Paluu pelikentille on täällä halusi sitä tai ei

Lähes neljä kuukautta on vierähtänyt edellisestä päivityksestä ja siinä ajassa on maailma ja myös jalkapallomaailma muuttunut merkittävästi. Yli kolmeen kuukauteen ei toki ole pelattu sattuneesta syystä, mutta huomenna pelataan, vaikkakin hyvin erilaisessa ympäristössä kuin mihin on totuttu.

Joukkueiden iskukykyä on vaikea, ellei jopa mahdoton ennustaa, sillä joukkueharjoittelua ei ole takana kuin pari viikkoa ja muutama harjoituspeli, joissa pelaajia kierrätettiin melko reippaalla otteella. Toki tästä huolimatta en epäile hetkeäkään, että Guardiolan Manchester Cityn kohtaaminen olisi yhtään sen helpompaa kuin se olisi ollut maaliskuun alkupuolella.

Henkilökohtaisesti kausi keskeytyi niin pitkäksi aikaa, että en olisi laittanut pahakseni, vaikka koko homma olisi mitätöity ja jatkettu uudestaan ja uudella kaudella elokuussa normaaliin tapaan. Tietysti ennen kaikkea raha pakotti päätöksen tähän ja voisihan loppuun pelaamista pitää hyvänä myös kilpailullisesti, vaikka tässäkin teoriassa on suuria aukkoja.

Nyt pelataan ilman yleisöä, joka heikentää kotijoukkueen voittoprosentteja ja lisäksi ottelutahti on paljon tiiviimpi kuin mitä se olisi ollut jos kausi olisi pelattu normaaliin tapaan. Lisäksi jo VAR oli sellainen vitsi koko kauden ja sen avulla ennen kaikkea Liverpoolin suosiminen, että mistään kilpailullisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta ei oikein jaksa välittää.

Joka tapauksessa huomenna pelataan Etihadilla ja kysymyksiä on paljon enemmän kuin vastauksia. Minkä kokoonpanon Arteta valitsee entistä työnantajaansa vastaan ja pystyykö mies hyödyntämään jollain tapaa kotijoukkueen lähes täydellisen tuntemisen? Onnistuuko pandemia-ajan teorioiden tuominen käytäntöön jo näin vähällä harjoittelulla ja lähes kovinta mahdollista vastustajaa vastaan?

Ymmärtääkseni loukkaantumistilanne joukkueessa on todella hyvä. Chambers toki edelleen parantelee kuukausia polveaan, mutta muuten kaikkien pitäisi olla kunnossa. Vai oliko Torreira vielä myös toipumassa nilkkavammasta? Saattoi olla ja tämä olisi erittäin paha menetys, kun muutenkin keskikentän keskusta on yksi joukkueen suurimpia ongelmakohtia.

Guardiola pääsee ymmärtääkseni valitsemaan täysin vapaasti kokoonpanon, sillä Cityllä ei taida olla ainuttakaan loukkaantumista, kun tauon aikana Laporte ja Sanekin ovat toipuneet pelikuntoon. Ei kuulosta kovin hyvältä, kun ajattelee mitä vaihtoehtoja varsinkin hyökkääviin rooleihin löytyy.

Rehellisesti sanottuna olen asennoitunut varmaan tappioon, sillä laatuero joukkueiden välillä on niin selkeä. Cityn pelaajat tietävät systeemin ja pelitavan, kun taas Arteta tarvitsee vielä lisää aikaa ennen kuin joukkueen pelaamisen voi olettaa olevan edes lähellä sitä mihin pyritään.

Toiveissa olisi, että jatketaan siitä mihin jäätiin. Ensimmäinen toive uudelle managerille oli puolustuspelin parantaminen ja siinä Arteta onnistui lyhyessä ajassa kelvollisesti jo ihan numeroitakin tarkasteltaessa. Pitkässä juoksussa katsoessa hyvä puolustuspelaaminen tuo voittoja ja sitä kautta ehkä jopa pokaaleja. Lyhyellä tähtäimellä eli vaikkapa huomista mietittäessä lienee selvää, että kovin avoimeen maalintekokilpailuun ei kannata ryhtyä Cityn vieraana tai sitten lukemat ovat jotain 5-1 tai 6-2, joita olemme joutuneet aivan liian useasti viimeisten vuosien aikana todistamaan.

