Viides vai kuudes kausi putkeen ulos Mestareiden liigasta heti tosipelien alkaessa

AS Monaco – Arsenal 0-2 (0-1)

Wenger jatkaa 100 prosenttista putkeaan Mestareiden liigassa. Kahdeksastoista kausi putkeen kilpailussa ilman, että olemme voittaneet sitä kertaakaan. Yksikään muu (suur)seura ei pysty samaan.

Näiden ainaisten moraalisten voittojen varaan ei rakennu mitään ja eilisen jälkeen vain vahvistuu tunne, että ei haittaisi vaikka emme jonain vuona olisikaan mukana Mestareiden liigassa. Ei ainakaan jos ja kun Wenger on managerina. Wengerin alaisuudessa emme koskaan voita kisaa, tuskin pääsemme edes enää tämän pidemmälle jatkopeleissä.

Ainut hyöty on siis Wengerin saama kolmen miljoonan bonus kisaan mukaan pääsemisestä samoin kuin Kroenken vuosi vuodelta kasvava pankkitili. Aina väitetään kuinka täytyy olla Mestareiden liigaa, että saadaan huippupelaajia houkuteltua seuraan. Aivan täyttä roskaa, jonka ManU on vaikka viimeisimpänä todistanut. Samoin väitetään, että saamme parhaat pelaajat pidettyä olemalla mukana rahaliigassa. Persie, Fabregas, Nasri..

Aivan yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta meidän otteet ovat surullista katsottavaa vuosi toisensa jälkeen panoksien ollessa huipussaan. Häviämme tuolloin oli vastassa sitten huippujoukkue tai ei. Sitten panoksien ja odotusten ollessa pienemmät, kuten eilen ensimmäisen osan tyrmäävän tappion takia, joukkue pelaa hyvin ja pystyy jopa voittamaan merkityksettömästi.

Tällä kaudella on toivottavasti kaksi ottelua jäljellä, joilla on jotain merkitystä. Ensin FA Cupin välierä Readingia vastaan. Kaiken järjen mukaan meidän pitäisi tuosta päästä finaaliin, mutta niin piti jatkaa eilisestäkin otteluparista. Samoin viime kauden Wigan välierä on myös hyvin vielä muistissa.

Tosin valitettavasti tällä hetkellä näyttää, että Liverpool on vastassa jos pääsemme FA Cupin finaaliin. Viime vuonna teimme lähes kaikkemme jo ensimmäisen 10 minuutin aikana, että Hull olisi voittanut ja jos esitys on edes vähänkään samanlainen Rodgersin ryhmää vastaan, niin käy todella heikosti.

Valitettavasti tässä on vielä yhdeksän liigapeliä jäljellä kautta, sillä ei voisi paljoa vähempää kiinnostaa paikka kilpailuun, jossa kuitenkin ensi vuonna tulee uusi mahalasku tutulla tavalla. Tietysti Liverpoolin, Chelsean ja Manun kohtaamiset ovat huippupelejä, jotka olisi mukava voittaa. Chelseaa vastaan ei kuitenkaan ole perinteisesti mitään mahdollisuutta ja Old Traffordillakaan tuskin toista kertaa salama iskee peräkkäin samaan paikkaan.

Reilun neljän viikon päästä pelataan tosiaan välierä Readingia vastaan. Pitkä aika katsoa tätä joka vuotista ”pokaalijahtia”, mutta minkäs teet. Sopii samaan kategoriaan kuin eilinen moraalinen voittaja tai pikemminkin jatkaja otteluparista.

5 thoughts on “Viides vai kuudes kausi putkeen ulos Mestareiden liigasta heti tosipelien alkaessa

  1. Eilisessä Monaco matsissa oli pelaajilla biorytmit kohdallaan, oli Arsenalilta ihan malliesitys, niinkuin oli West Ham ja ManU matsikin, eli potentiaaliahan tällä joukkueella on hyviin peleihin, kun olisi vaan sellainen käskyttäjä joka pystyisi ulosmittaamaan sen joka ottelussa. Monacon eka ottelu jos olisi pelattu samalla asenteella kuin eilinen, niin olisi menty heittämällä jatkoon. Wengerillä on uskomaton ”taito” saada joukkueen pelit näin ailahtelevaisiksi, näyttää että pelaajat saavat pelata ”vain” sillä fiiliksellä mikä pelipäivänä silloin sattuu olemaan. Ex valmentajana tiedän että jos et pysty ”virittää” pelaajia tulevaan otteluun niin olet osalta itse syypää siihen jos peli ei kulje eikä asenne pelaajilla ole kohdallaan. Pelaajat peilaa aina valmentajaansa ja hänen asennettaan ja toimivat yleensä sen mukaan. Arsenalin peleissä näkyy monesti että pelaajat ovat kuin juuri nukkumasta nousseet, ja toisessa ääripäässä peli on kuin taidetta. Niinkuin sanoin…..potentiaalia on, mutta ”virittäjä” puuttuu mutta sehän ei ole vuosiin ollut mitään uutta. Taidetta taas odotellessa………

  2. Ensi viikonlopun matsi onkin vaikeimmasta päästä ns. rutiinimatseista. Harakat on todella ailahtelevia, mutta kotona on potentiaalia kaataa kenet tahansa. Voitto siitä, niin sitten on enää nuo kolme top4-matsia, joista osasta pitää saada pinnoja ja jopa kakkosija on mahdollinen.

    Jos taas pelaajien kiinnostus loppui tähän, niin sellainen huomio on Spursin ohjelmasta, että se on todella todella helppo. Paljon ei kannata alkaa hölkkäilemään.

  3. Karin kommenttiin ”kun olisi vaan sellainen käskyttäjä joka pystyisi ulosmittaamaan sen joka ottelussa. Monacon eka ottelu jos olisi pelattu samalla asenteella kuin eilinen, niin olisi menty heittämällä jatkoon” viitaten…

    Ei sellaista käskyttäjää ole. Jokainen joukkue häviää joskus. Maagisen Mourinhon listalle mahtuu viime ajoilta mm. kotitappio 2-4 Bradfordille (Wengeriähän on vaadittu eroamaan myös sen takia, että hävisi cup-otteluissa pari kautta takaperin alemman divarin joukkuille – ja nuohan ovat AW:n Arsenal-kauden ainoat tappiot alemman tason joukkueille)..

    Samoin Man City on ottanut kuokkaansa Burnleylta ja napsinut samalla kotitasureita mm. samaista Burnleyta ja Hullia vastaan. Puhumattakaan cup-kotitappiosta Borolle. Kaikilta joukkueilta näitä löytyy.

    Arsenalin viimeisten 15 pelin tilasto taitaa näyttää 13 voittoa ja 2 tappiota. Ei ihan paska saldo, vaikka tottakai Monaco-pupellus vituttaa itse kutakin. Mä en kuitenkaan usko, että kotitappio niille johtui asenteesta, vaan ennemminkin heikosti toteutuetusta gameplanista ja pelaajien (+ tietenkin myös managerin) naiiviudesta jahdata peliä väkisin ja suurella riskillä tasoihin, kun otteluparia oli vielä vaikka kuinka paljon jäljellä.

  4. Komppaan Timoa tuosta Newcastle-ottelusta. Tod.näk. hankalin valmistautuminen otteluun tällä kaudella. Ekan monaco-matsin jälkeen pelit sujuivat, mutta silloin ei kuitenkaan oltu pudottu.

    Spudsilla tosiaan ehkä helpoin loppu-ohjelma, mutta sössivät ansiokkaasti tärkeimmän loppukauden ottelunsa eli muna-matsin.

Jätä kommentti