Arsene Wenger – puolesta vai vastaan?

Managerin asema on ja on ollut ehkä polttavin puheenaihe jo vuosia goonereiden keskuudessa. Tämä on erittäin valitettavaa monestakin syystä, mutta pahinta on kannattajien jakautuminen eri ryhmiin sekä suoranaiset jopa väkivaltaankin asti menneet yhteenotot. Loppujen lopuksi kaikilla on varmasti sama tavoite ja toive, että pärjättäisiin mahdollisimman hyvin, mutta tuon saavuttamiseksi keinot vain ovat täysin erilaisia.

En näe tilanteen muuttuvan miksikään Wengeriä kannattavien ja miehen lähtöä toivovien osalta kuin kahdella mahdollisella tavalla. Kannattajakunta voisi löytää yhteisen sävelen tai ainakin lähentyä toisiaan jos manageri vaihtuisi ja saataisiin uusi mies tilalle. Toinen vaihtoehto olisi taas Wengerin jatko ja menestyksen sekä pokaalien voittaminen. Valitettavasti kumpikaan vaihtoehto ei näytä tällä hetkellä kovin todennäköiseltä, vaan kolmas ja huonoin vaihtoehto näyttää tapahtuvan. Wengerin jatkosopimus ja sitä myötä pokaalittoman aikakauden jatkuminen vielä vähintään muutamia vuosia.

Tietysti pelkkä managerin vaihdos tai edes yhden pokaalin voittaminen ei korjaa välittömästi mitään, vaan vuosikausia ja koko ajan yhä selkeämmäksi menevä kahtiajako kannattajien kesken ottaa aikansa ennen kuin päästään parempaan tilanteeseen, vaikka muutoksia saataisiin tavalla tai toisella.

Viime viikolla AST (Arsenal Supporters Trust) julkaisi vuosittaisen kyselynsä ja siinä Wenger sai kannattajien tuen 71 prosenttisesti jatkaa ainakin ensi kauden vielä. Noin korkea kannatus ei AST:n kohdalla ollut mikään yllätys, kun katsoo esim. kuinka järjestö on tukenut Wengeriä ennenkin mm. marssin muodossa. Tämä tapahtui vuonna 2009 ennen tämän viimeisimmän sopimuksen allekirjoittamista, kun Wenger alkoi saada kritiikkiä kunnolla osakseen ensimmäistä kertaa Arsenal uransa aikana. Muutenkin vastaajamäärä kyselyssä oli aika pieni, kun AST sai ainoastaan reilut 600 vastausta.

Toinen hiukan enemmän vastauksia ja ehkä sitä myöten kattavampi kysely oli Goonerin tekemä ja tulokset julkaistiin myös viime viikolla mm. Onlinegoonerin sivuilla. Vastauksia tuli yli 2 800 ja vastaajia oli 66 eri maasta. Seuraavassa vielä linkit molempiin artikkeleihin tuloksista, tulokset 1 ja tulokset 2. Kysely sisälsi paljon muutakin kuin arviot Wengeristä, mutta päivityksen aiheen mukaisesti keskitytään nyt ainoastaan osuuteen managerista. Seuraavassa muutamia lainauksia tuloksista:

A small majority (51%) opted for the middle ground of giving him next season to prove whether he’s worth a new contract.

Aika yllättävää jopa, että näin suuri osuus kannattajista on edelleen ns. välimaastossa. No ehkä se samalla kertoo kuinka pelätään muutosta tai sitten todella uskotaan asioiden muuttuvan viimein, kun puheet ja lupaukset ovat taas kerran kevään ja kesän aikana olleet suuret. Tietysti tämä on myös siinä mielessä loogisin ratkaisu, että Wengerin sopimusta ei ole kuin vuosi jäljellä, joten katsotaan muuttuuko mikään, kuten on luvattu. Jos näin ei ole niin sitten uusi mies puikkoihin viimeistään ensi kesänä. Valitettavasti vain en usko johdon ajattelevan samoin, vaan Gazidiksen vihjailujen mukaan jatkosopimuksen voi olettaa käytännössä olevan julkaisua vaille valmis.

