Podcast 61

Tappio(t) kirvoittaa. Olin ja olen edelleen lamaantunut. Epäilin, löytyykö sanottavaa pilvilinnojen romahtaessa. Iso kiitos Elmolle, sillä nyt väännettiin kättä lauteilla toisella kädellä vuoroin löylyä lisäten siihen malliin, että kahden ja puolen tunnin koetuksen jälkeen ainakin allekirjoittanut oli lopen uupunut.

Oltiin kyllä fundamentaalisesti niin eri mieltä välillä, että.. Että se toivottavasti palkitsee myös kuulijan ja herättää tunteita bittien sielläkin päässä. Toivoa sopii, että meidän yhtä kaikki hyvä henki ei pääse isossa kuvassa jälleen kärjistymään tahtomattamme.

Podcast 61 eetterissä.

hente

13 thoughts on “Podcast 61

 1. Usein olen tämänkin kauden aikana lukenut tai kuullut että jotkut
  Arsenalin pelaajat tarvitsevat lepoa kun ovat ylirasittuneita ja pelaavat niin raskaalla jalalla. (esim. Sakan kohdalla)
  Tuolla ottelumäärällä mitä Arsenalilla tällä kaudella on ollut, niin väitteet ovat täyttä puppua. Pikemminkin pelejä ollut liian harvakseltaan, talvella taisi olla lähes kolmen viikon tauko peleissä.
  Nythän tilanne muuttuu, lankalauantaina Southampton, keskiviikkona Chelsea ja lauantaina Manu, kolme peliä viikkoon!
  Sen jälkeen voi olla aihetta valittaa rasittumisesta.

  Vertailuna voisi ottaa jonkun Mo Salahin, pelannut lähes kaikki liigapelit, cupia, Afrikan mestaruusturnaukset, Afrikan MM-karsinnat…Salahin liikkumisessa voi ja varmasti jo vaikuttaakin pitkä kausi. Yhdenkään Arsenalin pelaajan kohdalla en hyväksy huonojen esitysten syyksi pitkän kauden tuomaa väsymystä tai ylirasitusta. Tai ehkä näiden huippufutareiden kuntopohja ei vaan ole riittävän kovalla tasolla, mitä on kyllä vaikea uskoa. Crystal P pelissä vastustaja oli aivan eri tasolla niin kaksinkamppailuissa kuin juoksuvoimassakin.

  8 peliä jäljellä ja kuitenkin kaikki omissa käsissä himoittuun neljänteen sijaan. Positiivisesti kun yrittää ajatella, niin toivotaan, että pelaaminen vapautuu. kun ollaan takaa-ajajina. Nyt on Spursin vuoro puolustaa nelossijaa.

 2. Nyt on pakko sanoa, että tuli hyvin epämukava olo tämänkertaisesta keskustelusta. Ei siksi, että ei saisi olla erilaisia mielipiteitä, vaan enemmän siitä, kuinka kaukana nämä ovat toisistaan enkä havainnut minkänlaista lähentymistä enkä jaksa uskoa että sitä tulisikaan ainakaan omalta puoleltani.

  Tämä alkaa taas muistuttaa sitä kahtiajakoa, joka vallitsi Wengerin kauden loppuaikoina, ainoana erona että Wengerin tilalla on nyt Arteta. Yhtäällä ovat ihmiset, joille nykyinen tekemisen taso ei riitä eivätkä myöskään usko, että se paranee riittävästi nykyisellä valmennuksella. Ja toisaalla taas ne, jotka luottavat ’prosessiin’ ja siihen, että Arteta on oikea mies viemään sitä eteenpäin.

  Itse kuulun ensin mainittuihin enkä pysty ymmärtämään tuota toisen puolen logiikkaa. Mielestäni ei ole mitään konkreettisia todisteita siitä, että olisi menty eteen päin enkä näe perusteita sille, että voisi luottaa siihen, että parin kolmen vuoden päästä oltaisiin paremmalla tasolla. Pisteitä on toki tällä hetkellä enemmän kuin viime kaudella tässä kohtaa, mutta onko enää toukokuussa? Meidän loppuohjelma huomioiden en ole lainkaan vakuuttunut, että meillä on juuri enempää kuin 61 pistettä kauden päättyessä. 61 pistettä saattaa silti riittää 7. sijaan, mikä olisi sijoituksellisesti parannus ja toisi luultavasti himoitun konferenssiliigan paikan.

