FA Cup finaali ja jälleen vastassa Chelsea

Normaalisti tähän vuodenaikaan olisi vuorossa pre-seasonin viimeiset harjoitusottelut, mutta tänä vuonna mennään joka suhteessa eri tavalla. Nyt ei myöskään pelata Community Shieldiä, joka olisi myös suurin piirtein näihin aikoihin, vaan ennemminkin paikasta tähän otteluun.

Olemme historian saatossa voittaneet FA cupin useammin kuin yksikään toinen seura, 13 kertaa on tämän hetken lukema ja toivottavasti kohta yksi enemmän. Oman vajaan 25 vuoden kannatushistorian aikana olen nähnyt useita FA cupin finaaleita ja ainoastaan yksi on päättynyt tappioon, kun Liverpool voitti vuonna 2001 hyvin paljon tuomarien avustuksella, kun topparin käsipalloilua maalilinjalla ei vihelletty pilkuksi ja punaiseksi kortiksi.

Olemme voittaneet seitsemästä näkemästäni finaalista kuusi, joten FA cup on selkeästi ollut se turnaus, jossa pokaalia on nostettu useimmiten. Tämän kertaista vastustajaa eli Chelseata vastaan on kaksi voittoa noista kuudesta, vuosina 2002 ja 2017. Ensimmäisessä Parlourin ja Freddien unelmavedot ratkaisivat voiton, kun taas toisessa Ramsey teki voitto-osuman, mutta Mertesackerin ja Holdingin esitykset topparin paikalla olivat pelin parasta antia.

No se historiasta ja käännetään katseet tähän hetkeen. Molemmat seurat ovat siinä mielessä samassa asemassa, että uudet ensimmäistä kautta olevat managerit vaikuttavat penkin päässä, tosin Lampard on ollut koko kauden ja Arteta noin puolet. Molemmat ovat myös nuoria ja kokemattomia vain muutamia vuosia sitten oman peliuransa päättäneitä pelaajia, mutta silti selkeän potentiaalin omaavia ihan kirkkaimmalle huipulle asti.

Ennen kauden alkua meidän piti olla paremmissa asemissa kuin siirtokiellossa ollut Chelsea, mutta toisin kuitenkin kävi. Länsilontoolaiset pelaavat ensi kaudella Mestareiden liigaa, kun taas edes meidän osallistuminen Eurooppa-liigaan riippuu täysin tämän finaalin lopputuloksesta.

Sarjataulukkoa ja ehkä joukkueitakin kokonaisuutena verrattaessa Chelsea on ennakkosuosikki. Ei välttämättä täysin selkeä, mutta joka tapauksessa suosikki ennakoissa voittamaan ottelu. Jos olisin saanut valita niin olisin ottanut mieluummin Manun vastaan finaalissa, sillä uskoisin sen pelitavan ja pelaajiston sopivan paremmin meille.

Viimeisten otteluiden perusteella voisi Lampardin olettaa lähtevän kolmen topparin systeemillä otteluun. En osaa sanoa onko tuo hyvä vai huono, mutta sen sijaan veikkaan että emme onnistu puolustamaan samalla tavalla kuin Manhchester Cityä vastaan. Syykin on selkeä, koska Chelsealla on Giroudin ja myös Abrahamin muodossa selkeästi Cityä enemmän pääpelivoimaa boksissa jos Willian ja kumppanit saavat koko ottelun heittää keskityksiä. Ottaen huomioon meidän toppareiden heikkouksien olevan myös paljon pääpelissä en usko koko ottelua pystyttävän pelaamaan, kuten välierässä, eli lähes omassa boksissa.

Jotain olisi siis syytä Artetan ja kumppanien keksiä, ettei käy kuten viime keväänä Bakun surullisessa illassa. Luulisi tuon ottelun jälkeen pelaajille olevan melkoinen halu revanssiin jos nyt jo ylipäätään finaali ei riitä tarpeeksi motivoimaan.