Fewer than one in five voters (18%) wanted Arsène to be shown the door immediately which is 2% less than those who felt his time was up 12 months ago. A further 13% believe that he should depart next summer, which leaves 18% who are staunch members of the Arsène Knows Brigade and are happy for him to stay at the helm for as long as he wants.

Täysin vastakkaisten mielipiteiden omaavia kannattajia olisi kyselyn mukaan molempia 18 %. Toiset haluavat Wengerin ulos seurasta niin pian kuin mahdollista, kun taas toisen ryhmän mukaan Wengeriä parempaa henkilöä tehtävään ei ole olemassa.

We also cross referenced the responses from some questions which appeared later in the survey and in general terms the later you started supporting Arsenal, the more supportive of the manager you would be. For example, 25% of people who first attended an Arsenal game after 2000 are happy for Arsène to stay as long as he likes, but only 11% who first attended an Arsenal game prior to 1980 agree. It’s a debate which has raged on websites and social networks for months now and will no doubt continue until the time when he clears his desk.

Tämä ikäjakauma tai ainakin kannattamisen aloittamisen ajankohta on merkittävä jakaja Wengeriin suhtautumisessa. Kyselyn tulosten mukaan mitä aikaisemmin olet aloittanut seuraamaan ja kannattamaan Arsenalia, niin sitä kriittisemmin suhtaudut myös Wengeriin. Itse en ole ollut gooneri vielä 80-luvulla tai aikaisemmin, joten en voi suoranaisesti sanoa omalta kohdaltani mitään asiaan. En myöskään ole alkanut kannattamaan seuraa 2000-luvulla, vaan juuri tuossa kyselyn välimaastossa 90-luvulla.

Joka tapauksessa ne, jotka ovat nähneet useampia managereja ja muistavat sekä ovat kokeneet henkilökohtaisesti muunkin ajan kuin Wengerin menestyksen ja taantuman ovat selvästi kriittisempiä. En tiedä mistä tämä kertoo, ehkä kokemuksen tuomasta perspektiivistä asioihin vai ihan jostain muusta. Se on kunkin oma asia ja tulkittava näkemällään tavalla.

Edelleen vastaajamäärät suhteutettuna goonereiden määrään maailmassa ovat hyvin pieniä myös tässä viimeisimmässä tutkimuksessa, joten mitään aukottomia johtopäätöksiä on tuloksista mahdoton vetää. Ehkä tulokset kuitenkin jotain kertovat myös yleisellä tasolla. Tietysti voidaan järjestää oma minikysely tämän blogin lukijoille ja katsoa mikä on tulos. Vastaukset kommenteissa.

A)   Managerin pitäisi vaihtua tänä kesänä

B)   Wengerin pitäisi saada jatkosopimus

C)   Katsotaan miten kausi menee ja ratkaisut sen mukaan

45 thoughts on “Arsene Wenger – puolesta vai vastaan?

  1. 90-luvun alusta kannattajakuntaan liittyneenä annan vastauksen C. Haluaisin antaa Wenkulle vielä yhden mahdollisuuden. Paljon riippuu kesän siirroista. Tämän on oltava se kesä jolloin tehdään isoja hankintoja, muuten koen että uusi manageri sisään ensi kesänä!

  2. C, mutta C:kin on täysin turha, ellei Wenger saa mahdollisuutta ostaa ja käytä sitä hankkimalla kolme laadukasta avaukseen menevää pelaajaa. Keitä ne olisivat, on managerin asia. Ellei rinkiin riittäv ästi satsata, kaikki realistit tietävät ettei mikään muutu urheilullisessa menestyksessä, nykyinen miehistö ei voi voittaa kumpaakaan isoa pokaalia. Ainoa vaihtelu on kotimaisten cuppien etenemisessä, niissähän on jo vuosia ollut pieni pokaalimahdollisuus, jos arpa on suosiollnen. Näin on edelleen, vaikka viime kauden cupit olivat täysi floppi kaikin puolin.

