Sitä saa mitä tilaa ja samat virheet sekä valinnat toistamalla sama tapahtuu uudestaan

Tottenham – Arsenal 2-1 (1-1)

Tottenham pelit ovat ainakin itselleni kauden suurimpia jos nyt unohdetaan cup-finaalit ja vastaavat mestaruuksia ratkovat liigapelit. Toki kummistakaan ei tarvitse uneksia tällä hetkellä tai ylipäätään enää koskaan niin kauan kuin Stan Kroenke omistaa seuran. Tämä ainakin on hyvin vahvasti se suunta, mihin omistajamme on seuran ajanut 10 vuoden aikana.

Olen aivan raivoissani eilisestä, sillä millekään muulle joukkueelle tappio ei tunnu yhtä pahalta kuin loskanvalkoisille. Ja vieläpä millä tapaa se taas kerran tuli. Hallitsimme ottelua ja olimme parempi joukkue suurimman osan ottelua. Se ei vain riitä, kuten olemme aivan liian useasti saaneet todistaa.

Tuomaritoiminta oli jopa yllättävän hyvää tai hyvää on liioittelua, mutta tällä kertaa ei nähty sitä pakollista pilkkua, jonka Kane on upottanut kerta toisensa jälkeen. Tuo on jo suuri plussa, mutta toki Winks rikkoi kolme kertaa keltaisen arvoisesti saaden vain yhden kortin. Samaan aikaan taas meidän puolelta esim. Pepe ja Laca saivat vastaavasti heti ensimmäisestä saman tasoisesta rikkeestä varoituksen. Kukapa olisi arvannut?

Ja edelleen korostan, että ei eilinen ratkennut tuomaritoimintaan, mutta olisihan se mukava jos kerrankin säännöt olisivat samat molemmille joukkueille tai jopa parhaassa tapauksessa me olisimme se hyötyvä joukkue. Ei todellakaan ole tapahtumassa ainakaan derbyssä tai missään muussakaan isossa ottelussa.

Arteta on omaan silmääni tuonut paljon hyviä asioita pelaamiseemme taktisessa mielessä. Pieniä yksityiskohtia pallon kierrättämisessä ja pelaajien sijoittumisessa eri tilanteissa. Hyvää on myös, että ryhmitys on tarpeen mukaan vaihdellut, eikä kiveen hakattu kuten eräällä aikaisemmalla ranskalaismanagerilla oli yli 10 vuoden ajan.

Valitettavasti vain mikään edellä mainittu parannus ei riitä, vaikka managerina olisi Kloppin ja Fergusonin risteytys. Syy on yksinkertainen. Aivan sama kuinka hienot taktiikat ja ryhmitykset kehität, mutta jos laitat kentälle toppariksi kaksi topparin irvikuvaa ja hyökkäävän laitapuolustajan, joka ei osaa puolustaa, niin millään taktiikoilla tai muillakaan ei vain ole mahdollista kehittää menestyvää joukkuetta.

Se henkilökohtainen virhe tulee sieltä joka ikisessä pelissä jos kentällä on Mustafi, Luiz, Kolasinac väärällä paikalla ja vielä Xhaka keskikentällä. Jos olisin Holding, Medley tai Sokratis niin pyytäisin välittömästi siirtoa muualle. Jos nykyinen topparien ja puolustajien irvikuvakolmikko ajaa edelle, niin se kertoo kuinka paljon Arteta penkille ja katsomoon jääviä vaihtoehtoja arvostaa. Sama pätee ehdottomasti keskikentällä Torreiraan.

Haluaisin totta kai Artetan menestyvän ja eväät siihen voisi olla olemassa taktisesti ja teknisesti, mutta valitettavasti jos et osaa valita oikeita pelaajia kentälle, etkä opi ja muuta mitään vaikka samat kaverit tekevät virheitä viikosta ja pelistä toiseen niin homma ei vain koskaan tule nousemaan vaaditulle tasolle.

