Podcast 58

Tiedätte, että rakastan keittiöpsykologiaa. On palavereita ja on ’palavereita’. On maanantai ja on perjantai. En tiedä mikä, mutta kun DJ Mac on linjoilla, nytkin toki käyttämäni saunan lauteilla ei tunnu oikealta.

Tämän diinarin (haha) kanssa rupattelu ei vain ole saunan lauteilla rupattelua. Ei selitystä, mutta silmät kiinni ja tunnen istuvani kesäisenä aamuyönä jo kauan sitten saunassa käytynä ja soutuveneessä kalastamassa ilman tarkoitusta edes saada saalista.

Onkivapa, virveli.. Ihan sama, kunhan usva, kosteus, villapaita ja ne mahtavat laskuhumalan tasoittavat, joiden tarkoitus ei ole poistaa minkään valtakunnan epämieluisaa oloa, vaan ryhdittää kohti uusia seikkailuja.

Podcast 58 – DJ Mac

hente

8 thoughts on “Podcast 58

 1. Nyt oli taas oikeat miehet lauteilla tai veneessä, miten vaan, kiitos Hente ja Mac! Mukava kuulla, että myös Mac on siirtynyt optimistien leiriin, mutta Hentellä taitaa mopo keulia niin pahasti, että takapyöräkin on jo ilmassa. 🙂 Kauhea etiäinen tuli mieleeni, kun alkuviisun kuulin, että jäädään tehdyillä maaleilla viidenneksi ja tuota melodiaa kuuntelevatkin syksyllä naapurit Seven Sister Roadin väärästä päästä. Mutta toki optimistina on helpompi elää kuin rutopistina ja toivon, että olen ainoana väärässä ja huolehdin turhaan loppusijoituksesta.

  Samaa mieltä, että tässä kohtaa viides sija olisi jo valtava pettymys ja se on edelleen täysin omissa jaloissa. Ja myös siitä, että jonkun avainpelaajan, esim. Gabriel, Partey tai Saka, loukkaantuminen saattaisi olla sellainen tekijä, joka suistaisi Artetan prosessijunan raiteiltaan. Mielestäni kuitenkin kaksi suurinta uhkaa, joihin emme edes voi vaikuttaa mitenkään, ovat tuomarit ja vastustajat.

  Villa-pelissäkin oli tuomarointi taas niin ala-arvoista ja puolueellista, että ei voi käsittää. Villalta olisi aivan hyvin voinut ajaa ulos 2-3 pelaajaa ja näin olisi tapahtunutkin, jos olisivat pelanneet meidän paidassa ja etenkin jos selässä olisi ollut numero 34. Ei tarvita kuin pari tuollaista tuomarisuoritusta tai vähän huonoa tuuria Spurs- ja Manu-otteluihin, niin neljäs sija meni siinä. Eiköhän sieltä tule ystävämme Dean ja Atkinson noihin otteluihin.

  Sitten on pakko sanoa, että vaikka laskenkin Manun olevan käytännössä jo ulkona taistelusta nelossijasta, niin rakas naapurimme on taas löytänyt huolestuttavan korkean suoritustason. Huomioiden vielä meidän huomattavasti vaikeamman loppuohjelman, en pitäisi neljättä sijaa lainkaan kirkossa kuulutettuna. Mutta analysoidaanpa tarkemmin eli seuraavassa arvioituna loput pelit tämän kauden toistaiseksi pelattujen vastaavien ottelujen valossa. Ensinnäkin loppusarjataulukko:

  ManC 95 p
  Liverpool 92
  Chelsea 79
  Arsenal 73
  Spurs 71
  ManU 62
  West Ham 59
  Wolves 57

  Kuten nähdään, taistelu mestaruudesta ja neljännestä sijasta on kiristynyt äärimmilleen ja kummassakin tapauksessa keskinäinen ottelu (arvottu tasuriksi) voi vielä kääntää järjestyksen. Sitten Arsenalin loput ottelut:

  Palace (a) 3 p
  Brighton (h) 3
  Soton (a) 1
  Chelsea (a) 0
  ManU (h) 1
  West Ham (a) 1
  Leeds (h) 3
  Newcastle (a) 3
  Everton (h) 3
  Spurs (a) 1

  Ja Spurs:

  Newcastle (h) 3 p
  Villa (a) 1
  Brighton (h) 3
  Brentford (a) 3
  Leicester (h) 3
  Liverpool (a) 0
  Burnley (h) 3
  Norwich (a) 3
  Arsenal (h) 1

  Ensinnäkin Spursilla on jäljellä enää 4 vieraspeliä, kun meillä on vielä 6, joiden joukossa Chelsea, Spurs ja West Ham, joiden kaltaisilta ei tällä kaudella pisteitä ole saatu. Ns. helppoja meillä on ehkä 5 ja Spursilla 6, näistä jos molemmat ottavat täyden potin, ollaan tasapisteissä. Sitten jos hävitään keskinäinen peli, pitää meidän saada vähintään 3 pistettä yhteensä Manulta ja West Hamilta. Ja jos Spurs saakin pisteitä Liverpoolilta, pitää meidänkin ottaa sama määrä Chelsealta. Tai jos Spurs voittaakin Villan, meidän pitää voittaa Soton. Toisin sanottuna meillä on varaa yhteen virheeseen, mutta sitten ei saa hävitä paikallispeliä.

  Eli näillä tiedoilla sanoisin, että tilanne on erittäin tasainen ja saattaa hyvinkin mennä vielä maalivertailuun. Maaliero on tällä hetkellä meillä +13 ja Spursilla +11, mutta jotta päädyttäisiin tasapisteisiin, täytyy meidän hävitä keskinäinen sekä hävitä rästipeli (Chelsea), jolloin maaliero keikahtaa automaattisesti Spursin hyväksi.

  Loukkaantumisvaaran ja tuomaroinnin lisäksi täytyy vielä huomata, että liiga tekee näköjään kaikkensa varmistaakseen meille mahdollisimman vaikean loppuohjelman. Chelsea-peli on nyt sijoitettu Sotonin ja Manun väliin 20.4. ja jos saan arvata, niin Spurs tulee olemaan 27.4. Manun ja West Hamin välissä, jolloin meillä onkin sitten 5 ottelun reilu kaksiviikkoinen, jossa ei ole yhtään helppoa matsia ja joista 4 vieraissa. Siinä kysytään todella paineensietokykyä, turnauskestävyyttä ja Artetan prosessiosaamista.

  Tykkäsin taas tosi paljon pubivisakysymyksestä, kiitos! George Lawrance oli todellakin yksi merkittävimpiä henkilöitä Arsenalin varhaishistoriassa. Vaimonsa Annen kanssa hän kunnostautui mm. vierasmatkojen järjestäjänä sekä vuonna 1893 käytännössä pelasti seuran tuholta. Hän junaili Royal Arsenalin muuttumisen Woolwich Arsenaliksi ja siirtymisen Manor Groundille sekä takasi henkilökohtaisella omaisuudellaan 1500 punnan edestä kentän 4000 punnan kiinnelainasta. Lawrancella oli sanomalehti-, kirja- ja tupakkakauppa Woolwichissa ja hän julkaisi seuran esnimmäisen kausikirjan 1894/95. Lawrance toimi Arsenalin johtokunnassa vuodesta 1891 aina kuolemaansa 1901 saakka. Häntä voitaneen pitää seuran ensimmäisenä suurena hyväntekijänä.

