Paniikki päällä Wengerin toimistossa – tarjouksia sinne sun tänne

Ei ollut vaikea arvata, että Aston Villa tappion jälkeen alkaa ainakin huhuja tulla pelaajista ja varmaan osa tarjouksista pitää paikkansa. Wenger näemmä yllättyi kuinka joukkue ei ihan ollutkaan valmis taistelemaan liigamestaruudesta ilman hankintoja, vaikka väitti vielä niin hetki sitten. Varmaa on vain, että tässä vaiheessa siirtoikkunaa yksikään seura ei myy parhaita pelaajiaan kuin suurella ylihinnalla. Toki Wengerin ostokset yleensä koostuvat keskinkertaisuuksista Ranskan pääsarjasta tai divarista, joten näissä ajoitus on aika yhdentekevä.

Tarjouksia olisi tehty mm. Cabayesta, Benderistä, Michusta ja Pogbasta. Tuskin kaikki pitävät paikkansa, mutta 10 miljoonan tarjous Cabayesta on ilmeisesti todellinen. Newcastle tosin haluaa tuplahinnan ennen kuin suostuu myymään, joka on täysin ymmärrettävää ottaen huomioon Cabayen tärkeyden harakoille. Cabaye on hyvä pelaaja ja varmasti vahvistaisi meidän nykyistä joukkuetta, mutta ei ranskalainen kuitenkaan mikään aivan huippupelaaja ole. Lisäksi hankinnan pitäisi olla puolustava keskikenttäpelaaja, eikä pelintekijä. Jos Newcastlesta joku ostetaan niin sen pitäisi olla Tiote ja mahdollisesti Coloccini toppariosastolle sekä Krul kelpaisi maaliin.

Jamie Carragher kiteyttää aika hyvin kuinka Wenger on taas vasta viime hetkellä ja tappion seurauksena paniikissa tekemässä tarjouksia pelaajista:

If Cabaye was that important to Arsenal I think they’d have bought him by now. It feels to me like a panic. If Arsene Wenger was that impressed and wanted Cabaye that much, why not buy him two months ago? What are you waiting for?

Carragher jatkoi vielä kuinka ongelma on se, että Wengeri ei suostu maksamaan markkinahintaa pelaajista, vaan pitää jääräpäisesti kiinni omasta maksimihinnastaan, joka on selkeästi jäänyt vuosikymmenen takaiselle noin 10 miljoonan tasolle oli kyseessä kuka pelaaja tahansa.

I think if Arsene Wenger has a valuation in his head he won’t go above it. He’ll never overspend and I look at Arsenal sometimes and think there’s only one section of people at the club who are overspending – the supporters!

They’ve got the highest season ticket prices in the league but the club won’t overspend on a player. I just don’t get it.

Aivan totta sanasta sanaan ja ainut maksaja seuran toiminnassa on kannattajat, jotka maksavat maailman kalleimpia lippuja pelistä ja kaudesta toiseen saamatta vastinetta rahoilleen. No toivottavasti tähän tulee myös muutos ja tyhjiä paikkoja alkaisi näkyä entistä enemmän, sillä sen viestin luulisi menevän perille jopa Kroenkelle asti.

Giroud liittyi vahvistuksia haluavien pelaajien listalle ja ihmeellisintä on, että ranskalainen vaatii toista hyökkääjää seuraan. Tämän luulisi vaikuttavan suoraan herran peliaikaan jos huippuhyökkääjä tulee, mutta tuskin sitä tarvitsee pelätä. Ehkä Giroudkin on oppinut lyhyessä ajassa, että korkeintaan sieltä tulee joku keskinkertaisuus, joka ei pahemmin vaaranna asemaa ykköshyökkääjänä.

Alustavien tietojen mukaan Gibbsin, Ramseyn ja Rosickyn pitäisi olla pelikunnossa huomiseen Fenerbache otteluun, joten ehkä saamme kentälle 11 ykkösjoukkueen pelaaja. Penkille ei varmasti montaa kokeneempaa kaveria jää ja eiköhän penkiltä löydy taas useampi nimistä Yennaris, Zelalem, Gnabry, Eisfeld, Akpom ja Sanogo.

