Podcast 52

Vau, venähti huomattavasti pidemmäksi neuvonpidoksi kuin uskalsin odottaa. Sosmed anom Eero Lauteilla, kiitos.

Ikkunaa, historiaa, kritiikkiä, ymmärrystä, projektia ja mielipiteen muodostamista mitä ikinä pohdintaa ja kenties filosofiaa.

Podcast 52.

PS. En kerrassaan ehtinyt tarinoida tänne blogiin sen enempää kuin Twitteriin. Reipas keskustelu puhukoon puolestaan.

4 thoughts on “Podcast 52

 1. Tämähän menee itse asiassa aika lähelle mitä Eero oli omia ennustuksiaan laskeskellut. Eli viimeisen 10 vuoden keskiarvo pistemäärälle mikä tarvitaan sijoitukseen neljänneksi liigassa on 71,2. Ajatellaan, että se olisi 72 tällä kaudella.

  Toistaiseksi pelattuna siis 21 ottelua ja saldona 36 pistettä. Eli jäljellä olevista 17 ottelusta täytyisi pystyä haalimaan samaiset 36 pistettä. Tahtia täytyisi siis kiristää, sillä tasaisella tahdilla loppusaldo olisi 65 pistettä.

  Nyt, vaikka miten pohdin tuon 36 pisteen saavuttamista 17 ottelusta, näyttää se vaativan 11 voitollista tulosta. Eli esimerkiksi 11 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota. Toki 10 voittoa ja kuusi tasapeliä, mutta vain yksi tappiollinen tulos kuulostaa liian haastavalta.

  Miltä kuulostaa? Siltä, että 11 voittoa 17 ottelusta on liian kova tavoite, vai toisaalta, jopa yllättävän paljon on mahdollista kompastella (3 tasapeliä ja 3 tappiota)? Kyllä, täysin spekulatiivista jorinaa. Mutta ehkä punainen lanka voisi olla kuitenkin tämä 11 voittoa, joka voi hyvinkin olla se mikä vaaditaan.

 2. Sen verran surkea oli tammikuu, ettei mikään viittaa noin suureen loppupistemäärään. Ja kuten monta kertaa sanottu, joukkueen tulivoima on kapealla sektorilla, pari loukkaantumista ja maaleja ei tule.

  Hauska oli uutinen Sveitsistä, jossa verrattiin viimeisen 10 vuoden nettorahankäyttöä. Arsenal oli Euroopan vitonen, vain reilu 60 miljoonaa vähemmän törsänneenä kuin Barca. Kaikki tietävät, ettei syy ole jatkuvissa kalliissa ostoissa, vaan siinä, ettei Arsenal saa juuri mitään pois lähtevistä. Tuossa tappiota tehneiden joukossa Arsenalin on pakko olla ylivoimaisesti huonoiten johdettu seura, sillä muut ovat sentään saaneet pokaaleja ja arvostusta, ehkä kasvavaa mainosrahaakin vastineeksi. Arsenal on saanut pari cuppia ja on yleinen pelaajakauppojen naurunaihe. Yli 40 miljoonan ostoksista kaikki ovat lopulta flopanneet tai taantuneet kiinnostuksen loppumisen myötä penkkimiehiksi: Özil, Auba, Lacazette, Pepe. Parteyssä on vielä toivoa, vaikka häntä ei missään nimessä voi kehua onnistuneeksi tähän asti. Ainoastaan White on suurinpiirtein täyttänyt paikkansa.

  Rahasta ei ole tietyllä tavalla homma ollut kiinni. Ostot ovat menneet harvinaisen systemaattisesti menneet penkin alle ja tähtien valmennus ollut luokatonta, kun niin moni on saanut sukset ristiin ja suhtautuneet enemmän tai vähemmän vihamielisesti ajankohtaiseen valmentajaan. Ja koskee vähäisempiäkin pelaajia kuten Belleriniä, jotka olivat suurlupauksia ennen.

  Ja on johtajiakin vaihdettu kuin sukkia. Ei vain löydy Deinin jälkeen kultasormea laivaa ohjaamaan.

  Kulunut aihe tämä, mutta minulle peukkua kääntää Artetan suhteen alas ilmeisen huono man management. Ei vika voi aina olla pelaajissa pelkästään. Mutta kannattajat ilmeisesti odottelevat, että Sakakin kyllästyy ja myydään kilpailijoille.

  • Aamen Tuoppi!

   Tuon Henten laskelman realistisuus testataan jo tänä iltana, jos tulee tappio, vaikea uskoa 36 pisteeseen.

  • Aivan loppuaikanaan Wenger sanoi että hän luulee sellaisen tavan yleistyvän, että pelaajat pelaa sopimuksensa loppuun ja lähtevät sitten. Arsenalissa on taidettu jo asennoitua näin eikä jälleenmyyntiarvoilla laskelmoida. Huolestuttavampaa on tietysti, että hankitut pelaajat ei vastaa odotuksia, mutta sehän voi johtua muustakin kuin pelaajista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s