  Huolestuttavinta ovat maalilukemat. Ensinnäkin tehdyistä viime kauden maaleista puuttuu vielä 10, mikä tekee tiukkaa. Tasaisen vauhdin taulukolla päädyttäisiin 57:ään eli kahteen enemmän kuin viime keväänä. Päästetyissä ollaan enää 3 maalin päässä viimevuotisista, kuten Hente mainitsi. Tasaisella tahdilla päästetään vielä 10 maalia ja todennäköisesti enemmän, joten tässä tulee reilusti takapakkia. Tämä on surkea tulos huomioiden kuinka paljon meidän nykyistä puolustusta on hehkutettu.

  Huolestuttavia ovat myös tulokset muita ns. Big6-joukkueita vastaan. Toistaiseksi pelatuista 7 ottelusta on 6 tappiota: Pool ja City 2 kertaa, Chelski ja Manu kerran, ainoa voitto tuli syksyllä kaaoksen keskellä rypeneestä Spursista. Viime kaudella saatiin vastaavista sentään 3 voittoa ja lisäksi tulevista peleistä kotitasuri Manulta ja vierasvoitto Chelskistä. Eli pelatuista 7:stä viime kaudella 9 pistettä maalierolla 7-10, nyt 3 pistettä maalein 6-19. Tämäkö on edistystä?

  Pahoittelen että en pysty arvioimaan kehitystä muuta kuin numeroiden valossa, mielestäni kaikki muu on subjektiivista. Minun silmiin peli ei ole näyttänyt hyvältä kuin ajoittain ja silloinkaan se ei aina ole johtanut tulokseen. Jos vastustaja ottaa meidän keskikentältä ajan ja tilan pois, niin silloin ei meidän pelistä tule yhtään mitään. Häntäpään joukkueetkin ovat jo oppineet tekemään tämän. Mitään plan B:tä en ole Artetalla havainnut olevan enkä ole ylipäätään vakuuttunut hänen ’sisään ajamansa’ pelitavan ylivertaisesta paremmuudesta. Ehkä jos meillä olisi Cityn tasoiset pelaajat JA valmentaja, niin sitten tuo voisi toimia.

  Artetan arvostelukykyyn olen menettänyt luottamukseni jo aikaa sitten. Herra X:stä en jaksa enää alkaa, mutta kyllähän tuo kokeilu laidassa oli nähty jo aikaisemmin katastrofaalisin seurauksin. Miksi muuten Elneny ei ollut avauksessa eikä tullut edes vaihdosta sisään, luulisi että olisi ollut Parteyn ilmeisin tuuraaja. Tavaresista samaa mieltä Henten kanssa, että jos ei voi pelata kotimatsissa Brightonia vastaan, niin missä sitten. Muuten ei ollut kentälle hirveästi valinnanvaraa.

  Se miksi rosteri on päästetty noin ohueksi on vielä oma juttunsa. Artetan ja Auban suksien ristiin meno oli kaiketi vain ajan kysymys, mutta kyllä se vähän ihmetyttää, kuinka meillä aina suurin tähti kadottaa pelimotivaationsa ja sössitään ilmaiseksi muualle. Sitten Saliba, Maitland-Niles, Guendouzi ja Torreira, mielestäni ainakin kahdelle viimeksi mainitulle olisi nyt ollut käyttöä. Mutta syystä tai toisesta nämäkään eivät kelvanneet Artetalle. Ja se että ei hankittu maalintekijää tammikuussa oli täysin anteeksiantamatonta.

  Minä en osta sitä argumenttia, että ei voida hankkia ketään edes lainalle, koska jonkun nuoren EHKÄ mahdollisesti vuosien päästä hyväksi tulevan pelaajan kehitys viivästyy sen takia. Kyllä meidän pitää ajatella tässä ja nyt ja pyrkiä aina parhaaseen mahdolliseen kokoonpanoon ja tulokseen, me ollaan sentään The Arsenal eikä mikään kyläseura. Kaikkein uskomattomin on argumentti, että meidän pitäisi muka vältellä neljättä sijaa, koska nyt ei ole oikea hetki ’prosessin’ kannalta.