20 thoughts on “Paniikki päällä Wengerin toimistossa – tarjouksia sinne sun tänne

  1. Ohan toi Carragher ihan täys idiootti. Esim. toi ”If Cabaye was that important to Arsenal I think they’d have bought him by now. It feels to me like a panic. ” Sopii sitten ilmeisesti kaikkiin siirtoihin mitä Euroopassa loppu siirtoikkunan aikana tapahtuu? Jos ManU olisi pitänyt Fellainia ja Bainesia oikeesti tärkeinä pelaajina, niin nekin olisi hommattu jo? Carragher nyt ei vaan taida olla kovin suuri Arsenalin ystävä. Vähän aikaan sitten se itki, ettei Arsenal oo tarpeeksi suuri seura Suarezille ja nytten kuin kiinnostus on siirtynyt halvempiin (Arsenalin tasosiin?) pelaajiin, niin sekin on jostain syystä väärin. Tuskin Wengerillä nyt hirveetä paniikkia on, ennenkin hankkinut 3 pelaajaa vikana päivänä, niin tolla laskutavalla tässähän kerkis hommata vaikka 30 pelaajaa viel. Faneilla ja medialla alkaa kyl pieni paniikki olemaan jo päällä.

    Ainut pointti tos jutussa oli noi Arsenalin lipunhinnat, mut niiden kalliuden toteamiseen ei kovin kummosta koulutusta tarvita.

  2. On Wenger tietysti eräällä tavalla katsoen ennenkin tehnyt niin, että antaa täyden 1 kk preseasonin junnuille ja ressumiehillä aikaa antaa näyttöjä ja sen jälkeen alkaa ovi käydä lainalle ja myyntiin. Ja muutama mies sisäänkin. Siinä mielessä ei pitäisi liikaa vaahdota paniikista.

    Ei sinänsä tämän kesän malli aivan ainutlaatuinen ole, ehkä hieman yllätti miten moni sai lähteä ilman sitä ylimääräistä näytönpaikkaa preseasonilla, esim. Cocquelin ja Djourou, joilla ennen vanhaan olisi voinut olla jonkinlainen sauma päästä pelaamaan pientä roolia.

    Lisäksi tuntuu siltä, ettei junnuissa ole oikein pelaajia nostettavaksi aktiiviseen rotaatioon. On siis syytä ostaa, koska superjunnut ovat niin nuorta ikäluokkaa, ettei apuja ykköseen ole kuin vuosien päästä.

    Eli kyllä jonkinlaista johdonmukaisuutta voi Wengerin toimissa nähdä, mutta median silmissä Wenger on tietysti jo lankulla kävelemässä ja kohta työnnetään mereen.

  3. Spuds on säälittävä ostojoukkue, mutta aika pahalta alkaa kuulostaa jos William, Lamela ja Coentrao +80milliä lisää rahaa tulee vielä sisään. Todella todella pahalta ja pahinta tässä on se, että nuo kaikki kaverit on nuoria ja aika kovia pelaajia jo nyt, että kyllä tulevaisuutemme jo pelkästään Spudseja vastaan näyttää todella synkältä. Todella.

    Mutta on se surullista, että Spudsista on tullut melkeinpä pahin ostojoukkue Euroopassa, aika vitun säälittävää. Nyt meidän pitääkin kasata itsemme ja nöyryttää lokinpaskaa.

  4. Paulinho, Sandro, William, Vethongen, Holtby, Soldado, Coentrao, Lamela, Capue, Chadli, Lloris + muut paskat. = vitun ostojoukkue

    Ei saatana nyt Wenger herätystä!!!

  5. Huhuja riittää, ei niitä jaksa kommentoidakaan. Mutta maalivahtihuhut on vähemmässä, yksi nimi on Valencian Vicente Guaita. En tiedä miehestä mitään, mutta joku spanskiseuran kakkosvahti kuulostaa aika tusinakaverilta. Ja keskityspallothan ei espanjalaisessa koulukunnassa pysy hyppysissä.

    Joku viäittää Cabayen alkaneen painostamaan siirtoa. Se täytyy tietysti muistaa, että Newcastlessa dof on nykyään Kinnear, joka on jokseenkin luokaton neuvottelukumppani.

  6. Ostojoukkue, ostojoukkue… kaikkihan ne nykyään on ostojoukkueita, erona on vaan se, että menestystä haluavat joukkueet ostavat pelaajia avaukseen, seniilit fransmannit taas vahvistuksia juniori- ja reservijoukkueisiin. Mitä maalivahtiasiaan tulee niin joku sieltä olisi saatava väkisinkin. Szzzzzzzny on sarjan huonoin ykkösvahti. Bekovic, Cesar tai vaikka Jääskeläinen kelpaisi. Toinen pakollinen laatuhankinnan paikka on puolustava keskikenttä. Fellaini, Bender, tai vaikka molemmat hintaan mihin hyvänsä. Flamini on lähinnä huono vitsi joka menee samaan laariin kuin Jenssin ja Henryn paluut.

