Muut seurat toimivat ja meillä ei perinteisesti muutoksia osata tai haluta tehdä

Paljon on taas tapahtunut viime päivityksen jälkeen. Leicesterissä tuli peli nähtyä ja tulos oli juuri sellainen, jonka pystyi veikkaamaan ennen ottelua. Todellisuudessa jopa monet pelkäsivät pahempia lukemia ennakkoon, mutta 2-0 ei ole sentään mitään tennikseen viittaavaa.

Paikan päällä nähtynä ottelu tulee aina arvioitua eri lailla kuin tv:stä katsottuna. Silti sanoisin, että esityksenä parin viikon takainen ei ollut huonoimmasta päästä, vaan ennemminkin paremmasta puhuttaessa tämän tai viime kauden lopun vieraspeleistä liigassa.

Eihän se paljoa toki lämmitä, kun tappio tulee parilla maalilla ja et onnistu ainuttakaan maalia tekemään. Silti Emeryn taktiikka oli ihan järkevä ottaen huomioon Leicesterin olevan liigan kuumin joukkue Liverpoolin ohella tällä hetkellä. Toki Tiernyn penkitystä oli vaikea tajuta ja samoin Pepe olisi ehkä voinut olla avauksessa tai vähintäänkin olisi pitänyt ottaa kentälle aikaisemmin, viimeistään heti Vardyn tekemän avausmaalin jälkeen.

Kokonaisuutena vaikka paremmin ehkä pelasimmekin kuin monessa muussa vieraspelissä, niin Leicester ansaitsi voiton, sillä se loi enemmän paikkoja, hallitsi suuremman osan pelistä ja vaikutti jotenkin koko ajan olevan se todennäköisempi voittaja ottelussa.

Vaikea nähdä Emeryn olevan enää kauaa managerimme, kun ns. paremmillakaan esityksillä pistesaldo ei kasva edes tasurin verran.

Toki surkea ja ainoastaan rahasta välittävä omistajamme antaa alisuorittaville managereille aivan liikaa aikaa, kuten Wengerin kanssa todistettiin ja nyt ilmeisesti Emeryn, vaikka tietysti puhutaan aivan eri mittakaavoista ajallisesti.

Silti muut seurat toimivat ja hakevat muutosta, kuten loskanvalkea naapurimme. Pochettino sai lähteä, kun tulokset viime keväästä asti liigassa ovat olleet heikkoja. Ja potkut siitä huolimatta, että joukkue pelasi kuitenkin Mestareiden liigan finaalissa muutamia kuukausia sitten.

Edellisellä en tarkoita, että meidän olisi pitänyt palkata Mourinho, jota huhuttiin melko voimakkaastikin yhdessä välissä. Olen tyytyväinen, että portugalilainen väistettiin, koska en usko miehen muuttuneen, vaikka kuinka vakuuttelee mediassa.

Muutos olisi kuitenkin se, joka olisi pitänyt tehdä myös Pohjois-Lontoon punavalkoisella puolella managerin suhteen tämän maaottelutauon aikana. Tulokset, esityksemme, taktiikat, Xhaka, Özil ja niin moni asia on sekaisin, että on mahdotonta uskoa enää Emeryn saavan niitä korjattua. Ei ainakaan sille tasolle, että taistelisimme muutaman vuoden päästä jopa mestaruudesta tai Mestareiden liigan voitosta ja tämän kuitenkin pitäisi olla se taso, johon pyritään.

Viimeisin liigavoittomme on yli puolentoista kuukauden takaa, taisi olla Bournemouth kotona 1-0 jos oikein muistan. Tänään on kyseessä kotipeli surkeassa vireessä olevaa Southamptonia vastaan. Jos tätä ei pystytä voittamaan, niin on hyvin vaikea nähdä minkä joukkueen ylipäätään pystyisimme enää Emeryn johdolla kaatamaan liigassa.

Merkittäviä loukkaantumisia ei pitäisi olla. Ceballos taitaa olla sivussa takareisivamman takia ensi kuun puoleen väliin asti vähintään, mutta muuten sairaslistan pitäisi olla tyhjä. Näin ollen selityksenä ei voi olla loukkaantumiset. Toki Emery ei näillä ole koskaan ennenkään heikkoja tuloksia selitellyt, toisin kuin edeltäjänsä alituiseen teki.

Paljon huolestuttavampi oli taas lehdistötilaisuuden kommentti Xhakasta. Tämän mukaan sveitsiläinen saattaa tehdä tänään paluun kokoonpanoon ja jopa avaukseen tietäen Emeryn sokean pisteen Xhakan suhteen. Entisen kapteenimme ei pitäisi koskaan enää pelata minuuttiakaan käytöksensä seurauksena ja varsinkaan kun ei edes tajunnut tai halunnut pahoitella asiaa. Sitä surkeaa monta päivää tapahtuman jälkeen julkaistua lausuntoa ei todellakaan voi laskea anteeksipyynnöksi.

