal piristyisi ja lähdettäisiin tulevaan kauteen vaikka Allegrilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s