Heitetään nyt vielä loppuun veikkaus avauskokoonpanosta:

Leno

Bellerin – Mustafi – Luiz – Tierney

Guendouzi – Xhaka – Ceballos

Nelson – Laca – Auba

Itse vaihtaisin heti Torreiran avaukseen Xhakan tilalle jos uruguaylainen vain on kunnossa. Jos ei niin esim. Luiz vain rohkeasti keskikentän pohjalle. Topparipari omaan makuuni olisi Holding ja Mari, koska muilla en vain näe juuri tulevaisuutta seurassa ehkä loukkaantunutta Chambersia lukuun ottamatta. Ja hyökkäykseen laittaisin ehdottomasti Martinellin ennen Nelsonia, ehkä myös Pepen vaikka ennätyshankintamme onkin tähän asti ollut todellinen pettymys.

Edellisestä ottelusta on aikaa ja pisteeseenkään en rehellisesti sanottuna usko, mutta olisihan se mukava poikkeus näissä kovimmissa peleissä, kun 20 minuutin jälkeen ei oltaisi jo 3-0 tappiolla ja peli taputeltu ennen kuin se kunnolla ehtii alkaakaan.

4 thoughts on “Paluu pelikentille on täällä halusi sitä tai ei

 1. Tervetuloa Ville takaisin ja mukava huomata, että sielläkin hengissä vielä ollaan. Itse olin myös jo aika pitkälti sillä kantilla, että kausi olisi pitänyt pistää pakettiin. Nyt on jotenkin todella vaikea löytää motivaatiota katsella otteluita, vaikka panoksiakin vielä olisi. Ehkä pitäisi ajatella, että tämä loppukausi on Artetalle mahdollisuus pistää joukkuetta enemmän oman mallisekseen, jos ei sinne Mestareidenliigaan oikeuttaviin sijoituksiin ylletä.

  Mukavaa kesää kaikille!

 2. Hienoa että blogi taas toiminnassa, kiitos siitä👍
  Toivottavasti jatkossakin ja kommenttien määräkin lisääntyisi.
  Pelistä ei jääny ku negaa, turpaan tuli ja Lenoa saa kiittää ettei enempää.
  Ja loukit, Mari sivussa pitempään ja Xhakakin ainakin tovin.
  Sitten ruuhkatukka, voi hyvää päivää. Parempi ku ei sano mitään.
  Puolustusongelmat senkun pahenee ku ukotkin alkaa loppua.Kyllä taitaa olla ihan turhaa edes enää haaveilla mistään champpäripaikasta.
  Eurooppaliigapaikka ehkä vielä mahdollinen mut paljon pitää petrata.
  Pelistä ei tosiaan jaksa paljoa kommentoida ku ei tullu ees loppuun katsottua .
  Auban turhautumisen näki ku ei palloja tullut.
  Leno tosiaan pelasti jo ennen ekaa maalia pari kolme huippupaikkaa.
  Jotainhan puolustuksen tasosta tosiaan kertoo että Lenolla on toiseksi eniten torjuntoja koko liigassa🤔

  Kyllä Artetalla on iso sarka kynnettävänä et ensi kaudeksi saa porukan taistelemaan siita cl paikasta.

  Ukkoa ulos ja sisään ainakin toppari(t) ja kk.
  Jos auba lähtee niin varmaan kärkikin.
  Saliban kanssa on vissiin jotain työlupaongelmia,jostain luin.
  Partey kyllä kelpaisi mut eri asia saadaanko.
  Özilistä olisi kyllä päästävä eroon, ei kahta sanaa. Luultavasti lainalle ja Arsu maksaa ison osan palkasta.
  Mikihän olisi tulossa takaisin jos kutsu käy mutta sopiiko Artetan suunnitelmiin?

  Olivat aikanaan kyllä Auban kanssa dortmundissa tuhoisia,se yhteispeli jos vielä löytyisi niin…….

  No kärsitään kuukausi tässä kesän kunniaksi pelejä katsellen ja tuskaillaan yhdesdä Goonerveljet ja siskot😎

  Hywää Jussia👍

 3. Arteta out! Tällä hetkellä putoaminen olisi oikein. Jotain pitää aloittaa aivan alusta tai sitten omasta mielestä Wenger takaisin ja pian. Uskoisin, että professori saisi nopeimmin tässä tilanteessa veneen oikeeseen suuntaan koko organisaatiossa ja parilla hankinnalla oltaisiin taas neljän joukossa. Ehkä faneilla ja omistajilla oli liian suuria odotuksia, että Arsenal olisi mestaruuskamppailuissa lähivuosina kun saadaan manageri vaihdettua. Tässä huomattu kuinka hyvää työtä Wenger teki loppuvuosinaan vaikka kritiikkiä sai kokoajan. Lähinnä ihmetyttää tällä hetkellä managerien pelaajavalinnat ja henki joukkueessa edelleen. Oisko sittenkin pitänyt olla joku kova ja auktoritäärinen nimi manageriksi..? Oisin valinnut toisin. Toivotaan kuitenkin, että voittoja alkaa tulemaan ja ollaan ens kaudelle valmiita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s