Täytyy toivoa Emeryn lausunnon olleen enemmän sanahelinää kuin todellisuutta. Ei kai Emery ole niin typerä, että laittaa Xhakan kentälle, kun muutenkin ongelmia on enemmän kuin tarpeeksi. No ainakin mielenkiintoista nähdä jos sveitsiläinen pelaa ja tulos on taas kerran jotain muuta kuin voitto. Ei välttämättä Xhaka ole enää ainut joka saa suoraa palautetta katsomosta.

29 thoughts on “Muut seurat toimivat ja meillä ei perinteisesti muutoksia osata tai haluta tehdä

 1. Pochettino oli aikanaan ilmeisen tyytymätön Spursin pidttyvyyteen pelaaja markkinoilla. Viime kaudella totesi, ettei hänellä ole sananvaltaa muusta kuin avauskokoonpanosta. Ilmeisesti tilanne on vaikuttanut pelaajien asenteisiin tai sitten taustalla on muutakin Trippierin kommenttien perusteella. Tuntien loskanvalkoisten nihkeyden rahankäytössä hankinnoissa on mielenkiintoista nähdä miten maailmassa eniten rahaa käyttänyt valmentaja sopii profiiliin. Onkohan kyseessä match made in heaven?

 2. Vähän sellainen tunne, että hottentotit menivät kyllä nyt ojasta (dele) allikkoon. Arsenal sen sijaan on, kuin mastonsa menettänyt laiva valtamerellä. Tykkejä löytyy, mutta ei niitä osata suunnata ja tuurilla sitten katsellaan, jos vaikka sattuisi jossain ulapalla näkymään pelastava saari (manageri), jonka uumenissa on aarre (pokaali).

 3. Nyt kun kallispallkaisin pelaaja on saanut avauspaikan viime peleissä niin seuran kallein hankinta on nyt sitten penkkikallena🤔
  Eihän Pepe tosin oo vielä lunastanut odotuksia mutta silti…
  ..Luulisi näyttöhaluja sitten olevan jos ja kun kentälle sitten vaihdosta pääsee.
  Alku on taas hohhoijaa😣

  • Huonot esitykset jatkuu. Tällä menolla valitaan viimeiseen kolmannekseen. Tästä on nyt mukavuus kaukana. ManU pyyhkii voitolla meistä ohi. Pari kierrosta sitten spuds ja ManU oli turvallisesti takana. Nyt me ollaan syöksykierteessä.

 4. Häntäpään joukkue tehnyt ensimmäisellä puoliajalla 8 maalinteko paikkaa Arsenalin kahta vastaan. Mä en vain pysty ymmärtämään Emeryn taktiikoita.

 5. Olisikohan aika ottaa virnistelijää korvasta kiinni ja kohti muita galaxeja. Arsenal pelaa tällä hetkellä surkeaa jalkapalloa.

  • No todellakin olisi. Vedot tämän hetken ehkä huonointa valioliigajoukkuetta vastaan kotona 12-21 ja kaikkinensa pelitapahtumiin nähden pisteeseen voi olla tyytyväinen. Jos tällainen jatkuva kyykkääminen ei riitä, niin mitäköhän pitäisi tapahtua, että penkin takana mies vaihtuu.

   Wengerin aikana kyllä kritiikin ymmärrän mutta sillon sentään oltiin aika usein peleissä hyviä ja kolme cupin voittoa tosta kertoo jotain.

   Nyt ollaan niin huonoja kaikessa, että hävettää.

 6. Independence lehti arvuuttelee, että Emeryllä on 4 ottelua aikaa muuttaa Arsenalin kurssi. Toisin sanoen siinä mielessä kannattajalle win/win tilanne, että joko niitä voittoja alkaa tosiaan tulemaan tai sitten uutta yrittäjää tilalle. Itse olisin pistänyt Emeryn viimeistään jo tänään ulos joukkueesta, mutta kai tuonne 9. joulukuuta asti on myös Arsenalin taustatiimillä aikaa etsiä ja miettiä hyvää seuraajaa.

 7. Saattaa olla, että Board on jo kartoittanut/kartoittamassa seuraajaa ja sihen perustuu takaraja. Emery aloitti viime kauden hyvin joukkueen pelatessa yli 20 ottelua tappioitta. Sekoilu alkoi keväällä Chelsean ja Spursin suorastaan tarjotessa valioliigan kolmos- ja nelossijaa ja mahdollisuuden ryssittiin ihan omalla tekemisellä. Seuraavaksi sössittiin eurooppa liigan loppuottelu. Sama lamaannus on menossa edelleen. En usko, että joukkue enää tästä tokenee nykyisen valmennusryhmän johdolla. Koko poppoo vaihtoon.

  • Muuten täysin samaa mieltä, mutta itse olisin valmis antamaan Freddien olemaan vielä valmennustiimissä. Saanut nuorten kanssa hyvää tulosta aikaan.

