Nyt voisi ottaa pidemmän tauon koko touhusta

Ensin Wengerin annetaan jatkaa kymmenisen vuotta liian pitkään, vaikka selvää oli pelikirjan vanhentuneen ja uudistamishalun olevan pelkkä nolla. Tämä yli 10 vuotta koko ajan syventynyt negatiivinen kierre on jatkunut liian pitkään ja kukaan seurassa ei ole kykenevä muuttamaan sitä, kuten olemme Wengerin lähdön jälkeenkin huomanneet.

Kroenke ei ole kiinnostunut, eikä ymmärrä muusta kuin mitä viivan alle jää. Siinä astuu sitten kuvaan Raul Sanllehi ja kumppanit, jotka aivan selvästi ovat myös tippuneet kelkasta tai eivät ainakaan ymmärrä, että Arsenalissa ei voi operoida samalla tapaa kuin Barcelonassa. Mutta kun seurassa ei ole johtokuntaa, muuta kuin nimellisesti, omistajaa ei kiinnosta ja ylimmät johtopaikat on täytetty väärillä henkilöillä, niin mitä muuta voi odottaa kuin tämän hetkisen koko ajan pahenevan tilanteen.

Artetasta sinänsä tykkään managerina ja mies on yrittänyt hyvin lyhyessä ajassa muuttaa kulttuuria ja tapoja ainakin osittain. Se ei kuitenkaan riitä jos peluutat viikosta toiseen Luizia, Xhakaa, Mustafia ja kumppaneita, vaikka Xhaka olisi saatu tammikuussa myytyä Saksaan ja nyt Luizista olisi päässyt eroon, mutta miehelle annettiin vastoin kaikkea järkeä vuoden jatkosopimus.

Samaan aikaan Cedric hankittiin neljän vuoden sopimuksella, aivan liian pitkä ottaen huomioon miehen loukkaantumishistorian viimeisen vuoden ajalta. Pablo Mari myös hankittiin neljän vuoden pahvilla. Tämän jotenkin ymmärrän, vaikka rehellisesti taas kerran topparin(kin) tontilla pitäisi panostaa määrän sijaan laatuun.

Luiz ja Mustafi minimissään ulos kauden päätteeksi olisi ollut oikea ratkaisu. Holding lainalle saamaan peliminuutteja, Sokratis varamieheksi, Saliba avaukseen ja siihen rinnalle, joku laadukas hankinta. Mari tappelemaan kolmostoppariksi Saliban kanssa avauspaikasta.

Mutta mitäpä sitä järkeviä siirtoja tekemään, vaan jatketaan samalla ”hyvin” toimivalla linjalla niin kentällä kuin siirtopolitiikassa. Tärkeintä on, että Raul ja Edu pitävät hyvät välit superagentti Kia Joorabchian kanssa. Aivan täydellinen vitsi, että lähes kaikki pelaajahankintamme tulevat nykyään saman agentin pelaajatallista. Luiz, Cedric ja varmaan kohta paljon huhuissa ollut Chelsean Willian. Siinäpä taas hankinta Chelseasta niin kuin Gallasista, Benayounista, Cechistä ja Luizista ei olisi opittu mitään. No ei todellakaan ole, kuten Luizin jatko viimeisimpänä todistaa.

Lenon loukkaantuminen ei ilmeisesti ole kuin ehkä pari kuukautta, joten se oli sentään hyvä uutinen sillä olin täysin varma lähes vuoden kuntoutusjaksosta. Sen sijaan kauden oikeastaan ainut valopilkkumme Martinelli on loukannut polvensa pahoin harjoituksissa ja kausi on ohi ja luultavasti hyvin pitkälti seuraavakin. Niin ja Xhaka sen sijaan on ilmeisesti taas toipunut odotettua nopeammin pelikuntoon. Voi kuinka mahtavaa..

Vielä kun Özilille tehdään tässä kohta monivuotinen jatkosopimus mukavalla palkankorotuksella, niin alkaa asiat olla mallillaan. Rehellisesti sanoen tällä kaudella on tällä hetkellä ainoastaan yksi ottelu kalenterissa, joka kiinnostaa jonkin verran ja se on FA Cupin puolivälierä Sheffieldiä vastaan sunnuntaina Bramall Lanella. Tosin tässäkin ottelussa, kuten lähes kaikissa otteluissa ei tarvitse paljoa odottaa, kun tietää että meidän avauksesta löytyy nimiä Mustafi, Luiz, Xhaka, Özil, Willock ja muutama muu, jonka taso ja/tai asenne ei vain riitä.

Kauden tähän mennessä kertynyt pistesaldomme ja sijoituksemme on säälittäviä. 10. sija sarjataulukossa ja 30 ottelua takana, joista saldona vaivaiset 40 pistettä. Ei siis edes voittoa joka toisesta ottelusta, joka tarkoittaisi 45 pistettä, joka sekin toki olisi heikkoa. Putoamistaistossa lähes koko kauden mukana ollut huomisen vastustajamme Southampton muuten nousee voitolla tasapisteisiin. Siinä vähän ajattelemisen aihetta ja se kotivoitto todellakin on se todennäköisin lopputulos huomenna.

10 thoughts on “Nyt voisi ottaa pidemmän tauon koko touhusta

 1. Lenon pelättyä lievempi tauko on todella lämmittävä uutinen tän paskan keskellä mitä seurassa on tosiaan meneillään.
  Tän illan pelistä ei mitääm odotuksia.
  Se facup matsi tosiaan on se missä oliso vielä mahdollisuus jotain voittaakin……..mit vailkka jatkoon mentäis ni niin kovia porukoita jälellä et……….🤔

  ….

