Podcast 62

Pääsiäinen, Podcast 62. Lauteilla @harrikarjala.

’Ristiinnaulitkaa. En ole havainnut hänen syyllistyneen mihinkään. Sinulla ei olisi minuun mitään valtaa, ellei sitä olisi annettu ylhäältä. Suurempi syyllinen se ihminen, joka on minut sinulle luovuttanut.’

Sallikaa hyvät kanssakulkijat, kopio Twitteristä ilman jaaritteluita+. Mietaa kertoo, kuinka maha kehrää kuin kissa pankolla mämmistä, joten säestän sitä vielä oluella. Tummalla.

Tunnustan, katson silloin tällöin jälkeläisiäni pöntöstä..

hente

22 thoughts on “Podcast 62

 1. Kiitoksia ja voimia kaikille…pääsiäistunnelmat päällä odottelin jonkun kommentteja asiaan liittyen. Huonolta näyttää prosessi vai onko se aina 3 vuoden päässä.
  Tehoton lammaslauma kentällä ihan sama ketkä siellä on milläkin..paikalla.Mukavaa on ja jotain spesiaalia on tulossa.Putoaminen vai mikä?
  Joukkueesta on saatava pois xhaka,elneny,pepe,nketiah,lacacette,.
  Tilalle parempia pelaajia.Toki voi nyt tulla vaikka mikä sijoitus kun alkaa onnistumisia tulla..jos vastustajat vaikka auttaa ja tekee omia maaleja.
  viimeisen podcastin helmi oli siinä kun samassa lauseessa puhuttiin maailmanluokan.pelistä ja xhakasta!
  korkeintaan keskitason pelejä parhaimmillaan mieheltä jolla ei ole mitään avuja isoja vastaan eikä pienempiäkään.
  On aina aina keskikentän heikoin lenkki ellei ole vasen pakki. On huono sielläkin.
  Artetan suosikki ja eka valinta kokoonpanoon.Todella iso miinus Artetalle että luottaa tuollaiseen surkeaan punakorttipommiin.
  puolustus + maalivahti oli ihan ok kun tomiasu ja kierney oli kunnossa.laitapelaajat martinelli,saka smith rowe ok mutta mistä apuja ja kokemusta?
  Tammikuussa keskikenttä ja hyökkääjähankinta niin cl paikka olisi ollut varma.
  Ei ehkä kiinnosta seuranjohtoa kun prosessi on kesken ja kesken jää…kiitos !

  • Irrotit nyt yhden lauseen kokonaisesta asiakontekstista, jotta saisit sen näyttämään täysin eriltä mitä se oli ja samalla arvostelet toisen kannattajan mielipiteitä ivaavaan sävyyn. Kiitos kuitenkin palautteestasi.

   Xhaka jakaa mielipiteitä. Arvostan sitä, että joidenkin mielestä Xhaka ei kuulu Arsenaliin, koska Xhakassa on heikkoutensa, jotka varmasti kiristävät pinnaa. Mielestäni hän kuuluu tällä hetkellä Arsenalin kokoonpanon nykyisistä pelaajista, mutta kuten sanoin, hän ei ole pitkän tähtäimen pelaajaa. Hänellä erinomaisia, välillä jopa maailmanluokan otteita, mutta vastapainona hölmöjä virheitä.

   -Hapa

 2. En arvostellut kannattajan milelipidettä vaan granit xhakaa..Hienoa keskustelua oli ja minulta on vaan jäänyt näkemättä ne xhakan hienot otteet ja hyvät suoritukset.

 3. Kiitos keskustelusta. Sen verran pitää kommentoida, että pitää erottaa Arsenalin jalkapallopuoli ja bisnespuoli. Edu&Arteta vastaavat futispuolesta ja Vinai taas tuosta konttoripuolesta. Vinai siis varmistaa, että mm. nettisivut toimivat ja rahaliikenne kunnossa, mutta Vinai ei ota vastuuta siitä kuka on Arsenalin kolmoskärki kaudella 22-23 tai onko kenttätasapaino kunnossa. Sama kuin Arteta ei murehdi siitä onko kaupassa tarpeeksi pelipaitoja myynnissä tai toimistossa kirjanpitäjiä tarpeeksi. Bisnes- ja futispuoli vastaavat sitten Kroenkelle, jolla ei välttämättä ole osaamista kummankaan puolen toiminnasta, mutta koska on omistaja, niin tekee lopulliset päätökset.