Miksei eilen voitu pelata neljän alakerralla Sokratis ja Holding toppareina sekä Torreira keskikentälle, jolloin parhaat pelaajat ja vaihtoehtomme nykytilanteessa olisivat olleet kentällä Xhakaa lukuun ottamatta, joka vain joka tapauksessa löytyy kentältä vaikka mitä tapahtuisi.

En haluaisi tuomita Artetaa liian nopeasti, sillä tämä on miehen ensimmäinen pesti päävalmentajana. Silti jos vain perusasiatkaan eli pelaajavalinnat ovat noin heikkoja pelistä toiseen niin vaikea nähdä menestyvää tai pitkää tulevaisuutta nykyisessä asemassa.

Tämä kausi oli pitkälti menetetty jo siinä vaiheessa kun Arteta tuli seuraan, joten sijoitus tai mikään muukaan siihen liittyvä ei ole se pääasia, vaan se kuinka virheistä opitaan ja kuinka tulevaisuutta yritetään rakentaa. Sitä ei voi rakentaa Mustafin tai Luizin varaan, vaan Holding olisi edes kehityskelpoinen puhuttaessa nykyvaihtoehdoista ennen kuin Saliba saadaan riveihin. Myös Sokratiksen peruspuolustaminen on selkeästi parempaa kuin yhdenkään eilen avanneen topparin.

Sanotaan tämän kesän ja ensi kauden alun olevan selvä vedenjakaja Artetan kohdalla. Ja heikolta näyttää jo Luizin jatkosopimuksen myötä. Jos Luiz, Mustafi ja Kolasinac ovat ensi kaudella Xhakan ohella vakioavaajia tai ylipäätään jos enemmän kuin kaksi tästä nelikosta on vielä seurassa, niin on aivan turha kuvitella minkään muuttuvan parempaan suuntaan. Se olisi vain itsensä pettämistä ja siinäkin tulee raja vastaan jossain vaiheessa tai ainakin pitäisi tulla.

Tämä kausi on taputeltu, vaikka otteluohjelmassa onkin vielä muun muassa FA Cupin välierä Manchester Cityä vastaan. Valitettavasti vain mitään toivoa ei ole tuon ottelun suhteen, sillä De Bruyne, Mahrez, Sterling ja kumppanit rokottavat armottomasti aiemman mainitun nelikon virheistä. Siinä ei paljoa auta yksi tai parhaassa tapauksessa kaksikaan Auban maalia.

Kesä kertoo hyvin paljon siirtojen osalta yritetäänkö edes muutosta vai tyydytäänkö tähän samaan, että mistään paremmasta on edes turha uneksia koska aivan liian monen pelaajan henkilökohtaiset virheet maksavat ottelusta toiseen pisteet tai jatkopaikan puhuttaessa cupeista.

9 thoughts on “Sitä saa mitä tilaa ja samat virheet sekä valinnat toistamalla sama tapahtuu uudestaan

 1. Oli vähän jo positiivista pöhinää joukkueen esityksissä mut tappio paskanvalkeille palautti maan pinnalle 😈
  Vitutti ku sitä kuuluisaa pientä oravaa nimenomaan tappio enemmän kuin mahdollinen europaolan lopullinen karkaaminen.

  Iso on työ Artetalla, aikaa menee taatusti kun siirtokassa on viela rajallinen🤔
  Turhakkeista olisi vaan päästävä eroon mut sekään ei ole varmaan ihan ykseinkertaista kovien palkkojen vuoksi.

  Ite oon jaksanu uskoo että Auba jatkaisi mut nyt tuntuu erityäin epätodennäköiseltä että kipparimme ja tällä hetkellä ainut word class pelaajamme enää enso kaudella tykkipaitaa kantaa ja on täysin ymmärrettävää että vielä haluaa euroopassa pelata ja voittaakin jotain.

 2. Melko harvinaiset kolme pistettä saatiin Poolilta. Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi mahdollisesta europelipaikasta, sen todennäköisyydestä ja tarpeellisuudesta/tarpeettomuudesta.

