Olisi vaan mitätöity koko kausi

Brighton – Arsenal 2-1 (0-0)

Aivan järkyttävä esitys lähes koko joukkueelta ja Artetan saa todellakin laskea mukaan syyllisiin tällä kertaa. Manchester Citylle häviäminen on ymmärrettävää, varsinkin kun yksi pelaaja omalla panoksellaan tuhosi koko homman vajaassa puolessa tunnissa.

Sen sijaan putoamista kamppailevaa joukkuetta vastaan tuollainen tekeminen, kävelytempo läpi koko pelin, kaikkien kaksinkamppailujen häviäminen sekä yleinen flegmaattisuus on täysin anteeksiantamatonta. Lisäksi Artetan pelaajavalinnat ja jopa ryhmitys jättivät todella paljon toivomisen varaa.

On täysin selvää, että keskikentän keskusta on järkyttävä ongelma ja laadukkaita pelaajia ei käytännössä ole Torreiran ollessa sivussa. Miksi siis edes yrittää väkisin pelata kolmella keskikentän keskustan pelaajalla, kun Guendouzi on nykytilanteessa ainut suurin piirtein riittävä, vaikkakin vielä hyvin nuori ja kokematon. Willockissa en oikeastaan koskaan ole nähnyt mitään erikoista ja Ceballos näyttää osoittautuvan melkoiseksi alibisyöttelijäksi, jonka ostamista lainapestin jälkeen ei tarvitse edes harkita. Xhakasta ei tarvitse tai edes jaksa aloittaa sen enempää.

Eilinen esitys Ceballokselta oli aivan karmaiseva, sillä espanjalainen ei varmaan yrittänyt edes kolmea kertaa enempää syöttää eteenpäin koko pelissä, vaan hidasti koko ajan peliä syöttämällä pelkästään taakse- ja sivuttaissuuntaan. Myös tekeminen puolustuspelissä ei ole lähelläkään sitä mitä sen pitäisi olla Valioliigassa.

Miksei ryhmitys voinut olla 4-4-2, koska keskikentän keskustaan ei ole laatua tarpeeksi ja laidalla olisi laittaa esim. Saka, Martinelli ja Pepe sekä kärkeen Auban kaveriksi joko Martinelli, Eddie tai todella heikossa iskussa oleva Lacazette.

Eilisen ja miksei myös City keskiviikon suurimpia kysymysmerkkejä on miksi koko kauden ehkä suurin valopilkkumme Martinelli ei nykyään saa enää peliaikaa minuuttiakaan edes vaihdosta, vaikka kuuluisi avaukseen? Täysin käsittämätöntä, kun samaan aikaan Leedsissä penkkiä kuluttanut Nketiah, hyvin keskinkertaiset Willock, Nelson ja pääsääntöisesti heikosti esiintyneet Laca ja Pepe ajavat edelle. Ei todellakaan mitään järkeä ja en voi käsittää mitä Arteta oikein ajattelee.

Paras maalintekijämme menee hukkaan laidalla, vaikka sinne olisi laittaa esim. Martinelli tai Saka tai molemmat jopa samaan aikaan vain laitureiksi, jolloin Auba ja Laca olisivat molemmat kärjessä parhaalla paikallaan. Mutta toki tätä kahden kärjen vaihtoehtoa nyt ei voi edes harkita missään tapauksessa, kuten olemme jo nähneet ties kuinka kauan. Olisi varmaan aivan liian vanhanaikaista, että pelaajat pelaisivat parhailla pelipaikoillaan tai kentällä olisi kaksi puhdasta kärkeä ja molempiin suuntiin kovasti töitä tekevät laiturit. Vaikea nähdä vain, että peliesityksemme ja tulokset voisivat olla yhtään tämän huonompia ja mitään menetettävää kokeilla tätäkin vaihtoehtoa tuskin olisi.

Uskon edelleen Artetaan, sillä seuramme on niin sekaisin ja heikossa tilassa, että olisi täysin kohtuutonta puolen vuoden jälkeen vaatia muutosta, kun puolet tuosta ajasta on ollut vielä muutenkin koko maailmassa poikkeuksellista aikaa.

Kroenke pitäisi saada ensimmäisenä myymään seura, jollekin jota kiinnostaa ja ymmärtää ylipäätään jalkapallosta jotain. Tämä lienee kuitenkin pelkkää toiveuntan tai ainakin se vaatii vielä vuosia paljon heikompia tuloksia. Myös Raul Sanllehi olisi henkilö, jonka voisi vaihtaa saman tien. Miehen näytöt alkavat olla sitä luokkaa, että suurin osa päätöksistä on joko huonoja tai katastrofaalisen huonoja.

Emeryn valinta ei mennyt putkeen. Pepen hankinta tuolla summalla näyttää tällä hetkellä surkealta, Luiz maksoi 24 miljoonaa puntaa yhdestä heikosta kaudesta, jolla brassi on tehnyt enemmän suuria maaliin johtaneita virheitä koko kaudella kuin kukaan muu pelaaja liigassa. Entäpä Cedricin hankinta, joka sinänsä oli oikealle paikalle ja tarpeeseen ja jopa tykkään pelaajasta, mutta eihän tämä taas voi mennä niin, että hankimme pelaajan ja kulutamme siihen useita miljoonia, mutta pitkittyneestä kaudesta huolimatta minuutteja kentällä ei kerry yhtään.

Muutenkin pelaajahankintamme ja niiden tekeminen ovat hyvin huteralla pohjalla, kun huhut ja suoraan teotkin osoittavat Raulin vetämän pelaajien hankintapolitiikan nojaavan aivan liikaa tiettyjen agenttien ja superagenttien tallissa oleviin pelaajiin. Tämä maksaa enemmän kuin mitä kannattaisi käyttää ja usein vielä pelaajat ovat tästä huolimatta sekundaa ja uransa ehtoopuolella olevia. Mislintatin potkut pian Raulin palkkauksen jälkeen on vain pahentanut tilannetta ja taitaa Martinelli olla ainut ns. onnistunut hankinta sen jälkeen. Ja kaiken kruunuksi sitten Arteta ei näytä edes peluuttavan brassijunnua jostain käsittämättömästä syystä.

Torstaina homma jatkuu kolmannella perättäisellä vierasottelulla Southamptonia vastaan etelärannikolla. Rehellisesti sanoen tasapeli näyttää maksimitulokselta näin ennakkoon ja Ingsin hyvän vireen huomioon ottaen kotivoittoa kai täytyy pitää ehkä todennäköisimpänä lopputuloksena. Jos jotain haluaisin nähdä niin Martinelli avaukseen, Auba piikkiin ja pelaajat muutenkin suurin piirtein oikeille paikoille. Voi olla liikaa vaadittu, sillä tuntuu, että ei tässä seurassa toimi yhtään mikään tällä hetkellä.

2 thoughts on “Olisi vaan mitätöity koko kausi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s