  Koska meitä kiinnostanee futispuoli enemmän, niin Edu&Arteta ovat jossain vaiheessa kertoneet mitä lähivuosina on tarkoitus saavuttaa ja mitä se vaatii mm. taloudelliselta puolelta omistajalta. Arsenalissa ei siis tällä hetkellä tehdä päätöksiä yksittäisen kauden osalta, vaan katsotaan toimintaa pidemmälle. En tiedä mitkä ovat tavoitteet ja millä aikataululla.

 4. Ramsdale ollut myös aika vaisu viimeisissä peleissä. Vaikka nyt ei ole mitään helppoja päästänyt, niin gamesaverit puuttuneet täysin. (vrt. vaikka Southamptonin Forsteriin Arsua vastaan)
  Ettei vaan olisi tätäkin kaveria hehkutettu liikaa liian aikaisin.

  • Tämä. Jos kauden ensimmäinen puolisko ei olisi ollut niin hyvä, niin tästä toisesta puoliskosta oltaisiin jo lynkkaamassa Ramdalea. Veikkaan, että yhtenä epätoivoisena korttina Arteta voi yrittää Lenolla vielä tällä kaudella. Se lonkkavamma ennen maaottelutaukoa oli jo vähän epäilyttävä, ehkä herättely-yritys.

 5. Kannattaa olla kriittinen näistä ringin suppeuden ihmettelyissä. Tilanne on itse aiheutettu ja osoitus Artetan joustamattomasta ja. nujertavasta johtamistyylistä.

  Özil oli menetetty tapaus, kolme valmentajaa antoi mahdollisuuden ja yritti pelastaa uraa, ei onnistunut. Ei onnistu edes Turkissa, miestä ei vaan kiinnosta.

  Mutta onko todella näin, ettei Bellerinille, AMN:lle, Auballe, Guendouzille tai Torreiralle ollut käyttöä? Miksi valmentajan ja suurlupaus Saliban välit kylmenivät jo ennen ensimmäistäkään peliä Arsenalissa? Miksi viime kauden Arsenalin ykkösoikeapakki Bellerin sanoi julkisesti, ettei halua enää pelata tykkimiehissä? Miksi Arteta väen väkisin ajaa sisään Lokongaa, joka on kyllä innokas, mutta taso on toistaiseksi enemmän valioliigan tyven suuntainen kuin top4:n? Ja miksi Arteta jätti seuraan heikon Elnenyn, jota ei itsekään ilkeä peluuttaa, eikä tehnyt rauhaa Guendouzin ja Torreiran kanssa? Torreiran koti-ikäväkin parani kummasti Italiassa, vaikka Lontoossa oli niin vaikeaa. Belleroin olisi ollut selkeästi motivotuneena Cedriciä parempi vaihtoehto, Torreira ja Guendouzi olisivat tuoneet jälleen motivoituneena verrattomasti enemmän variaatiota keskikentälle kuin Elneny ja Lokonga. Enkä edesa aloita Aubasta. Arteta nöyryytti laidalla ja peluutti keskellä tehotonta Lacazetteä, eikä tehnyt elettäkään a) muuttaakseen omaa pelitapaansa b) muuttaakseen Auban pelitapaa, vaan kypsytti hiljalleen seuran ykköskärjen motivaation nolliin. Nyt on sentään vähän maistunut Barcassa.

  Miksi niin moni lahjakas pelaaja menettää intonsa ja motivaationsa Arsenalissa ja päätyy jopa sopimuksen purkamiseen tai penkillä istumiseen sopimuksen loppumiseen asti imaissiirtoa odotellen? Eikö tässä ole yksi aivan olennainen menestymättömyyden tekijä? Siitä ei enää edes keskustella, vaan tuuletellaan deadwoodin poistumisesta.

  Arsenalllla oli suhteellisen leveä rinki kesällä, joka runnottiin pieneksi ja jätettiin rinkiin Elnenyn, Nketiahin ja Cedricin kaltaisia jeesmiehiä ja kopitettiin särmää omaavia pelaajia ulos. Joku voi sanoa taloudellisilla syillä olleen sanansa tässä, mutta itse näen tässä lähinnä Artetan johtamistyylin seulan läpäisemättömiä. Ilmankos johtajuutta puuttuu ja peli-ilme on tällä hetkellä iloton. Joukkue toteuttaa väkinäisen näköisesti valmentajansa taktiikkaa orjallisen uskollisesti, vaikka näyttää miettivän, onkohan tässä mitään järkeä enää. Eikä siinä muuten mitään, mutta heikkojen tulosten ja tuollaisen rankaisevan johtamisen merkeissä on suuri vaara, että lupaukset lähtevät. Ei pidä luottaa liikaa siihen, että laadukas pelaaja jatkaa ikuisuuksia huonosti operoivassa seurassa. Auban lähtö nähtiin monen silmin siunauksena, mutta pelaajien kannalta se ei sitä välttämättä ollut, vaan huonoa kohtelua – väärä pelipaikka, vääriä vastuita kuten puolustamista ja prässäämistä pelaajalle, jonka paras avu on maalinteko. Mitkä ovat Lacazetten avut? Mies on Aubaa nuorempi, mutta tuntuu ikääntyvän kolminkertaisella nopeudella tähän verrattuna.

