Voitot Liverpoolista ja Manhester Citystä kauden huipuntuessa FA cupin finaaliin

Arsenal – Manchester City 2-0 (1-0)

Enpä uskonut hetkeäkään, että voittaisimme peräkkäin sekä Liverpoolin että Manchester Cityn. Liverpool toki pelaa tällä hetkellä puolivaloilla ja se näkyi. Silti Kloppin ryhmän kaataminen on kelpo suoritus. Verrattaessa kuitenkin otteluiden tärkeyttä ja esityksiä oli Manhester City voitto huomattavasti parempi kaikella tapaa.

Guardiolan ryhmä oli jättimäinen ennakkosuosikki, sillä se oli tehnyt lähes pelissä kuin pelissä viime vuosina minimissään sen kolme maalia meitä vastaan. Toki lähes ainut poikkeus taisi olla vuoden 2017 samainen FA cup välierä, jonka voitimme myös vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Toivottavasti historia toistaa vielä itseään lisää, sillä tuolloinkin finaalissa vastaan asettui Chelsea. Mertesackerin ja Holdingin huippuesitysten siivittämänä voitimme silloisen liigamestarin vastoin odotuksia.

Tietysti tämä ei ole viimeisin finaali Abran poppoota vastaan, vaan viime keväänä kärsimme äärimmäisen nöyryyttävän tappion Bakussa 4-1 numeroin. No toivoa vajaan parin viikon päähän antaa ainakin se, että tuolloin ottelun selkeästi paras pelaaja Hazard ei enää ole sinisten miehistössä.

Jos olisin saanut valita, niin olisin ottanut mieluummin Manun vastaan, sillä jotenkin sen pelitapa tuntuu sopivan paremmin meille ja tulokset ovat varsinkin kotiotteluissa olleet hyviä Manchesterin punaisia vastaan viime aikoina.

Ennen FA cupin finaalia on vielä ottelu huomenna Aston Villan vieraana ja sitten sunnuntaina liigan päätöskierros Watfordia vastaan. Paperilla ei niin kovat vastustajat, mutta molemmilla on panokset huipussaan, kun yrittävät pysyä sarjassa. Ja meillä toisaalta ei ottelussa ole juurikaan panoksia, sillä paikka Eurooppa-liigaan sarjan kautta näyttää melko epätodennäköiseltä sarjasijoituksen ollessa tällä hetkellä kymmenes.

Täytyy sanoa, että hienoista voitoista huolimatta Artetan pelaajavalinnat muutamailta kohdin edelleen mietityttävät kovasti. Miksi Mustafi pelaa ennen Holdingia ja miksi Torreira istuu penkillä Xhakan pelatessa? Toki molemmat paljon ja aiheesta haukutut onnistuivat Cityä vastaan, mutta se oli kuitenkin vain yksi peli ja en jaksa uskoa hetkeäkään, että menestyvää joukkuetta voi rakentaa jos edes toinen kaksikosta on avauksen pelaaja.

Mennään kuitenkin positiivisempiin aiheisiin ja ehkä suurin tässä kategoriassa on ollut Martinez maalissa. Huikeita otteita pelistä toiseen argentiinalaismaalivahdiltamme, joka on odottanut tätä tilaisuuttaan lähes 10 vuoden ajan.

Tällä hetkellä täytyy sanoa, että vaikka Leno oli loukkaantumiseensa asti Auban ohella kauden paras pelaajamme ei Martinezia pitäisi tiputtaa penkille, vaikka saksalainen olisi kunnossa. Martinez on Lenoa parempi keskityspalloissa, jotka ovat olleet Lenon jonkin asteinen heikkous koko Arsenal uran ajan. Leno on erittäin hyvä jalalla, mutta jos pitäisi arvioida, niin Martinez ei häviä yhtään ja on ehkä jopa parempi. Tykkään myös lisäksi erityisesti argentiinalaisen kyvystä vaikeidenkin torjuntojen osalta pitää pallo hallussaan, eikä torjua sitä vaarallisesti eteensä, jolloin usein hyökkäävä joukkue saa uuden paikan tai jopa varman maalin.

Martinezin ohella Tierney parantaa peli peliltä, vaikka on pelannut viime pelit ns. väärällä paikalla topparina kolmen linjassa. Olen alusta asti tykännyt skotista ja täytyy toivoa, että mies pysyy kunnossa, sillä se lienee ollut se suurin ongelma viime kausina. Asenne, motivaatio ja ominaisuudet näyttävät olevan kunnossa ja etenkin kaksi ensimmäistä ovat sellaisia, jotka erottavat miehen suurimmasta osasta Arsenal pelaajia tällä hetkellä tai ylipäätään viimeisen yli 10 vuoden ajalta.

Kolmas mainita menee viime aikoina paljon parantaneelle Ceballokselle. Mies on alkanut näyttää taas pelaajalta, joka pelasi erittäin hyvin pari peliä alkukaudesta. Koko ajan aktiivinen molempiin suuntiin, pelikäsitys ja tekniikka ovat hyviä sekä asenne puolustamiseen erittäin hyvä, vaikka kaksinkamppailuissa espanjalainen ei mikään vahvin pelaaja olekaan. Ja ennen kaikkea nyt Ceballos pelaa palloa eteenpäin sen sijaan, että tyytyisi taakse- ja sivuttaissyöttelyyn. Viime aikojen esityksillä en pistäisi pahakseni tai olisi jopa suotavaa, että lainaa saadaan Real Madridin kanssa jatkettua myös ensi kaudelle ja miksei mukaan laitettaisi myös jonkinlainen osto-optio jos mahdollista.

