Ansaittu tasapeli loistavalla taisteluilmeellä ja vieläpä lähes koko ottelu miehen vajaalla pelaten

Chelsea – Arsenal 2-2 (1-0)

Eipä ainakaan draamaa puutu näistä Chelsea kamppailuista. Toinen muutaman viikon sisään ja tapahtumia oli vähintään yhtä paljon kuin viimeksi ja jopa ehkä enemmänkin. Ja mikä tärkeintä tulos oli huomattavasti parempi ja erityisesti tapa, jolla se tuli. Luultavasti sinisten leirissä tämä tuntuu lähes tappiolta, vaikka ei sellainen pisteitä mietittäessä olekaan.

Ennakkoon ajateltuna piste Stamford Bridgeltä ei ole huono tulos ja ei etenkään nykytilanteessa. Toki sitten kääntäen voi ajatella, että viime aikoina täyden pistepotin kyseiseltä stadionilta ovat hakeneet muun muassa West Ham, Southampton ja Bournemouth. Ehkä siihen nähden voittokin olisi ollut mahdollista ottaa.

Ottelun ihan pari ensimmäistä minuuttia näyttivät positiiviselta, mutta sitten kotijoukkue otti homman haltuun ja olimme pulassa. Tämä sitten kulminoitui taas kerran tavalla, jonka olemme nähneet niin useasti ennenkin eli Mustafin täydellisellä hölmöilyllä.

Tietysti Luiz olisi voinut pelata fiksummin ja välttää punaisen, jolloin olisimme olleet sen maalin tappioasemassa, mutta emme vajaalla. Toki nopea tilanne ja ymmärrän täysin miksi yritti taklata. Sitten voikin taas kysyä tuomarien suuntaan, että eikö tämä tuplarangaistus eli rankkari ja punainen pitänyt poistua? No ilmeisesti Luizin ei tulkittu edes yrittävän palloa, vaan pelkästään kaataa Chelsea hyökkääjä. En välttämättä ole ihan samaa mieltä ja sanotaanko, että taas kerran useampi muu joukkue olisi selvinnyt rankkarilla ja keltaisella ja osa jopa ilman kumpaakaan.

Wengerin viimeisen 10 vuoden ja Emeryn aikana maali tappiolla ja miehen vajaalla vieraspelissä Chelseata vastaan olisi tarkoittanut murskalukemia taululle. Itse asiassa näin taisikin tapahtua juuri jossain Wengerin juhlapelissä ja loppulukemat olivat 5-0 tai 6-0 samalla stadionilla.

Sen sijaan eilen joukkue näytti todellista asennetta ja taisteluntahtoa alun katastrofin jälkeen. Miehen vajaalla pelattiin hyvin pallollisena ja töitä tehtiin alaspäin ihan eri intensiteetillä kuin ottelun alussa. Kauden tähän asti lähes ainoa valopilkkumme Martenelli teki huikean tasoitusosuman kuljettamalla pallon lähes läpi kentän ja viimeistelemällä kylmästi ohi maailman kalleimman maalivahdin. Taisi olla jo kauden kymmenes maali nuorelle brasilialaiselle, joka on todellakin sellainen lupaus, jota meillä ei ihan hetkeen ole ollut joukkueessa.

Tasoituksen jälkeen oli toki selvää, että Chelsea tulee vielä onnistumaan maalinteossa, joko meidän virheestä tai tuomarien avustuksella. 2-1 maali tuli myöhään ja tilanne oli heikosti puolustettu, mutta taas voisi väittää, että Abraham oli tilanteessa paitsiossa, koska peitti Lenon näkyvyyttä ja vaikeutti maalivahtimme pelaamista.

Tietysti maali hyväksyttiin ja tässä vaiheessa tunne oli jälleen niin tuttu eli äärimmäinen pettymys. Onneksi kuitenkin tällä kertaa joukkueen upea taisteluilme palkittiin lopun tasoituksella, kun kentille paluun tehnyt Bellerin onnistui tasoittamaan pari minuuttia Chelsean maalin jälkeen ja vielä lopuksi kestettiin lisäaika loppuun epätyypillisesti ilman takaiskumaalia.

