Podcast 56

Ajattelin aluksi, että tarinoin hieman mustaa valkoiselle tähän päivitykseen tälle blogialustalle, mutta lopulta.. Lyhyesti ja ytimekkäästi Twitterin merkkirajaus on yhtä nerokasta kuin tekstiviesti joskus vuonna 2007.. 160 merkkiä? Ai niitä voi jatkaa ja ketjuttaa, pfff..

*tsirp*

Miten tiivistää 15 vuotta twiittiin? Kuulostaa äkkiseltään vaikealta kysymykseltä, mutta vastaus on helppo.

Kiitos!

9.3.2007 aloitin blogin ja tässä ja nyt viestitän tuoreimmasta podcastista eetterissä. Lauteilla vain ja ainoastaan Ville.

*tsirp*

hente

9 thoughts on “Podcast 56

 1. Parhaimmat onnittelut blogille, podcastille, Hentelle ja Villelle! Ei millään uskoisi, että 15 vuotta on tätä jo luettu. Olette tehneet valtavan hienon palveluksen suomalaiselle gooner-yhteisölle ja tätä kautta on tosiaan tullut moni uusi ihminen tutuksi. Toivotan edelleen pitkää ikää ja ehkä se motivoi jatkamaan, kun tunnelin päästä näkyy pitkästä aikaa vähän valoa. Tätä on ollut aina ilo lukea ja podcastia kuunnella.

  Blogin syntyaika maaliskuussa 2007 on minullekin jäänyt mieleen erityisen synkkänä aikana. Siinä oli tosiaan helmikuun viimeisellä reilulla viikolla peräkkäiset tappiot sekä FA-cupissa, metsureissa että liigacupin finaalissa ja kaiken kruunasi 7.3. kotitasuri PSV:tä vastaan ja tippuminen metsureista. Silloin se kirpaisi todella, kun edellisellä kaudella oltiin pelattu sentään finaalissa. Näin jälkikäteen voisi sanoa, että kyseessä oli vain yksi isku lisää toivottaman pitkässä sarjassa pettymyksiä Euroopan kentillä.

  Jostain syystä oli päädytty ko. peliä katsomaan Tero K:n ja Markku P:n kanssa Asema-aukion Chelski-baariin. Muistaakseni Sportti oli siihen aikaan remontissa ja oltiin lähdetty siksi kaudeksi evakkoon Amarilloon, joka ei vissiin sitten näyttänyt europelejä. Toista kertaa ei sitten kyseiseen mestaan jalalla astuttu eikä pelkästään nimen takia.

  Tuosta liigacupin finaalista Chelskiä vastaan jäi vielä mieleen se, että siihen lähdettiin lähes täysin B-joukkueella vai mitä sanotte tästä avauksesta: Almunia, Hoyte, Traore, Fabregas, Toure, Senderos, Walcott, Denilson, Aliadiere, Baptista, Diaby. Wengerin perusteena oli kait se, että kun junnut ovat itsensä finaaliin pelanneet, niin saavat myös edustaa siellä. Vaikka olihan the Beast toki mättänyt matkan varrella 4 maalia Poolin ja 2 Spursin verkkoon.

  Vielä hauska muisto tuolta kaudelta, että käytiin hyvän ystäväni ja Poolin kannattajan Mika K:n kanssa tuolla kaudella kolmessa eri baarissa katsomassa keskinäinen peli ja kaikista tuli meille voitto. Meiltä alkoi sitten katselupaikat loppua, kun Mika ei tappiobaariin enää suostunut tulemaan uudestaan. Ajat ovat vähän muuttuneet tuosta.

  Oli taas todella hyvät pubivisakysymykset. Ensimmäinen oli helppo, Wolvesin konttauksenkin 80-luvulla muistin. Jostain syystä on tuo aika piirtynyt hyvin mieleen, vaikka menestys antoi odottaa itseään melko pitkään. Vastaavasti viimeiseltä 10 vuodelta ei muista juuri mitään. Aikainsinta St Totteringham’s Daytä en muistanut, mutta se oli kiva palauttaa mieleen. Viime vuosina tuosta aiheesta ei sattuneesta syystä ole hirveästi puhuttu, mutta toivottavasti on taas keväällä ajankohtainen.