  Ja mikäs takaa sen, että nämä nuoret kehittyvät pelaajat ovat enää meillä 2-3 vuoden päästä. Luulisi että pääsy metsurien liigaan olisi parasta mitä heille voi tapahtua sekä motivaation että kehittymisen kannalta, kun pääsevät pelaamaan parempiaan vastaan. Houkutus siirtyä muihin seuroihin lisääntyy sitä enemmän, mitä kauemmin Artetan ’prosessilla’ kestää aikaa tuottaa tuloksia.

  Masentavinta tässä kaikessa on se, että mitään toivoa ensi kaudellakaan ei ole, koska Arteta saa varmuudella jatkaa. Ennen joulua joudutaan sitten painamaan paniikkinappulaa ja mistäs sitten löytyy uusi valmentaja. Ja turhauttavaa, kun tuntuu että olen nämä samat lätinät varmaan kirjoittanut useaan kertaan, eikä mikään ole muuttunut paremmaksi. Silti toivon sydämestäni, että olen täysin väärässä ja toukokuussa nostellaan Wengerin pokaalia. Ja edelleen annan Artetalle anteeksi, jos viimeisellä kierroksella ollaan vielä kisassa mukana ja hävitään lopulta vain pisteellä.

 3. Kun ei näitä kahta joukkuetta kyetty voittamaan, ei ole paljon toivoa arvokkaasta sijoituksesta sarjataulukossa. Tulossa on näitä kovempia vastustajia. Onko joukkueen taso vaan liian huono vai eikö sitä osata johtaa, en voi tietää.

 4. Nykyinen joukkue on huono.eikä osata johtaa..eikä osata oikein mitään. Hienointa
  on että jaksetaan uskoa parempaan…mutta jos x jatkaa ei voi menestystä odottaa…nyt pari kokenutta hyvää pelaajaa sisään ja noi turhat ulos(Xhaka,elneny,nketiah ,laca,pepe? holding,)Saliba olis varmaan holdingia parempi ratkaisu..ja maalintekijöitä…Eerolle iso peukku valatavasta tietomäärästa ja nykyhetken ymmärryksestä..

 5. Mun mielestä oli hieno ja hyvähenkinen vääntö. Vähän jäi vaisuksi molemmilta se, että löydettäisiin toisen pointti. Henten linjoilla olen itse, sportin pöydässä joskus juteltiin ja hän totesi, että Arsenalin pitää aina tavoitella mestaruutta. Tätä en silloin ihan uskonut mutta se Wengerin nuorisoprojekti kyllä kypsytti ihan totaalisesti.

  Jos meidän tavoite on joku hiton eurooppaliiga, niin olen vissiin ymmärtänyt kilpaurheilun vähän väärin.

 6. Ei todellakaan pelimäärä kelpaa keväthyytymisen selitykseksi. Arsenal on pelannut tähän mennessä pienellä vilkaisulla 37 matsia tähän mennessä ja jää vähiten pelanneiden seurojen koriin tällä kaudella koko Euroopassa niistä, joilla on saman laajuuden liiga ylipäätään.

  Olen Eeron linjoilla. Arteta on taktisesti suhteellisen pätevä ja hänen ideansa on Guardiolaa mukaillen, että selkäytimeen saatu laadukas peruspelaaminen pienin variaatioin riittää. Arteta on onnistunut parantamaan vastustajan prässin alta pelaamista ja mikä tärkeintä, nopeuttanut hyökkäämistä, mistä oli paljon merkkejä kun keskikenttä ja laitapakit olivat kunnossa. Mutta, silti tilastot ovat perin vaisut vertailuryhmään verrattuna, sitä ei pysty selittämään pois.

  Mutta, Artetalla on pelaajien käsittelyssä ja inspiroinnissa paljon tekemistä ja esteeksi näyttää muodostuvan suhteellisen suuri into koirankopitukseen ja pelaajien ulossavustamiseen. Tästä maksetaan taas kovaa hintaa kesällä, kun liki jokainen 8 lainapelaajasta ja penkkimiehestä lähtee liki ilmaiseksi ja ura kuopassa seurasta. Rotaation puute on osin seurausta kopitusinnosta ja suosikkijärjestelmästä, pahaa tekee ajatella mitä siitä seuraa ensi kaudella kun pelimäärä lisääntyy.