  3. Täältä valitaan C.

    Ehkä tässä vaiheessa managerin vaihdos tuntuisi hieman turhalta. Olettaen että seuraavien viikkojen aikana Wenger ei myy Koscielnya, Wilshereä ja Cazorlaa. Tilanne vaikuttaisi nyt pitkästä aikaa sinänsä stabiilimmalta, että avauksen kavereita ei ilmeisimmin ole tänä kesänä poistumassa. Päästäisiin nyt pitkästä aikaa rakentamaan tulevaa kautta hieman pidemmällä aikajänteellä. Nyt ukot tuntevat toisensa ja pelitapakin tullut tutuksi. Lisäksi tämä on nyt vasta toinen kausi uuden kakkosen kanssa. Tähän kun lisää mahdollisuuden kuorruttaa jo valmiiksi hyvää runkoa 2-3 hyvällä hankinnalla, niin tilannehan on lähtökohtaisesti parempi kuin moneen kauteen.

    Jos tuleva kausi toisi mukanaan sitten parannusta niin voisi rauhassa katsoa vieläkö tarjota Wengerille jatkoa. Ja ehtii myös kartoittaa mahdollista seuraajaa.

  4. C. Mutta jotta tässä on järkeä, managerin on saatava ostaa 3 avauksen laadukasta pelaajaa. Ja ostettava myös. Nykyisen tasoisella miehistöllä palloilu ei tuota edistystä, se lienee jo kaikille selvää.

  5. C.

    Managerin vaihto keskellä kesää ei vain ole järkevä vaihtoehto, uusi mies olisi pitänyt ottaa kesken viime kauden tai välittömästi kauden päätyttyä. Nykyrunkoa pitää vahvistaa vähintään kolmella pelaajalla (maalivahti, puolustava kk ja huippukärki), jotta olisi saumat edes FA cupin voittoon. Ensi keväänä Klopp tai Löw ruoriin ja Özil kaveriksi.

    Julio Cesar, Fellaini ja Cavani nyt sisään, kiitti.

  6. Tämä on kimuranttinen homma kun kulissien takaista totuutta ei tiedetä. Jos rahaa ei ole ollut tai se on priorisoitu velkoihin jotka turvaavat paremman tulevaisuuden, niin manageri on tehnyt loistavaa duunia. Jos Wenkku taas on päättänyt, että teen taikoja minimisummilla jääräpäisesti, niin silloin taas managerin vaihto on paikallaan.

    Tykkään pelityylistä
    Tykkään että Arsenal on ja pyrkii olemaan Joukkue isolla J:llä
    Tykkään, että rahaa ei tuhlata paskaan niinkuin pool tekee..

    …jatkoon C vastaus. Toivottavasti kesä käytetään siihen, että voidaan oikeasti satsata tarvittaviin pelaajiin ja yritetään iskeä kun muut pahat kilpailijat etsivät suuntaa uusien managerien astuessa kehään

    C) Katsotaan miten kausi menee ja ratkaisut sen mukaan

  7. Kysely tulee tietysti hieman myöhään, koska nyt olisi ainakin turhaa/liian myöhäistä vaihtaa manageria. Toisaalta vaikka kysely olisi ollut tammikuussa oma vastaukseni olisi ollut sama kuin nyt eli vaihtoehto C.

    Lisäisin tosin tähän saman kuin muutama muukin eli rahaa pitää antaa käyttöön ja sitä pitää käyttää.Nyt hän tilanne on se, että osa on sitä mieltä että rahaa on ollut koko ajan käytössä ja osa uskoo että Wenkun kädet on olleet sidottuina viime vuodet. Mikä sitten on totuus?

  8. Oma Arsenalin kannattaminen alkoi (tosin silloin vielä melko paljon vähemmän vakavasti 94). Tänäkin kesänä olen usein ihmetellyt miten niin moni vielä lapsenuskoisesti luottaa Arseneen, tuo Onlinegoonerin juttu selittää melko hyvin.
    Koska kesä on jo melko pitkällä jätän vastaamatta A, vastaan C:n vedoten liialliseen kiireeseen uuden managerin hankintaa koskien.
    Sillä hankitaanko ketään ei ole tässä kyselyssä väliä, kunnianhimoinen ja kaikkensa voiton eteen tekevä manageri ei ole kenenkään marionettina lähes kymmentä vuotta. Voi toki olla ettei Wenger ole saanut ketunmetsästäjiltä riittävästi resursseja (tätä vastaan tosin sotii usea asia, mm palkkarakenne), mutta tässä tapauksessa Wenger ei mielestäni ole ajanhermoilta pudonnut huru-ukko vaan lammas, joka tyytyy marionetin rooliin ja nauraa matkalla pankkiin.