 2. Hienosti kyllä Villaa vastaan hallittiin peliä ja varsinkin Arsenalin palloton peli on ottanut harppauksia toistakymmentä sijaa sarjassa. Wengerin joukkuetta pallottomana kuvasi parhaiten paniikkipuolustaminen, nyt on itseluottamusta vaikka muille jakaa. Arsenalilla on todella vahva ote muihin kuin toisiin top6 seuroihin, vaikka tietysti edelleen pistementyksiä ”pienille” tulee. Tykkään myös siitä, että pallokontrolli pitää vastustajan boksissa ja sitä aikaa on ahtaassa tilassakin. Lacazette edelleen tulittelee päin puolustajia, mutta isi kuva on liikkeessä.

  Silti se ei muuta sitä, että erityisesti Pool ja ManCity ovat Artetalle aivan ylittämättömiä liigassa. Enää ei bussitella. mutta ei tiule pisteitä. Chelsea (kun on laatuvalmentaja) on liki yhtä vaikea. Myös ManU:n on ongelmallinen suhde, tappioita on tullut viime aikoina, vaikka ManU on jättimäisessä kriisissä ollut vuosia.

  Tällä isojen matsien häviämisellä näen loppukauden erittäin epävarmana. Spursilla on massiivinen etu, koska sillä on vain Pool ongelmana ja Poolkin saattaa siinä kohtaa jo keskittyä mestarien liigaan. ManU, Hammers, Spurs, Chelsea voivat mennä täysin voitoitta tai tuottaa ainakin pari häviöä Artetalle. Epäilen häviääkö Spurs tarpeeksi.

  Tuomaripelistä en ole aivan samaa mieltä. Xhaka saa kortteja helpolla ja Sakalle on onnistuttu osin iskemään sukeltajan leima, joka on toisaalta esim. Sterlingillä myös. Mutta Villaa laputettiin aika mukavasti kuitenkin. Stevie G on lemmikki, eikä häntä haluta iskeä punakorteilla. Lädiydestä on etua, mutta Arsenalilla on jo 4 Englannin maajoukkuemiestä, joten ehkä tämä muuttuu pikku hiljaa.

  PS- Ben White ensi kauden kapteeniksi!

 3. ”Myös ManU:n on ongelmallinen suhde, tappioita on tullut viime aikoina, vaikka ManU on jättimäisessä kriisissä ollut vuosia.”

  Mielenkiintoista miten mieli tekee tepposet. Arsenal on hävinnyt kerran liigassa viimeiseen 7 otteluun Manulle. Se tapahtui tällä kaudella, kun Manu pelasi kauden parhaan pelinsä.

  Sama Xhakan kohdalla. Xhaka ei ole kertaakaan lentänyt pihalle kahden keltaisen takia. Ulosajo on aina tullut suoralla punaisella.

  • En koskaan viittaa pariin matsiin, koska usein nimenomaan huomaa miten ”se hieno voitto” oli jotain 5 vuotta sitten, vaikka kuvitteli parin vuoden takaiseksi. Tämä muisti-ilmiö on valitettavasti tuttu. Artetan ”hyvää kautta ja nousua” on ollut omasta mielestäni noin 5 kk, joten ei siitä tilastoja ihan hirveästi saa.

   Jos nyt otetaan Manua vastaan viimeiset 7 vuotta eli 2015 alkaen, saldo on kai 6-5-5. Hyvä vai huono, en tiiedä, mutta ainakin ManU on ollut systemaattisen huono liki joka pelissä.

   Minusta Arsenalila on edelleen jonkinlainen alemmuuskompleksi isoja vastaan. Ennen oli kyse siitä, että pelaajat tunsivat varmasti, että ollaan pelisysteemissä ja taktiikassa valovuosi jäljessä ja pelkkä taistelu ei auta. Nyt on systeemi jo aika hyvä, mutta virheet ja ulosajot joskus pilaavat pelit. Henkistä sen on pakko olla.