Kommenteissa joku taisi kysyä mielipidettäni mahdolliseen pääsyyn Eurooppa-liigan ensi kaudeksi. Hyvä kysymys ja olen itsekin hyvin kahden vaiheilla, sillä molemmissa vaihtoehdoissa on hyviä puolia.

En usko yhdenkään mahdollisen hankinnan jäävän tekemättä, vaikka emme pelaisi Eurooppa-liigaa. Tällä tarkoitan pelaajien halukkuutta siirtyä meille. Enkä myöskään usko Auban jatkon olevan kiinni Eurooppa-liigasta. Torstailiiga toisi rahaa ehkä 30-40 miljoonaa puntaa eli ainakin yhden hyvän vahvistuksen siirtokorvauksen verran. Se olisi toki erittäin tervetullutta olettaen, että tuo raha nyt käytettäisiin vahvistukseen ja vieläpä todelliseen sellaiseen.

Lisäksi jos kehitys nyt jatkuu Artetan johdolla, niin mahdollisuus europokaaliin olisi ensi kaudella olemassa ja se tietysti olisi se kaikkein olennaisin ja tärkein asia. Meidän seurahistoria on niin uskomattoman murheellista luettavaa euromenestyksen osalta, että mahdollisuutta voittaa Eurooppa-liiga ei kannatta millään tapaa väheksyä.

Miinuspuolella torstaipeleissä on tietysti ainaiset sunnuntai ottelut näin kannattajan näkökulmasta. Itse olen ainakin niin vanhanaikainen, että lauantai on paljon parempi päivä viikon pääpelille. Artetan näkökulmasta katsottuna kausi ilman europelejä antaisi enemmän aikaa harjoitteluun ja pelitavan opetteluun, joka on varmasti vielä pahasti kesken. Samalla myös pienemmät pelimäärät tarkoittaisivat, että pelaajarinki voisi olla vähän pienempi ja määrän sijaan voisi panostaa laatuun. Toki tämä voi olla toiveajattelua nykyisessä taloustilanteessa varsinkin ilman eurorahoja.

Lienee mahdoton sanoa kumpi vaihtoehto olisi loppujen lopuksi parempi, mutta varmaa on että haluan meidän voittavan FA cupin, jolloin olisimme europelissä myös ensi kaudella mukana. Toinen vaihtoehto on aivan liian masentava ajatellakin viime kevään jatkoksi.

5 thoughts on “Voitot Liverpoolista ja Manhester Citystä kauden huipuntuessa FA cupin finaaliin

 1. Kyllä cupin Voitto tosiaan maistuisi ja pelastaisi kautta kummasti.
  Tappio taas jättäisi todellisen paskan maun suuhun kun finaaliin asti vastoin ennakko odotuksia on päästy.
  Kahdessa viimeisessã valkkupelissä taatusti kierrätystä niinkuin pitääkin että päästään freshinä finaaliin eikä uusia loukkeja enää tule.

  Kovasti on huhua Coutinhosta, vaihdossa nuorempi ruuhkatukka 🤔
  Itselle kelpais, omasta mielestäni fransmannin käytös brighton matsissa ja harjoituksissa on anteeksiantamatonta ja joutaa mennä vaikkakin voi nousta vielä todelliseksi huipuksi muussa seurassa.
  Pelikin ollu paljon parempaa ku ei ole enää ollut säätämässä.
  Jos Mikel coutinhon haluaisi niin hänelle silloin taatusti roolikin olisi, kuulostellaan jääkö huhu asteelle 🤔

 2. Sitten varmistettiin umpisurkealla tappioesityksellä huonoin sijoitus 25 vuoteen ja myös sijoitus top6 ulkopuolelle. Melko varmaa on myös se, ettei torstailiiga ensi kaudella kutsu. Se onkin ainoa hyvä puoli tässä tuloksessa, täysin turha kisa. Mutta Artetan tekeminen vieraspeleissä ei vakuuta, peli heikkoa ja täysiä pisteitä liian harvoin.

 3. Olipahan tosiaan surkea esitys kahden hyvãn matsin jälkeen 😈
  Ei vaan vieraissa peli kulje, ei.
  Siinä sitä onkin Mikelillä työsarkaa että saa asian korjattua jo ensi kaudeksi.
  Sunnuntaina sitten kotona vastassa watford jolla varmasti on asennetta kun pelaavat paikasta auringossa.

 4. Saatiinpa sentään vieraissa voitot Southamptonista ja Wolvesista. Pelin taso kyllä vaihtelee liikaa ja ei selity pelkällä materiaalilla.

 5. Martinez
  Holding Luiz Tierney
  Willock Ceballos Xhaka Amn
  Pepe Cazetti Auba
  Subs:
  Macey Kola Nelson Nketiah Saka Smith Sokratis Soares Torreira

  Ei loukkaantumisia. Hyvällä fiiliksellä kohti ensi viikonloppua.

  GOYG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s