  9. Loppukausi oli hyvää futista mutta kokonaisuutena kuitenkin heikko kausi ja ei pitäisi oikeuttaa jatkosopimusta. Vastaan siis C.

    Gallupista olisi ehkä tullut paremmin suuntaa antava jos vaihtoehdot olisivat olleet joko puolesta tai vastaan. Tähän on aika helppoa vastata tuo neutraali C.

  10. Itse kuulun AST:iin ja vastasin myös kyselyyn. Vaikka iso osa AST:in jäsenistä vielä toistaiseksi seisoo Wengerin takana, niin huomattavaa tyytymättömyyttä on esiintynyt jäsenten keskuudessa. Wenger haluttaisiin ehdottomasti pysyvät Arsenalin toiminnassa mukana, mutta jatko managerina kerää jatkuvasti enemmän ja enemmän vastustusta.

    Tässä muuten toinen mielenkiintoinen kysely, jonka suoritti BSM (eli blackscarf movement)
    http://www.wherehasourarsenalgone.co.uk/

    Click to access black_scarf_movement_2012-13_end_of_season_survey.pdf

    Vastasin muuten vaihtoehdon A.

  11. C , ja vain huippumenestys ensi kaudella toisi sitten jatkon . Ja oikeita vahvistuksia sisään , huhutut Caesar , Fellaini , Higuain tai Rooney kelpaisi .

  12. A. Tosin managerin vaihtaminen on nyt liian myöhäistä tulevaa kautta silmällä pitäen. Uusi ukko olis pitäny saada puikkoihin heti edellisen sesongin päätteeksi. Olen toivonut Wengerin vaihtoa jo kolme tai neljä vuotta koska pokaaleja ei ole tullut. Manageria ei ole vaihdettu eikä tuloksissa ole tapahtunut mitään kehitystä. Tämän perusteella jos parempaa olisi haluttu voi jälkiviisaana sanoa että vaihtaa olisi pitänyt. Mutta nelossijat sarjassa riittävät seurajohdolle ja näköjään kannattajien enemmistölle joten Patongilla jatketaan maailman tappiin saakka. Toki vaihtamalla voidaan mennä ojasta allikkoon mutta Jäärän kortit on katsottu ja ne eivät riitä nykyään enää pokaaleihin. Janoan menestystä Arsenalille.

    Siksi ehdoton A.

  13. A

    Monoa olisi pitänyt antaa viime marraskuussa, mutta näillä mennään. Joukkue keräsi itsensä hyvin viime keväänä, josta Arsenen osuus on ilmeisimmin vähäinen. Puollustushan piti omat videotalkoot Tottenham-tappion jälkeen.

    Mielestäni uudella managerilla kesän siirtoikkuna ja preseason olisi pelastettu, mutta nyt tilanne jatkunee ennallaan. Valitettavasti. Makuupussimiehestä on päästävä eroon.

    Arsenalia olen kannatta

  14. Kieltämättä hankala tässä vaiheessa sanoa ehdotonta A:ta, kun kaiken lisäksi vielä tärkeämpää olisi omistajan vaihdos. Lisäksi C sisältää tuossa muodossaan option jatkosta – mun mielestä mikään pokaali ei saa johtaa jatkosoppariin, kyllä uusia tuulia kaivataan. Joten ol

  15. Olennaista on pohtia mielestäni suhdetta seura(johtoon), jos taas kerran koko kesä ja siirtoikkuna osoittautuu suureksi kusetukseksi. Eli ketään mainitsemisen arvoista ei tule sisään. Ei paljon lämmitä, jos ketään avainpelaajaa ei lähdekään, koska paljon myytävää ei ole. Ketäpä nyt joku Jenkinson kiinnostaa tai Vermaelen viime kauden hasardiesityksillä?

    Ei kovin valoisalta näyttäisi kausi, kun saisi valmistautua taas kerran jähmeään paskaan peliin vähintään puolet kaudesta. Tuskinpa jaksaa kommentoida ahkerasti ja maksaa siitä riemusta hyvät rahat. Ville sitä paitsi hoitaa angstiset purkaukset paljon pätevämmin, ei jää sillä osastolla paljonkaan lisättävää.

