Managerihuhuja, konsultointia, kaikkea muuta kuin leipätyötä ja Adamsin paluu seuraan

Aloitetaan pelaajahuhujen sijaan managerihuhuilla. PSG antoi monoa Blancille ja etsi uutta manageria. Aikaisemmin Wengerin nimi on noussut aina spekulaatioissa esille, mutta enää ei pahemmin manageriamme edes yhdistetty Ranskan mestarin riveihin. PSG palkkasi Sevillasta lähteneen Unai Emeryn. Olisi kelvannut meillekin. 44-vuotiaana Emery on selkeästi nuori uuden sukupolven manageri, mutta silti kokemusta ja näyttöjä voittamisesta on useiden kausien ajalta.

Englannin uuden managerin hankinta on käynnissä ja huhut käyvät kuumina. Wenger on noussut esille yhtenä nimenä, vaikka ei nimiä ainakaan tässä jutussa mainita suoraan. En usko hetkeäkään tähän huhuun, mutta olisihan se huikeaa ja ei tarvitsisi enää kärsiä tästä oravanpyörästä kuin maksimissaan ensi kausi. Toki eiköhän Wenger kehittäisi jonkun tuplapestin, että on ainoastaan kisat maajoukkuevalmentajana ja muuten jatkaa meillä. Ei yllättäisi yhtään.

Jatketaan vielä Wengerin tekemisillä ja tekemättä jättämisillä. Managerimme ei viitsi keskittyä palkkatyöhönsä, vaan on ollut Ranskassa taas kommentoimassa ja katsomassa kisoja. Tämän lisäksi mies ilmeisesti toimii vielä jonain konsulttina muille seuroille näiden managerihankinnoissa jos SkySportsin uutisointia on uskominen:

Talks remain ongoing between Southampton and the former Nice head coach Claude Puel as a deal to appoint him as successor to Ronald Koeman edges closer.
The 54-year-old led unfancied Nice to within two points of Champions League in France last season and we understand that Arsenal manager Arsene Wenger advised the Saints during the process.

Hienoa että managerillamme löytyy aikaa kaikkeen muuhun kuin leipätyön hoitamiseen. Kommentoinnin ohella on aikaa neuvoa ja antaa vihjeitä samassa sarjassa olevalle joukkueelle, jota emme ole vieraspelissä voittaneet sen sarjanousun jälkeen neljällä vai viidellä yrittämällä ja viime kaudella kärsimme jopa äärimmäisen nöyryyttävän 4-0 tappion.

Positiivisissa uutisissa seuralegenda ja ainakin itselleni suurin sellainen on palaamassa seuran palvelukseen alle 18-vuotiaiden valmennustiimiin. Tony Adams on tekemässä paluun seuraan monen vuoden tauon jälkeen. Aivan loistavaa ja Mr. Arsenal on sellainen henkilö, jonka kuuluu olla mukana seuran toiminnassa tavalla tai toisella. Ei Adamsista varmasti manageria tule meille, kuten valmennusura on tähän mennessä osoittanut, mutta on niitä rooleja seurassa lukemattomia muitakin.

6 thoughts on “Managerihuhuja, konsultointia, kaikkea muuta kuin leipätyötä ja Adamsin paluu seuraan

  1. Uskomatonta, FA vaikuttaisi olevan vakavissaan Wengerin odottelunsa kanssa. Vaikka on liitto aiemminkin kevyesti haistellut Wengerin kanssa (Capellon ym. aikoihin), mutta ilmoitus kiinnostuksen puutteesta on tullut niin nopeasti, että keskustelu on tyrehtynyt saman tien. FA ei ole ilmeisesti huomannut, ettei Wenger ole missään vaiheessa saanut lädejänsä pelaamaan hyvin peliänsä.

    Saapa nähdä, kieltääkö Wenger kiinnostuksen jälleen nopeasti. Jos ei, se on paljon puhuvaa. Ainakin hän harkitsee lopettamista Arsenalissa silloin. Ranskan valmentaminen lienee kuitenkin monta kertaluokkaa mieluisampaa.

  2. Varmastihan se kisoissa kommentointi on niin kokopäiväistä ja vaativaa hommaa, ettei samaan aikaan voi yhtään mitään muuta tehdä. Hauskaa kyllä, miten blogisti lukee kaikki Wengeriä koskevat uutiset mahdollisimman negatiivisesti. Tai no, ei se enää kovin hauskaa ole hetkeen ollut.

  3. Maajoukkuepesti poikkeaa aika lailla seuravalmennuksesta, jonka toki kaikki tietävätkin. Mutta anyway, siinä pestissä pystyy lähinnä luomaan pelitaktiikkaa ja tietty valitsemaan pelaajat. Wengerillehän tämä olisi helppoa: aina mennään samalla oli vastustaja kuka tahansa…

  4. No niin, sieltähän se on jos seurasta vuodatettu, että pian on tulossa Wengerin sitoutumisilmoitus eli Englannin maajoukkueesta kieltäytyminen. Tämä ”taistelu” on itse asiassa kätevä sauma tehdä se kolmen vuoden jatkopahvi ja reilu palkankorotus, ettei mitään pahoja ajatuksia syöksy managerin päähän.

  5. Maajoukkueen koutsaaminen sopis Wenkulle kuin nenä päähän. Ei tartteis käyttää rahaa siirtoihin ja ei tarvitsis ottaa paineita pelaajahankinnoista!

    • Ja mikä parasta, ei ole painetta edes pokaaleista (se ero Englannin ja Ranskan maajoukkueiden välillä). Englannille on liiton johdon mukaan menestystä puolivälieräpaikka. Ei ihme, että päivän otsikoiden mukaan Wenger ON valmis keskustelemaan FA:n kanssa ensi vuodesta. Ei rikkoisi sopimusta Arsenalin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s