Tasapeli on tällä tavalla jopa hyvä tai ainakin aivan hyväksyttävä tulos. Katsoohan tuollaista tekemistä sata kertaa mieluummin kuin sitä surffailua ja luovuttamismentaliteettia mitä on vuosikaudet joutunut todistamaan.

Silti voisi kysyä muutaman kysymyksen. Ensinnäkin miksi joukkue alkoi pelaamaan vasta ulosajon jälkeen tappioasemassa? Ja toinen vieläkin polttavampi kysymys eli kauanko ja monenko managerin pitää vielä nähdä peluuttavan Mustafia ja myös Xhakaa viikosta toiseen ennen kuin he näkevät saman, jonka suurin osa kannattajista on tiennyt jo vuosia eli kummankaan ei pitäisi olla avauksessa tai ylipäätään enää edes seurassa.

Uusi systeemi, taktiikka ja kurinalaisuus auttavat paljon, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Se ei kuitenkaan poista lähes joka pelissä tulevia maalin johtavia henkilökohtaisia virheitä kyseiseltä kaksikolta ja tällä tasolla ne vain maksavat liikaa ja lopulta tekevät mahdottomaksi juurikaan parantaa nykyisestä puhumattakaan minkään pokaaleiden voittamisesta.

5 thoughts on “Ansaittu tasapeli loistavalla taisteluilmeellä ja vieläpä lähes koko ottelu miehen vajaalla pelaten

  1. Mustafi todellakin kammottava. Munauksen lisäksi yritti matalaa pitkää syöttöä keskelle toistuvasti ja aina meni sinisille. Xhaka oli poikkeuksellisesti huikea topparin paikalla eilen.

  2. Xhaka on parantanut pelaamistaan Artetan aikana selkeästi. Toivottavasti ilmiölle löytyy jatkuvuutta. Mustafin edellä mainittujen virheiden lisäksi on kuitenkin mainittava, että voitti paljon pääoalloja, mukaan lukien Martinellin maaliin johtaneen purkupallon. Samoin blokkasi useita syöttöjä ja veto yrityksiä ja kaikkiaan puolusti yritteliäästi. Hänelle on kuitenkin valitettavasti tyypillisiä eilisen kaltaiset töppäykset puolustuksessa erityisesti tilanteissa missä ei ole varsinaisesti hätää. Jos ei sellaiseksi lasketa sitä, että Mustafilla on pallo. Hän on usein myös jättänyt alhaalla miehensä tyystin vartioimatta vastustajan rokottaessa siitä. Tekeminen on kuitenkin ailahtelevaa jopa yhden pelin aikana, ettei pitäisi kuulua miehistöön.

  3. Chelsea näyttää syöksyvän alas UCL- paikoilta. Olisiko turnausväsymys iskenyt kun peli oli yhtä vaiva loista kuin lauantaina harakoita vastaan. Meitä tuntuu voitot kiertävän oli sitten vastassa kuka tahansa. Yrittämistä tuntuu nyt olevan mutta välillä se yrittäminen näkyy pelkkänä päättömänä höntyilyä. Hyvä tavoite olisi että pelattaisiin tasainen ja laadukas 90min. Edelleenkin ne tahtoo olla ajoittaisia välähdyksiä.

  4. Tammikuun hankinta ilmeisesti sitten espanjalainen pablo mari,brasilian liigasta. Nyt kyllä tuntuu aika alelaarin mieheltä, toivottavasti kyseessä laina osto-optiolla eikä suora osto. Vähän itseä ainakin epäilyttää tämä kaveri. Pituutta toki ainakin topparilta löytyy.

  5. Joo Maria pukkaa mut ei tässä vielä voi olla sekaisin marista ennen kuin näkee miehen kentällä🤔
    Laina osto-optiolla tuntuu onneksi olevan ettei suoraa sopparia.
    Kaipa ne on hyvon kaverin scoutanneet vailkka kieltämättä tuli odotettua hiemon nimeekkäämpää topparia 🤔

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s