  Siihen liittyen laitan tähän viimeisimmän päivityksen loppukauden veikkauksesta:

  ManC 97 p
  Liverpool 90
  Chelsea 79
  Arsenal 72
  Spurs 70
  ManU 60
  Wolves 60
  West Ham 58

  Voinee jo sanoa, että Manu on jo pudonnut kelkasta 4. sijan suhteen, mutta heillä tulee vielä ankara taistelu konferenssiliigan paikasta Woivesin ja West Hamin kanssa, Jotenkin saatan arvata, miten siinä käy. Sen sijaan Spursille en naureskelisi vielä yhtään, sillä 4. sija on edelleen kiinni keskinäisestä ottelusta, joka on tässä arvottu tasuriksi. Huolestuttavaa on mielestäni se, että toisin kuin meillä, Spursilta löytyy kärjestä tulivoimaa nyt, kun Kanekin on taas löytänyt maalijyväsen. Eilinen toffeen suussa sulaminen aiheutti sen, että maalierovertailu alkaa kääntyä meille tappiolliseksi. Jos hävitään rästipeli Poolille 0-2 ja keskinäinen Spursille 1 mallilla ja loput matsit pelataan identtisesti, ollaan täsmälleen samoissa pisteissä ja maaleissa.

  Mutta kautta on paljon jäljellä, itse asiassa meillä tasan kolmasosa vielä. Jos lasketaan maaottelutauko pois, niin meillä on 9 viikossa 13 ottelua eli keskimäärin noin 1,5 peliä per viikko. Ei mitenkään murhaava tahti, jos vertaa niihin kausiin, kun on pelattu keväällä Euroopassa ja monesti vielä FA-cuppia. Mutta sunnuntaista seuraavat 6 vuorokautta on aika kova 3 pelin testi, siitä pitäisi ottaa 6 pistettä Leicesteriltä ja Villalta (Poolin lasken tappioksi). Saa nähdä, miten nuori jengi kestää paineet ja löytyykö Artetalta oikeat taktiset muutokset, kun niitä tarvitaan. Mutta jos meillä on kasassa 54 pistettä maaottelutauolle lähdettäessä, alkaa rutopistikin pikku hiljaa uskoa ihmeeseen.

 2. Kiitos Hentelle ja Villelle. Muistelen että blogi oli jo siirtynyt Villen nimiin kun löysin sen muistaakseni joskus 2011-12,en kyllä aivan varma ole asiasta. Ei kyllä mitään muistikuvaa enää miten satuin blogin löytämään mutta hyvä että löysin. Aivan valtava määrä tunteja syönyt varmasti tämä harrastus. Toivottavasti podcast saa jatkoa vielä pitkään. Tulee usein pidempi kävelylenkkikin heitettyä koiran kanssa kun kuuntelee uutta jaksoa.

 3. Kiitoksia podeista ja onnea hienosta virstanpylväästä!

  Hieno oli myös tämä viimeisin jakso. Muutamasta asiasta olin tosin eri mieltä, minkä innoittama tulinkin tänne ajatuksia jakamaan.

  Tällä hetkellä näkisin että oltaisiin ennemmin projektin osalta etuajassa, jos tuo neljäs sarjapaikka saavutettaisiin, kuin että projekti viivästyisi jos sinne ei yllettäisi. Huomioiden (1.) uudet avauksen pelaajat (~6kpl), (2.) sarjan nuorin joukkue, sekä
  (3.) hyökkääjien maalinteko-ongelmat; neljäs sija olisi todella kova suoritus. Kauden alussa mietin tavoitteita, josta olisin tyytyväinen. Tämmöisiksi valikoitui, että oltaisiin kauden ajan taistelussa 4. sijasta ja pistettäisiin kärkijoukkueille pelillisesti kampoihin. Omat tavoitteet ovatkin täyttyneet ja tällä hetkellä projekti miellyttää. Joukkue on kuitenkin sen verran herkässä vaiheessa 1. ja 2. kohtien takia, että suorituskyvyn heittely on mahdollista, mutta en epäile hetkeäkään etteikö 4. sija olisi Arsenalin 100% tavoite tällä hetkellä.