 2. Voitto.
  ……… Mitenkään ton osaa edes käsitellä ku niin harvinaista herkkua 😎
  Peli nyt oli samanlaista sontaa muutama a väläystä ja hetkeä lukuunottamatta.
  Hyviä vasta is ku paikkoja oli mut ratkaisevat syötöt epäonnistui.

  Ei monia syöttöketjuja nähty.
  Eddielle täydellinen lahjamaali ja toinen maali tuli ulosajon aiheuttaneen vaparin jälkkäristä.
  Kaikki kelpaa kuitenkin 😎

  Toivotaan muitakin lommentteja tänne ny ku voittotili on avattu 👍

  ….

 3. Olisiko nyt jo onistuneen ja hyvän pelian aika huomenna…? Melko sekava tilanne seurassa tällä hetkellä meneillään.
  Loukkaantumisia taas liikaa ja menestystä ei tule tällä joukkueella. asia pitäisi olla selvä myös seurajohdolle sekä valmennukselle.
  Nuoriin nyt luotetaan ja satsataan tulevaisuuteen sitä kautta mutta mistä saisi nyt motivoituneita ja riittävän hyviä pelaajia jotka nostaisivat sijoituksia?
  Putsaus nyt kun kausi on käytännössä jo ohi ja 2- 3 hyvää pelaajaa sisään…muuten ollaan ehkä jatkuvasti keskikastissa eikä pelikään viihdytä vaikka draamaa tarjoaakin yllin kyllin.
  Vai nähdäänkö vielä Arsenalin putoaminen pääsarjasta !

 4. Kohan ny, voittoputki😎
  Seuraavaksi cupissa tulee vastaan jo ylipääsemätön este tai finaalissa viimeistään.

  Eka jakso oli vielä kohtuullista peliä mut tokasta ei oo paljon voittomaalin lisäksi kerrottavaa.

  No nautitaan pienistä asioista Gooner veljet ja siskot , toivottavasti kommentitkin lisääntyy jatkossa🤔

  No nautitaa

 5. Välieriin fa Cupissa, positiivisuus kunniaan.
  Martinezia ei voi/saa syyttää päästetystä maalista, puolustuslinjan sekoilu ei vaan ota loppuakseen.

  Kokoonpano oli hyvä, vaihdot kohdallaan ja Ceban viimeistely kliininen. Tierney & Amn ottelun parhaita, Lacazette yrittää ja yrittää, mutta onko peli-ilo jo lopullisesti kateissa?

  • Pepeltä myös positiivinen peli. Joo maali tuli rankkarista, mutta sai muutamai vaarallisia laukauksia aikaan. Toivottavasti hyvä siitä vielä tulee.

 6. Nyt on vihdoin positiivista menoa seurassa. Artetam systeemit rupee toimimaan ja on jo ihan voittoputki👍
  Lisäksi viikolla Sakan ja Martinellin jatkot.
  Uskotaan tulevaisuuteen💪

 7. Itse olen ollut Xhakan peluuttamista vastaan, mutta pakko kyllä sanoa, että Arteta ln saanut miehestä irti ihan hyviä otteita. Ehkei huipputason pelaaja edes parhaimmillaan, mutta tämänhetkiseen välivaihe Arsenaliin sopii tällä hetkellä ihan hyvin. Toivottavasti ei vaan tyydytä Granitiin, vaan hankitaan jossain vaiheessa parempi avauksen pelaaja tuolle pelipaikalle.

  • Itsekin olin Xhakaan tosi pettynyt ja halunnut jo eroon mutta täytyy nyt myöntää että on täyttänyt paikkansa Artetan alaisuudessa enemmän kuin hyvin.
   Mutta sitten kun tavoitellasn aivan valkun kärkisijoja voi tosiaan olla ettei taso enää riitä🤔
   Parteytä huhutaan tosi kovasti ja itselle ainakin kelpaisi. Kuka olisi sitten pari kk pohjalla, Torreira?

   Nuoremmalla ruuhkatukalla ei tunnu olevan enää tulevaisuutta tukkipaidassa joten hillot vasn pois. Voihan olla että hänestäkin kehkeytyy todellinen huippu vielä jossain toisessa seurassa mutta ……

   Martinez on ollut kyllä hyvä ja yllättänyt positiivisesti. Tierney lunastaa siirtosummaansa vauhdilla ja on runkopakki pitkäksi aikaa kun vaan kestää ehjänä.
   Cedricin kaksi esiintumistä myös todella positiivisia.
   Nyt kun vahvistuisi vielä se Auban jatko.

 8. Huomenna sit North London Derby, se pitää aina voittaa.
  Viime peleissä on näkyny jo paljon positiivista, lestö matsissa jäi kyllä paljon jossiteltavaa, kaksi pistettä menetettiin, kiitos var taas kerran.
  Muna ja chelskikin tuntuu olevan sellasessa iskussa että piste ero on liian pitkä sieniliigapaikoille vaikka loppupelit voitettaisiinkin.
  Euroliiga paikat tavoitettavissa vielä mutta olisiko vaan turhia lisäpelejä? 🤔

  Ensi vuonna pelkkää liigaa ja cupit siinä sivussa voisi olla parasta?
  Neljän joukkoon taas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s