  7. Näin ne mielipiteet vaihtelee. Omasta mielestäni Szczesny on varsin laadukas maalivahti. Samaa tasoa kuin Begovic ja Mignolet helposti, kaikille tulee virheitä ja ovat hieman erityyppisiä. Arsenalin ankea puolustustapa on nuorelle maalivahdille vaikea, paljon tulee tiukkoja arviointitilanteita kun löysä keskikenttä antaa pelata herkkupalloja korkean linjan taakse ja sweeperöitä pitäisi tai torjua huippupaikkoja. Arsenalissa moni vahti voisi näyttää päättämättömältä tai runsaasti arviointivirheitä tekevältä. Minulle olisi kauhistus Jässin kaltainen maaliviivalle jämähtänyt nössö maalivahti, joka ei uskalla lähteä ulos koskaan. Sopii kyllä läski-Sampan negatiivisesti pelaavaan joukkueeseen.

    Silti toinen hyvä maalivahti olisi hyvä hankinta, totta kai. Martinez on tasoltaan riittämätön ja luottamusta Flappyyn ei ole yhtään, eikä varmaan tulekaan. Szczesny kun murtaa jalkansa, niin alakerta on kuukausia kaaoksessa.

  8. En ymmärrä ettei Vela saanut Arsenalissa mahdollisuutta. Jos pelaisi nyt vielä Arsussa olisi ykköskärki, dominoi jo viime kaudella ja jatkaa dominointiaan nähtävästi tällä kaudella CL:ssä.

    • Kyllä Vela mun mielestä sai mahiksia. Joskus vaan se läpimurto vatii ympäristön muutoksen. Dominoinnista nyt en tiedä vieläkään. Ei ehkä sovellu valioliigaan.

      • Sai Vela mahdollisuuksia. Oli vaan pehmeä kovaluisia brittipuolustajia vastaan. Tuollaiselle pelaajalle nimenomaan ei sovi, että Englannissa tuomarit sallii jatkuvan kovemman kontaktipelin. Toivottavasti tämä huomataan Arsenalissa jatkossa. Hippiäisiä suojellaan vain, jos ovat supertähtiä, muuten saa potkia mielin määrin.

  9. Kas, lipsahti kommentti eiliseen päivitykseen eli veskari: miten ois iker casillas? Huhu, joka varmaankin huhuksi jää.

  10. Tuo Jarin listaus herätti. Kylläpä Spurs tosiaankin on vahva joukkue tai ainakin nimekäs tällä kaudella, jos nuo kaikki toteutuu.
    Szezsnya moni pärjää, mutta minäkin lukeudun vielä puolalaisen tukijoukkoihin. Miehellä on maalivahdilta vaadittavaa röyhkeyttä ja taitoa, lisäksi hyvät reaktiot ja ulottuvuutta. Tuota kylmäpäisyyttä kun saadaan lisää ja särmiä hiotaan, niin siinä voi olla vielä timantti.
    Tässä koko naurettavassa ostopolitiikassa ei ole mitään järkeä. Viime keväänä Gazidis kuulutti kovaan ääneen, että edellisten kesien virheitä ei toisteta, vaan nyt ollaan liikkeellä heti ikkunan auettua. Johtokunnan huoneessa lienee ikkuna vieläkin kiinni. Tässä vaiheessa kun ostellaan, pelaajista joudutaan miltei aina maksamaan ylihintaa. Myyvät joukkueet kun tietävät ostajien ahdingon ja hekin joutuvat jotenkin miettimään miten saavat myytävän pelaajan korvattua. Vaikea ymmärtää tarkan markan Wengeriltä. Tosin hänhän ei ole löytänyt pelaajia, jotka olisivat”riittävän hyviä” Arsenaliin. Kausi hävitään näemmä taas heti alkukaudesta ja lopussa saadaan jännittää saapuuko Se St. Totteringham’s Day.

  11. Mua jotenkin edelleen kaivaa toi Giron aliarvioiminen. Mun mielestä ukko ei pelannut viime kaudella huonosti, vaikka varsinkin alkukaudesta missasi paikkoja. Ekalle brittikaudelle 17+11 ei ole huonot tehot ja mun mielestä lauantaina Giro oli kentän parhaimmistoa – tämä ei tietenkään ole paljon sanottu kun varsinkin keskikenttä oli b-luokkaa.

    Wengerin isoin ongelma tällä hetkellä on se, ettei hän ole valmis yhdistämään kahdenlaista siirtopolitiikkaa. Toisaalta kukaan meistä ei varmaankaan tuomitse Koscielnyjen ja Sagnojen hakemista Ranskasta, jos tähän yhdistetään toisenlainen ostopolitiikka. Tällä tarkoitan että tuntemattomien ja lupaavien pelaajien lisäksi hankitaan myös pelaajia luokkaa Bender/Reus/Lewandowski/Podolski/Cazorla/Bergkamp. Jälkimmäinen porukka on toki kalliimpi, mutta tuo myös selvän profiilin noston porukkaan heti ensimmäisestä pelistä alkaen.

Jätä kommentti