  Arteta näyttäytyy keskinkertaisena valmentajana siinä, että hän ei monen monen muun tapaan kykene valmentamaan ehyttä kautta. Alkukaudet ovat vaikeita ja keväät samoin, keskikolmanneksella on sitten lentokeliä. Sama ongelma on Rodgersilla, Moyeslla ja monella muulla. Asia on tietysti monitekijäinen ja voi liittyä fysiikkavalmennuksen ja taktiikoiden puutteisiin, mutta epäilen tuon selvän suosikkisysteemin ja yleisen kierrätyshaluttomuuden sekä rinkiä repivien savustusten sallimisen olevan Artetan tapauksessa merkitseviä. Jos Arteta ei opi pitämään pelaajia laajemmin tyytyväisenä ja toisaalta myös rivipelaajia lämpiminä, niin ei tästä hyvä tule.

  Toki tässä on ilmeistä sattumaluonteista formin dippiä myös, erityisesti Smith Rowe ja Ode ovat laskussa Lacazetten kanssa, Saka ei yksinään joukkuetta kanna. Mutta ei siitä sen enempää, vaikka taktiikan puolella ajatus tunkea Martinelli, Saka, Ode ja Smith Rowe yhtäaikaa kentälle on ollut pahanlainen floppi.

 7. Eipä näytä maistuvan Spursin lahja, kotijoukkue painaa maalin ja Arsenal on tehoton.

  Eipä ole tuuriakaan, taas kerran Ramsdalen räpylä välissä, mutta verkkoon painuu. Ei maalivahdin maali, mutta ei ole isoja torjuntojakaan nähty huonoissa viime peleissä. Ei oikein mikään osa-alue enää toimi/veny.

  Laca on koronassa, joten Eddiellä mennään varmaan Chelsea- ja Manu-pelit.

 8. Vaan eipä oppi-isä Guardiolakaan tällä hetkellä onnistu. Siinä missä Klopp jatkaa ykkösillään FA-cupissa, Pepi vetäisi omituisen AB- tai oikeastaan B-kokoonpanon ja näin Poolin triplajuna puksuttaa eteenpäin. UCLssäkin tuli helppo Villarreal punaisille.

  Piinaavaa pääsiäistä ja kevättä tiedossa.

 9. Tässähän voi sanoa jo ääneen senkin, että Artetan potkuja voidaan harkita kauden päätteeksi. Näköpiirissä on näillä tehoilla 5-6 tappiota putkeen ja otteen täydellinen kirpoaminen nelossijasta. Pahan kevätromahduksen jälkeen oli Emerynkin mahdoton rakentaa enää mitään. Ei tässä nyt kovin paljon puutu enää Emeryn keväästä, tosin silloin marginaali nelossijaan oli pienempi, todennäköisesti.

  Miten muuten meni se vaihtoehto, että Hammers voittaa torstailiigan ja saa siten UCL-paikan? Menettääkö valion nelonen silloin paikkansa? Ainakin omissa papereissani West Ham alkaa olla suurin suosikki ko. kisassa.

  • 5 voi tulla yhdestä maasta, eli ei menetä. Esim. Manu voitti Eurooppaliigan keväällä 2017 ja oli sarjassa kuudes.

   Seuraavalla kaudella UCL:ssa oli 5 Englannista; Chelsea, Spuds, City, Pool ja ManU.

 10. Täytyy sanoa että ei meinaa enää löytyä sanoja noista joukkueen viime aikaisista esityksistä.
  Eilisiltana se oli lähinnä Raivo.
  Ei kaikkea voi laittaa Parteyn ja laitapakkien puuttumiseenkaan helvetti.
  Tätähän sitä tuli siirtoikkunan sulkeutuessa pelättyä ku ei edes sitä lainakärkeä hommattu.
  Nyt kärjessä nolla maalia valkussa mies joka on championshipin tasoa korkeintaan.

  Kauden seittämästä loopupelistä pataan tulee monesti ja ei olla edes conferenssiliigaan oikeuttavalla paikalla..

  Mutta prosessi etenee,aina on seuraava kausi 😡

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s