  16. Jaan enemmistön kannan, eli myös oma kantani on vaihtoehto C – ja kannatus alkoi penskana 80-luvun lopussa.

  17. Itse kuulun AST:iin ja vastasin myös kyselyyn. Vaikka iso osa AST:in jäsenistä vielä toistaiseksi seisoo Wengerin takana, niin huomattavaa tyytymättömyyttä on esiintynyt jäsenten keskuudessa. Wenger haluttaisiin ehdottomasti pysyvät Arsenalin toiminnassa mukana, mutta jatko managerina kerää jatkuvasti enemmän ja enemmän vastustusta.

    Tässä muuten toinen mielenkiintoinen kysely, jonka suoritti BSM (eli blackscarf movement)

    Click to access black_scarf_movement_2012-13_end_of_season_survey.pdf

    Vastasin muuten vaihtoehdon A.

  18. Jippii! Tulihan sieltä hankinta, tällä mennäänkin kivasti elokuun lopulle saakka… Toivotaan nyt lisää, mutta uskoa ei ihan hirveästi löydy.

  19. Samaan aikaan hottentotit hankki Paulinhon £17miljuunaan, joka enemmän kuin Arsenal on ikinä kuluttanut keneenkään.

  20. Paulinho on brassiksi hyvä hankinta ja jopa mahdollinen superonnistuja. Harmi seuravalinta, toivottavasti menee kuitenkin brassien normimeiningillä Englannissa.

    Sanogo ei koveta, toivottavasti ei seuraa Diabyn reittiä ja muutenkin kehittyy kovasti. Olisi aika tehdä uusi Anelka-löytö, vai mitä Wenger?

    Se mikä miellyttäisi, olisi se, jos uutinen Bender-tarjouksesta olisi totta. Edes vähän yritystä siis? Toki ajankohta on perseestä, koska Leverkusen myi jo avainpelaaja Schurrlen eikä halua tietenkään menettää kaikkia avainpelaajiaan, joten hintalisää olisi tässä kaupassa mielettömästi. Mutta tuskinpa tuossa uutisessa muutenkaan perää on.

  21. Benderin lisäksi kovasti Lyon paukuttelee henkseleitään, ettei Grenier lähde, vaan tekee sopimuksen. Eli todella haluttomia on kumpikin seura myymään, pitäisi hankkia väkisin jättirahalla -> ei jatkoon Arsenalissa. Näin näitä rukseja saa vedellä nimien ylle.

  22. C. Koska muissa kärki seuroissa on valmentaja vaihdoksia niin uskoisin vielä hivenen wengerin taitoihin -Sami.R

  23. ihmettelen millä ne sai houkuteltua sen paulinhon 😀 joko hölmö ja ajatteli et kuhan pääsee johonkin eurooppaan tai pelas ylikykyjensä confessa 😀 pelas kyllä hyvin.

    ja ei se tohon sonagoon jää…ilmanen siirto joten luontaisesti ekana ilmotettiin…..

    ja wengerhän on loistava manageri mutta hankinnat on jäänyy viime vuosina vähän hätäsiksi(jotkut niistäkin onnistunut hyvin) joten tarvittais dein takas sille aisa pariks niin avot! ja kyllä jos kun nyt pistetään rahaa haisee niin rahaa ei ole ollu …..no luultavasti lopettaa kun sopimus loppuu.

    seuraavaks sitten vaikka se Higuain

  24. ⚽ Michael Gooner ‏@MickTheGooner 1 min
    STALKER ALERT: Jack Wilshere just started following Gonzalo Higuain…on Twitter! 😜

    (Thanks @Daniel15453879)

  25. Kun voittavassa joukkueessa täytyy olla yksi argentiinalainen ja yksi brassi, niin kyllä se Higuain sieltä tulee. Ja Santoshan meillä on jo valmiina….

  26. Tötterströmeillä nyt vaan on sisäänrakennettu kyky muuttaa kohtuullisista pelaajista täyttä roskaa, joten älkää olko Paulinhosta huolissanne. Tulee floppaamaan bodareita vastaan.

Jätä kommentti