  Toivon olevani väärässä ja Arsenal löytää loppukauden hurmoksen ja voittoputken. Se tuntuu vain todella epätodennäköiseltä, eikä Arteta tunnu ymmärtävän mistä kiikastaa. Joten, kun hävittiin kolme ns. helppoa peliä, miten käy kolmessa pelissä muita UCL-kisaajia vastaan (2 vieraissa)?

  • Nyt kyllä Tuoppi ok avannut omaa ajatusmaailmaansa hyvin tyhjentästi, itsekin näen tilanteen juurikin samalla tavalla, kiitos! Hienoa huomata, että Artetaan ja hänen toimintatapoihinsa pystytään suhtautumaan terveellisen kriittisesti, eikä heti joku ole fanaattisesti hyökkäämässä vastaan, kun vähänkään esittää aiheellista kritiikkiä.

 6. ”Puolustus ja keskikenttä on laitettu kuntoon” aivan ala-arvoinen ja todellisuudesta irallaan oleva väite. Arteta on epäonnistunut kokonaisuudessaan kaikessa.

  • Mielestäni kaikkien puolustuksen ja keskikenttäpelaajien ollessa käytettävissä, Arteta on tulostenkin valossa onnistunut organisoimaan puolustuspelaamisen riittävälle tasolle, jotta voidaan kilpailla niistä sijoista, joista seuran on tällä hetkellä realistista kilpailla. Tappiot ja tappioputket ovat tulleet silloin, kun joku tai jotkut tärkeistä pelaajista on puuttunut. Tällä hetkellä kokoonpanon laajuus ei riitä, jos joku avaus 11 puuttuu ja siksi olemme nyt sijoilla nämä. Se on sitten toinen keskustelu, miksi tilanne on tämä.

   Kiitos palautteesta.

 7. Siirtoikkunoissa on epäonnistuutu pitkään ja pelkona alkaa olla että saka smith rowe tai martinelli lähtee.
  Nimenomaaan seuran johto/Arteta on saanut aikaan pelaajaringin kapeuden ja aikaa menee liikaa huhuhankintoihin jotka ei toteudu.
  Hyökkäys ja keskikenttä tällä hetkellä on luvattoman huono muihin valioliigan joukkueisiin verrattuna.Puolustus sentään parempi kuin manulla.
  Onko prosessissa nyt luvattu mitään kesähankinnoista ? Vai lomaillaanko kesä ja katsotaan syksyllä miten uusi kausi alkaa vanhalla porukalla ?
  Yksinkertainen asia turhat jämäminuuttipelaajat pois (elneny.pepe.nketiah,) tilalle parempia
  ja sitten se X
  Väsynyt chelsea varmaan kaatuu…iloisella ja yritteliäällä pelillä!

 8. Hii o-hoi.

  Sveitsiläinen ja egyptiläinen keskellä, Nketiah keulilla.
  Ei tälläsilla kavereilla mennä neljän joukkoon, valitettavasti.

 9. Arsenal osaa yllättää, näköjään joskus myös positiivisesti🤔
  En tiedä paljonko tuossa voitossa oli myös shelskin huonoutta, puolustuksen ainakin joka oli aivan kuutamolla.

  Mut mukavahan se oli palata voittojen tielle kolmen surkean esityksen jälkeen.
  En kuitenkaan vielä rupee henkseleitä paukuttaa yhden hyvän pelin jälkeen, katotaan et onko sama tatsi päällä manua vastaan vai oliko vain suonenveto, sama Eddien kohdalla.
  Toivottavasti onnistumiset ruokki niin et voi odottaa maaleja vielä loppukaudestakin🤔🤔

 10. Oli tosiaan yritystä ja hyvä peli-ilme.Hienoa katsella taistelua ja lahjat käytettiin tehokkaasti hyväksi, Moss oli melko huono taas ei laput nouse vaikka törkeyksiä tuli chelsean pelaajilta paljon
  Ainoat vaisut oli elneny ja osittain ramsdale.mutta nyt oli kai jonkinlainen tsemppaus onnistunut kun oltiin suht hereillä alusta loppuun.
  Ei nyt uskalla vielä sanoa oliko tämä loppukauden ilme jos noin jatkuu niin hyvä tulee.
  Lauantaina panokset aika kovat on taas tuomarit ja var tulkinnat pelkona mutta manulla kai vieläkin suuremmat ongelmat ja sielläkin taas uusi prosessi alkamassa.