 8. Toi neljä peliä kattelua kuulostaa vähän siltä, että seurajohto nyt ei oikeasti osaa päättää.

  Jos Emeryn tulokset johtuis jotenkin huonosta tuurista, loukkaantumisista tai vastaavasta, niin mahdollisuus olisi hyvinkin annettavissa.

  Nyt kuitenkin pelaaminen on kaikkinensa niin surkeaa, että ei se tosta käänny neljässä pelissä.

  Jos ei käänny ja sitten vaihdetaan, niin otteluohjelma on sellainen, että aika ikävään paikkaan päästään. Sielä olisi muutamaan viikkoon tarjolla City, Chelsea ja ManU, kaikki kotona. Jos manageriosastolla jotain tehdään, niin se aika on nyt eikä vasta ennen kun pelataan nuo pelit. Näissä helpommissa olisi uudella managerilla vähän aikaa tutustua joukkueeseen ja ehkä luoda sellanen fiilis, että kaudesta voi jotain tulla.

  Toki se pari viikkoa on lähellä nollaa mutta tyhjää parempi.

 9. Voi olla ja veikkaan, että onkin hevostoimiston tietotoimiston uutisia mutta jonkinlainen pohdittavaksi kelpaava huhu tuntuisi olevan Benitez, jos kurssi ei käänny.

  Kyllähän tuo kelpaisi paremmin kuin Jose, mutta jos Allegri olisi kesällä saatavilla, niin ehkä sitten mielummin Freddiellä loppukausi ja mahdollisesti Allegri sisään.

 10. Tulisikohan tänään sitten lopulta kenkää? Oli vissiin tarkoitus, että vielä muutaman pelin saisi Emery kokeilla, mutta sen verran heikosti meni toinen puoliaika Frankfurtia vastaan, että monoa tulisi jo tänään.

 11. Vittu mikä ratkaisu. Mennään nyt sitten junnuvalmentajalla loppukausi. Eikö mikään oo enää pyhää. Jesus kun korpeaa. Tuo hurri ei saa mitään aikaan. No ehkä Pukki kaadetaan. HÄVETTÄÄ

  • Aika rajua tekstiä, kun mitään ei olla vielä nähty. Lisäksi toi pyhä on tähän yhteyteen aika outo veto, kun puhutaan vähintäänkin jonkintasoisesta seuralegendasta.

   Taustoja en toki tiedä siitä, onko tulevalle kaudelle jo valmis suunnitelma mutta ei tässä tilanteessa oikein parempaa ratkaisua voi toivoa.

   Paikka neljän joukossa on käytännössä mennyt, ihan oikea ratkaisu oli viimeistään tässä vaiheessa potkut ja jos haluttua vaihtoehtoa ei tähän kohtaan ollut saatavilla, niin ilman muuta Freddielle mahdollisuus.

 12. Freddiellä ei lisenssitilanteensa takia ilmeisesti ole mahdollista hoitaa pestiä kuin kolme kuukautta, joten ihan loppukautta ei hänen johdollaan voida mennä. Emeryn aika tuli täyteen ja potkut oli ainoa oikea vaihtoehto.

 13. Täytyy sanoa että vähän pettynyt Freddien eka matsin avaukseen. Torreiran puuttuminen ihmetyttää eniten, sit xhaka ja musti aloittaa🤔

  Mut kaipa Hamstadin punatulkku tietää, Come on you Reds😎

 14. Puolustuksen koheltamiset jatkuu, mutta toisaalta ei sitä parissa päivässä noin isoja ongelmia ratkotakkaan. Alussa varsinkin on ollut muuten ihan hyvä meininki.

 15. Alku oli tosiaan lupaava, sit kotkan poika iski neljää meidän alakerran ukon välistä.
  Eihän tuota kaameaa puolustuspelaamista kyllä oo voitukaan parissa päivässä parsia.
  Jospa BFG sais ens viikon aikana siihen rotia…

  Pelin jälkeisessä studiossa hyvin näyttivät miten meidän molemmat ns. puolustavat kk miehet pelaa itsensä ulos, ei tosiaan noin.
  Kyllä Torreiran on kuuluttava avaukseen, ei kahta sanaa.
  Lenoa voidaan kiittää, pari gamesaveria.

  Seuraava peli tulee taas äkkiä vastaan, paha paikka kyllä Freddielle tulla vastaavaksi tällä ottelutahdilla ku ei jää paljon aikaa hioa kuvioita mut uskotaan että parempaan päin ollaan menossa.

  • Tää oli vaihteeksi kuitenkin sellanen vieraspeli, jossa oli sentään asennetta, toki niin paljon, että aika paljon ylipelattiin.

   Mutta kiva oli kattoa sentään taistelevaa Arsenalia, puolustus on kyllä sitä tasoa, että Leno oli kyllä kentän paras, kolme todella kovan luokan torjuntaa.

   Tohon muutama hyvä onnistuminen, niin tää näyttää paljon paremmalta tulostaulullakin. Brighton olisi nyt ihan hyvä paikka tähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s