 3. Hieno voitto Poolissa. Mestareilla ykkösmiehistö avauksessa ja valjun piste-ennätys haarukassa…

  City vastassa viikonloppuna. Itseluottamus nyt nousussa nld pettymyksen jälkeen. City on välierävstustajista se kovin, mutta joka peli on voitettava, jos kannua halutaan nostella. Helppoa peliä ei ole luvassa.

  Arteta on saanut joukkueen peliin paljon parannusta. Puolustus kaipaa vahvistuksia, se lienee kaikilla tiedossa. Ja näillä Kolasinacin tapaisille suorituksille ei voi valmennusjohtokaan mitään. Paskasta ei tsio kultaa kukaan ja jos pää ei kestä derbyä, niin morientes.

  Martinez on lyönyt näytöt tiskiin. Ukko on yllättänyt tod näk kaikki, saa nähdä viedäänkö miestä kesällä jo muualle. Kunnioitettavan pitkään hän on kakkosen vahtina pelannut. Ja hienoa nähdä että pää kestää pelata huippu ottein surkeahkon puolustukseen takana.

  Saka on noussut uudelle tasolle, Esim Nelson ja Holding oli poolia vastaan erinomaisia. Myös
  Xhaka pelaa nykysin futista 😀

  Nyt pitää vaan antaa Artetalle oikeasti vaikutusvaltaa kesän siirtopolitiikkaan.

 4. Pool voitto tosiaan lämmittää😎
  Tänään sit wembleylle, toivottavasti puolustus ja koko joukkue on samassa iskussa kuin poolia vastaam, nöyrää työntekoa ja puolustamista ja paikan tullen iskettävä.
  Paikloja ei taatusto hirveästi tule joten ne pitää sitten käyttää isolla prosentilla.
  Mahdolliset vastustajan virheet hyödynnettävä kuten kloppin porukkaa vastaan.

  Artetan on tosiaan saatava vaikutusvaltaa siirtopolitiikkaan ja saatava ne palaset joukkueeseen mitä tarvitsee.
  Kyllä ensi kaudella tavoitteen on oltava jo neljän joukossa.

 5. Nelossijan on syytä olla tavoitteena, mutta aika mahdottomalta sen saavuttaminen nyt vaikuttaa. Nimittäin Arteta ei ole saanut ainakaan vielä hyökkäyspeliin mitään ideaa ja tehtyjen sarake on todella ohut. Mikä on omituista, koska hyökkäysosasto on laadukas, mutta paikkoja ei pystytä luomaan juuri yhtään. Keskeisistä kilpailijoista ManU ja Chelsea etenevät nyt vauhdilla ja isolla rahalla.

  Minusta Artetalla menee reilusti aikaa. Hän ei aikaa saa, jos sijoitus ja pistemäärät eivät parane olennaisesti vuodessa. Mutta päättää seurassa asioista kuka tahansa, ei syystäkään ole varmasti mitään luottoa heittää 150 miljoonaa hankintoihin: kaikki ostot Aubaa lukuunottamatta on viimeiset 10 vuotta menneet vihkoon. Miksi nyt menisi paremmin? On paljon syitä olla varovainen, kun rahaa on poltettu täysin turhaan jo pitkään siirtoihin ja liian suuriin palkkoihin.

  Tosin ManU:n tammikuun huippuostos kertoo siitä, miten yksi nappiostos voi muuttaa todella paljon. Kuten van Dijkin Poolille. Arsenal ei vaan millään onnistu samassa, vaan sutta ja keskinkertaisuutta ostetaan kovilla hinnoilla sisään.

 6. Eniten hätkähtää sitä miten huonoon jamaan Wenger ja Emery onnistui Arsenalin ajanaan. Perusasiat alkavat pian puolustuksessa olemaan jollain lailla mallillaan ja pelaillaan omilla vahvuuksilla, mutta kyllähän se tasoero huippujoukkueisiin on edelleen valtava. Itse uskon Artetan tekemiseen ja siihen, että hän on oikea mies nostamaan tykkimiehet suosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s