 11. Toivottavasti tänään nähdään taas yhtä hyvä esitys kuin chelskiä vastaan 🤔
  Tämä cupfinaali on yksinkertaisesti vaan voitettava.

 12. Tämän viikon budjetoitujen 0-pisteen sijaan täydet 6 ja odotetun 0 tehdyn maalin sijaan 7 ja maaleissa mukana täälläkin paljon esilläolleet Eddie,Tavares ja
  Granit ”XHAKABOOM” Xhaka..
  Xhaka on saanut täysin oikeutettua kritiikkiä, mutta on pakko myöntyöä hänen olleen tällä viikolla ainakin se puheissanne ollut ”vanhempi ja kokenut” pelaaja tukena nuoremmille.
  Hieman hankaluuksia kirjoittaa tätä, mutta Xhaka oli tällä viikolla erittäin hyvä ja nosti joukkueen suorittamisen tasoa!

  Juuri kun itsekkin olin heittänyt pyyhkeen kehään koko kevään suhteen, niin tuoltahan taas noustiin pinnan päälle..
  Ollut kyllä sellaista tunteiden vuoristorataa viimeiset viikot, että onneksi nyt on taukoa viikon verran seuraavaan peliin; pumppu ei kestä enää tätä vuoristorataa.. 🙂
  COYG!! ❤

  Kiitos vielä viimeisimmistä jaksoista, joiden vieraat ja keskustelun sisältö olivat todella mielenkiintoisia!! Ei painetta Hentelle, mutta miltähän seuraavan jakson intro kuulostaa.. 🙂

 13. Arteta selvitti hienosti tämän nuoren valmentajan kiiirastulen, paha tappioputki poikki ja se käännettiin suoraan kahdeksi voitoksi perteisistä kilpailijoista. Ei mitään pois tässä suhteessa.

  Mielenkiintoa myös paljon parjattujen Elnenyn ja Nketiahin tasonnosto. Nketiah on ollut pirteä, tatsi ei ole pehmeä ja viimeistely oli ManU-pelin parhaassa avopaikassa taas aika silmitön, mutta en ihmettele jos jatkosopimusta nyt mietitään tosissaan.

  Se vähän hämmentää, miten ManU:n joukkue on median ja fanien mielestä suurinpiirtein historian huonoin ja Rangnickiltä satelee syvälle viiltäviä kommentteja liukuhihnalta. Silti, vaikka numerot olivat selvät, pelillisesti matsi oli aika tasainen ja toisella jaksolla oli jo Arsenalin romahduksen oiretta. Fernandezin pilkku oli käännekohta ja Xhakan ruoska romahdutti ManU:n. Viaplayn studiolta naurettavia kommentteja (Kottila ja Jässi) Xhakan maalista.

  Arsenalilla on vielä hankala peli Hammersia vastaan ja Newcastle vieraissa, mutta näyttäisi ehkä NLD tämän ratkaisevan. Vilkuilen myös Chelseaa, sillä on seuraavaksi West Ham ja ManU, voi lipsua. Muu ohjelma sinisillä on tosin helppo.

  • West Ham peli osuu Arsenalin kannalta todella hyvään saumaan. Hammers pelaa E-liigan välierät Frankfurtia vastaan viikon sisään ja Arsenalia vastaan pelataan siinä välissä vappuna. West Ham laittaa varmasti kaikki paukut eurooppaliigan kun finaali jo häämöttää silmissä.

   Elneny on ollut aivan loistava kahdessa viime pelissä, kun on saanut peliaikaa. Ramsdale teki myös pari mainiota torjuntaa Manua vastaan.

 14. Oli kyllä hieno viikko 👍 Tänään ei meinannut perse penkissä pelin aikana kestää ja pumppuparka oli kovilla.
  Oishan peli voinut kääntyä toisinkin mut onneksi näin 😎

  Pelin jälkeen studiossa kyllä itkettiin tosiaan manun puolesta, kyllä oli nautintoa kuunnella jässin ja kottilan valitusta 😆😆😆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s