 4. Kiitos kovasti vaivannäöstänne näistä Arsenalin historiikeista ja muutenkin erittäin hauskoista ja mielenkiintoisista pubivisoista;
  aivan siis loistavia tarinoita hienosta seurastamme!!!
  Tarina ”melkein” palaneesta päätykatsomosta oli oikeasti luokkaa päivän piristys.. 🙂 heh

  David Rocastlen traagisen menehtymisen merkkipäivä alkaa olemaan kohta mestoilla..
  Olisi enemmän kuin erittäin kiinnostavaa kuulla itseäni kokeneempien kannattajien muisteluita ko. Arsenal legendasta! #rönkä..
  Aikanaan mm. Rocastlen maagiset otteet kentällä, sekä se ainainen positiivinen Gooner-henki haastatteluissa oli itselle(kin) hyvininkin merkittävä syy valikoida juuri Arsenal omaksi joukkueeksi..
  Ja se surkeuden tunne, kun DR siirtyi/myytiin jo selvästi vaivaisena Leedsiin..
  Hieno mies,loistava pelaaja. THE todellinen legenda!

  Sakalla on kyllä isot saappaat täytettävänä tuon 7-numeron suhteen pelasi sitten kuinka hyvin, tahansa..
  Ja suoriutunut kyllä toistaiseksi loistavasti..
  Kukahan on sitten se meidän tuleva numero 14?

 5. Ehdotus myöskin käsittelyyn. George Graham ja bung. Arsenal on halunnut tämän ikävän kappaleen lähihistoriassaan aika lailla häivyttää, ehkä siksi etteivät muut seurat seuranneet tätä linjaa Arsenalin kanssa. George Graham oli kiistatta laadukas manageri ja mielipiteet vaihtelevat, jäikö hän yksinkertaisesti taktisesti jälkeen, kun Heysel-bannin jälkeen englantilaiset altistuivat jälleen ulkopuolisille vaikutteille. Itse epäilen, että erityisesti Grahamin mutta myös muun brittifutiksen tason hiipuminen johtui korruptoituneesta pelaajakaupasta. Arsenal hiipui kiistatta huonojen pelaajakauppojen takia Grahamin kauden edetessä ja asia sai selityksensa liian tiiviiden suhteiden paljastuesssa aikansa norskisuperagentin kanssa. Graham ja ko. agentti eivät tietenkään kokeneet tehneensä mitään väärää, luin Grahamin elämäkerran ja uhriutuminen oli melkoista. Yhtä lailla muutkin brittimanagerin suosivat pohjoiseurooppalaisia ravihevostyyppisiä juoksukoneita, samaan aikaan kun italialaiset kahmivat taitopelaajia. Ero oli melkoinen, mutta oliko tämä arvostuskysymys vai myös rahallisesti motivoitua?

  Arsenal siis vähän häpeää tätä, itse pidän tätä ryhdikkäänä. Keltainen lehdistö taisi saada salanauhoitteita esimerkiksi Sam Allardycen ja Harry Redknappin täysin vastaavista puuhista kuin Graham, mutta mitään ei tehty. Heikko Harry on saanut potkut joka kerta uransa aikana puhtaasti valmennuksen kyvyttömyyteen liittyvien seikkojen takia, eikä näistä ”wheeler dealer” kuprujen takia, vaikka melko varmasti olisi ollut aihetta. Huhujen mukaan jopa Alex Ferguson teki uransa alkuaikoina vastaavia temppuja, mutta tästä ei kukaan ole uskaltanut todistaa mitään. Pitkälti tämä oli maineenhalllintakysymys englantilaisille, vaikkei herrasmiesten klubista todellakaan voinut puhua.

  Osaltaan Graham-case johti myös managerin laajan vallan rajoittamiseen ja vähittäiseen dof-kulttuurin nousuun muun Euroopan tapaan. Nyt vauraimmissa Englannin seuroissa on järjestään valmentajan valtaa riisuttu siirtopioitiikass ja lyhytaikaisten valmentajien sijaan siirtoja koordinoi joku ns. ammattilainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s