Tämän veikkaisin olevan Artetan valinta avauskokoonpanoksi:

Martinez

Bellerin – Holding – Luiz – Tierney – Saka

Ceballos – Xhaka

Pepe – Laca – Auba

Sokratis olisi vaihtoehto Tierneyn paikalle, jolloin skotti ottaisi oman paikkansa laitapakkina ja Saka olisi mahdollisesti Pepen tilalla laiturina. En kuitenkaan tähän usko, koska Arteta ei ole Sokratista juurikaan peluuttanut pelien jatkuttua.

Kausi kokonaisuutena on ollut todella synkkä ja suuri pettymys. FA cupin voitto pelastaisi kuitenkin paljon, sillä ainakin itse arvostan tätä kilpailua edelleen paljon, vaikka yleisesti arvostus on ollut laskussa jo pidempään, eikä vähiten FA:n omien toimien takia.

Sormet ja varpaat ristiin, että koko kauden meitä pystyssä pitäneet osa-alueet toimivat tällä kertaa ja lopuissa eli tarkoitan erityisesti puolustusta ja keskikentän erästä yksilöä ei nähdä mitään katastrofaalisia virheitä. Martinezin huippupeliä maalinsuulla tarvitaan ehdottomasti ja samoin Auban olisi parasta olla huippuiskussa, jotta kausi päättyy positiivissa merkeissä.

COME ON YOU GUNNERS!!!

21 thoughts on “FA Cup finaali ja jälleen vastassa Chelsea

 1. Se on siinä! Kausi oli kaikenkaikkiaan aivan kamala, mutta FA -Cupin voitto on siinä! Näistä pienemmistäkin asioista pitää ottaa kaikki ilo irti! Tästä on ainakin parempi jatkaan ensi kauteen. Kiitos Arteta! Kiitos Arsenal!

 2. COYG!

  Artetan johdolla uuteen alkuun.
  Auballe jatko ja puolustus kuntoon, ensi kaudella 4:n sakkiin ja seuraavana Valjun mestaruus 😀

  Karmealle ja erikoiselle kaudelle positiivinen päätös, tähän on hyvä lopettaa. Toimiston puolelle pöhinää, niin että saadaan rosteri vihdoin kondikseen.

 3. FA cupin voitto oli hieno ja hyviä muitakin isojen voittoja keväältä. Torstailiiga sen sijaan on paska keikka ja turha, kun kerrankin olisi ollut etua minimaalisen kesätauon jälkeen lisälevosta verrattuna mestarien liigan tahkoajiin. Ensi kaudesta on tulossa raskas ja luokkaantumisten kuluttama.

  Williania näköjään pukkaa. Miksiköhän näitä veteraaneja haalitaan edelleen hirveällä innolla, kun aiemmat kokemukset eivät ole olleet hyviä? Onko Arteta taas niitä äskettäin pelaajauran päättäneitä, jotka ovat sitä mieltä että olivat pelaajana parhaimmillaan juuri ennen lopettamistaan ja hankkivat siksi joukkueensa täyteen vanhoja miehiä? Valio on nykyään niin kova fyysisesti, että raaka voima ja juoksunopeus ratkaisevat peleissä monia kaksinkamppailuja. Niissä yli kolmekymppisistä menestyy suurinpiirtein vain Auba. Toivottavasti Arsenal jatkaa nuorennuslinjalla, varsinkin hyökkäyksessä on jo nyt ikääntymistä, eikä yksi Martinelli riitä. Jos Auba saadaan pidettyä, Özilistä ja Mikhistä pitää päästä lopullisesti eroon.

  Pelkkä puolustuksen parannus ei riitä. Tehtyjä maaleja oli järkyttävän vähän. Ensi kaudella pitäisi tavoitella 15-20 maalia lisää ja seuraavalla taas 15 lisää. Kahdelle maalintekijälle olisi tilausta.

  Arteta ei muuten menesty yhtään paremmin Özilin kanssa kuin Wenger ja Emery. Enää ei edes keksitä selityksiä loukkaantumisista, mies on vaan täysin jäädytetty toiminnan ulkopuolelle. Siinä on pohdittavaa, miksi niin monella ei ole napannut Arsenalissa ja jopa palo lajiiin ja ammattiin on seurassa ollessa hiipunut. Lasken näihin Özilin lisäksi Jackin, Mikhitarianin, Walcottin. Varsinkin Öziliä ja Walcottia kiinnosti juuri ja vain sen verran, että saivat nimensä muhkeaan uuteen sopimukseen, sen jälkeen otteet hiipuivat. Juuri nyt Bale ja Özil ovat symboleita täysin kiinnostuksensa menettäneistä pelaajista, jotka vain nostavat palkkaa. Jos pelaaminen kiinnostaisi, menisivät uuteen seuraan, jossa pääsisivät pelaamaan. Nyt saumat euroopalaiseen huippuseuraan on mennyt ja kumpaakin odottaa korkeintaan MLS jos sekään enää.