  Pelillisesti ollaan jo hyvin lähellä Artetan tavoittelemaa ”433 muotoa Xhakan siirryttyä hieman ylemmäksi, mahdollistaen peliä edistävät syötöt ja kelvollisen vastaprässin, mutta vähentäen Xhakan riskiä joutua epäedullisiin tilanteisiin ja korttien heilumiseen. Enenevissä määrin ollaan tämän muutoksen myötä pystytty paineistamaan vastustajaa syvemmälle omaan puolustuspäähän. Saaden ehkä aikaan illuusio että vastustajat pelaisivat huonosti, mutta se onkin ollut meidän hyvyyden ansiota (esim Brentford). Kesällä hyvinkin varmasti tulee uusi pelaaja Xhakan paikalle, mutta sitä odotellessa Partey saa hyvää treeniä yksinäisenä keskikentän pohjana.

  Itse antaisin kesällä Artetalle jatkosopimuksen. Joukkueen kehitys on ollut silmiinpistävää, nimenomaan palloa/peliä hallitsevana joukkueena, mikä on paljon haastavampi laji kuin vastahyökkäyspelaaminen. Näen että peliä hallitsevalla futiksella on mahdollista voittaa jonain päivänä valioliiga. Emery/Conten jalkapallo on sattumanvaraisempaa kuin verrattuna esim. Pep/Klopp/(Arteta). Arteta tarvitsee jatkosopimusta selkänojakseen kouliakseen nuorista pelaajista tähtiä. Artetaan luottaminen osoittaisi myös Kroenkkelta kunnianhimoa korkeimmista palkinnoista.

  Kroenkkeja aiemmin inhonneena olen ehkä alkanut näkemään myös heidän parempia puolia. Viimeaikaiset Pohjois-Amerikan joukkueiden tuloskehitys (NHL, NFL) lupaa myös hyvää meille. Sitä en usko että Kroenkket ovat ostaneet Arsenalin lainat pois omalla rahalla, vaan ovat ottaneet lainan sitä varten, mihin tuo 3% korko tarvitaan (FFP?). Sekä, ovathan he perinteisiä toimintatapoja ravistelleet ja tehneet ratkaisuja mitkä ovat olleet vastoin jalkapallojoukkueen hyviä ”käytöstapoja, mutta huippujalkapallon ollessa erittäin kilpailtu ala, ehkä nuo muutokset on vain pitänyt tehdä. Itselle mieluummin KSE, kuin että olisimme sportwashing -työkalu.

  Loppukauden osalta oma veikkaus on että saamme kasaan 72 pistettä. Katsotaan siis miten meidän kilpailijat pelaa omat ottelunsa…

  • Sydän ja kiitos Henri. Taisin artikuloida epäonnistuneesti, eli juurikin ymmärtääkseni Deutche Bankilta KSE mikä lie UK on ottanut lainan edullisemmin ja huoli on, että lainaa alkaa olla niin paljon, että suunta tulopuolella täytyy saada käännettyä.

   Ja peliä hallitsevasta jalkapallosta täysin samaa mieltä. Olin jopa omituisen rauhallinen Watford-ottelussa, mutta tekeminen näytti siltä, että jos ottelu olisi jatkunut kertaa kolme, lopputulos olisi ollut tyyliin 4-8.

 4. Kiitos Hente ja Ville kaikistä näistä vuosista blogin sekä tietysti nyt podcastin parissa. Itse toinen täällä on ukkoutunut vuosien myötä, mutta hyvät muistot on itselläni Sport Academyn otteluseurannoissa.

  Huomasin, kun muistelit meitä mukana olleita, niin samalla itselle herähti kevyt kyynel, sillä olen saanut tavata hienoja kannattajia, joiden kanssa olen saanut yhdessä seurata rakastamaani seuraa niin hyvinä, kuin huonoina aikoina.

  Kiitos, kun laitat itsesi likoon myös tämän podcastin myötä. Upea fiilis olla tässä näin kuuntelijana mukana.

 5. Kiitos terkuista 🙏

  Ja kiitos Hente ja Ville näistä 15 vuodesta ja toivotaan ja uskotaankin että tulevat vuodet tuo menestystäkin enemmän kuin viime vuodet.

  Hente muistit oikein , Aasiasta kommentoin aktiivisesti kun tuli siellä talvia vietettyä lähes parikytä vuotta ennen tätä helvetin koronaa.
  Aika monta matsia tuli sielläkin katsottua ja välillä joutui tosissaan etsimään paikkaa missä pelin näkis ku en ollut missään turistipaikoissa ku satunnaisesti.

  Onnea vielä 15 vuodesta😎

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s