 4. Maalimäärä ei ollut hyökkäyskalustosta kiinni, ainakaan pelkästään. Ongelma on ollut enemmän se, ettei keskikenttä linkity hyökkääjien kanssa ja maalipaikkoja luoda kärkimiehille. Esimerkkinä Norwich peli, jossa Lacazette tapansa mukaan raatoi kärjessä liikkuen laajalla alueella. Kuitenkaan yhtään syöttöä vetopaikkaan ei hänelle pelattu. Sen sijaan Norwich syötti kahdesti Auballe loistopaikan, josta mies ei erehtynyt.

 5. xG-tilastoissa puolustus ei ole mainittavasti parantunut eli paikkoja on vastustajilla edelleen ennätystahtiin, mutta itse luodut maalipaikat on kiven alla. On selvää, ettei asia ole muutamasta pelaajasta kiinni, vaan pelitavassa on suuremmin vikaa. Arteta on isoissa vaikeuksissa, jos vastustajat alkavat käyttää paikkansa kunnolla.

  Isot pelit antavat viitteitä, että puolustus saattaa kyllä oikeastikin lähikuukausina parantua. Mutta iloittelevasta hyökkäyspelistä merkkejä saa etsiä turhaan, joten edessä voi olla toinen reilun 50 maalin kausi, jollaisella ei pitkälle pötki.

  • Ilmeisesti Don Raulin rahankulutus nimenomaa Pepen kaupassa laukaissut lakaisimen ulos kaapista. Taustalla voisi kuvitella olevan muutakin.

 6. Mielenkiintoista.

  Pepe oli kallis hankinta, mut uskon vahvasti et Arteta alkaa saamaan Pepestä tehoja irti syksyn mittaan.

  Auban jatkopaperia odotellessa… Huhuja on monenlaisia, Partey, Gabriel, Coutinho jne. Saas nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu…

 7. Community Shield käytiin nappaamassa 🙂 Tässähän kaipaa jo ihan tosissaan Villen mielipiteitä Artetan projektista. Kyllähän Liverpool on joukkueena vielä valtavasti edellä, mutta suunta sentään on oikea ja Arsenal on nykyään hyökkäyspäässä jopa vaarallinen.

 8. Hauska kommentti BBC:n sivulla:
  ”Marlo: Arsenal have more trophies in August 2020 than spurs have won in 20+ years.”

  • Mites tää?

   ”Mikel Arteta has now won more domestic trophies than Jurgen Klopp.

   Arteta has spent £550m less and has been managing in England for just 8 months.”

 9. En tässä vaiheessa laittaisi Maitland-Nilesiä myyntilistalle. Mielummin kauppaisin Nketiahin. Oli eilen sen verran laiskaa tekemistä toisella jaksolla.

 10. Pyttyjä ja lautasia ropisee😎
  Wembley on nykyään kuin kotikenttä😎
  Nyt se super -Auban jatkosoppari julki ja myös Gabrielin sopimus varmistunee ens viikolla
  Vaikeeta tuntuu olevan tuo myyntien puoli, ei taida sittenkään olla ostajia jonossa Mustille, ruuhkatukka nuoremmalle ja muille.
  Ceballoksen kun saisi takaisin ni olisi loistavaa mut siitäkin on monenlsista tietoa.
  Luultavasti aloitetaan Xhaka-Elneny kaksikolla fulhamia vastaan.
  Egyptiläinen oli kylöä lieltämättä hyvä eilen mut en silti näkisi että hän vakkarialoittaja olisi siinä, rotaatiossa kyllä menee?🤔

  Toivotaan et piakkoin tulisi päivitystä tänne Villeltä🤔

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s